Foto: Jiří IPSER
Přeborová tipovačka: Jak vidí 28. kolo David Kalivoda z Královic?
31.05.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí 28. kolo David Kalivoda z Královic?

Svůj pohled do tipovačky na zápasy Pražská teplárenská přeboru tentokrát přináší jedna z největších postav a hvězd Pražská teplárenská přeboru, hrající trenér Královic, který v dresu Slavie zažil mistrovský titul i cestu do Ligy mistrů. "Počkali jste si na mě ale s pěkně těžkými zápasy na tipování," směje se David Kalivoda, šestatřicetiletá opora aktuálně třetího týmu tabulky.

A má na co navazovat. V minulém kole trefil podolský Martin Bednář správně šest zápasů z osmi, čímž vyrovnal nejlepší počin této sezony. V sedmém kole byl stejně úspěšný Jakub Běhounek z Újezdu.

I když zbývá sehrát ještě tři kola, tak se dá téměř kompletní sezona považovat z pohledu Královic za podařenou.

"S bodovým ziskem jsme spokojeni, i když jsme se nevyvarovali horších zápasů. Na druhou stranu, to v amatérském fotbalu není žádná výjimka. Odehráli jsme jich víc kvalitnějších, a když vezmu, že jsme se nesešli pokaždé ve stoprocentním složení, můžeme být spokojeni i s umístěním. Věřím, že do konce sezony ještě nějaké body přidáme," míní Kalivoda.

Jeho parta je na třetím místě, ale druhé Uhelné sklady nejsou nedosažitelné, mají pouze o čtyři body více. A to je motivace navíc. "I kdybychom skončili druzí nebo třetí, tak je to skvělý výsledek v přeboru. Soutěž se zkvalitňuje a každým rokem je cítit, že vylezla nahoru. Je běhavá a bez tréninku se dá už jen blbě zvládat. Padají čtyři mančafty, takže je jasné, že o to bojuje osm až deset týmů. Tomu jsme se chtěli co nejdříve vyhnout a povedlo se," těší ho.

Přeborový titul už má dávno svého majitele, jsou jimi hráči Újezdu Praha 4. A Kalivoda potvrzuje, že je ve správných rukách. "Je třeba pogratulovat, uhráli si to. I když nejsem zastánce umělek, tak si hodně bodů uhráli na ní doma, ale dařilo se jim i venku. Takže není důvod nic zpochybňovat a nepřát jim to. My alespoň vlastníme primát, že jsme je jako první porazili. S tím jsme do vzájemného zápasu šli a povedlo se nám to," usmívá se Kalivoda.

A jak tipuje osmičku zápasů 28. kola přeboru?

Podolí - Braník, tip: 0
Braník hraje o život, to všichni víme. V Podolí jsme hráli, mají kvalitní mančaft, ale už jsou téměř zachránění a Braník je ten, kdo si něco musí odvézt, minimálně dvakrát vyhrát do konce sezony. Zkusím remízu.

ČAFC - Uhelné sklady, tip: 2
Čafka už má jistý sestup, tak jí o nic nepůjde. Přál bych si, aby Uhelky ztratily a my je mohli dohnat, ale tady to asi zvládnou.

Přední Kopanina - Dukla JM, tip: 0
Těžký zápas. Utkají se dva kvalitní týmy a bude se hrát dobrý fotbal. Terén na Kopanině může hře trochu ublížit, ale vidím to na remízu.

Tempo - Žižkov B, tip: 1
S Tempem jsme hráli doma a odehrálo u nás kvalitní zápas. Předčili nás, byli fotbaloví a zaujali nás, jak to proti nám odehráli. Proto mě překvapilo, že další zápasy už nezvládli a jsou namočení také. Věřím jim, nic jiného, než vyhrát, jim nezbývá.

Královice - Vršovice, tip: 1
Důvěřuju svým klukům. Nebudeme pod tlakem, Vršovicím o nic nejde, ale věřím, že to na kvalitě zápasu nenechá stopu. Chceme zvítězit a překonat hranici 50 bodů.

Admira B - Újezd Praha 4, tip: 0
Admira je v sestupu namočená taky. Oba týmy budou bojovat. Těžký tip, ale věřím, že by Admira mohla bod udělat.

Vyšehrad B - Hostivař, tip: 1
Tady věřím Vyšehradu.

Třeboradice - Motorlet B, tip: 1
Třeboradice opět prohrály a ještě nemohou být úplně v klidu. Je to pro mě překvapení, ale v přeboru to může potkat každého. Myslím, že to teď doma zvládnou.

Jak byli úspěšní předchozí tipéři

1. kolo: Martin Chvátal (ČAFC) 3 správné tipy - 5 špatných
2. kolo: David Hruška (Třeboradice) 1 - 7
3. kolo: Jakub Kaiser (Vršovice) 3 - 5
4. kolo: Pavel Pacovský (Tempo) 4 - 4
5. kolo: Jan Kučera (Hostivař) 3 - 5
6. kolo: Tomáš Platil (Braník) 3 - 5
7. kolo: Jakub Běhounek (Újezd) 6 - 2
8. kolo: Daniel Vott (Přední Kopanina) 2 - 6
9. kolo: Daniel Šindelář (Admira B) 4 – 4
10. kolo: Petr Studnička (Uhelné sklady) 0 - 8
11. kolo: Jiří Kubík (Vyšehrad B) 2 - 6
12. kolo: Martin Tlustý (Dukla JM) 1 - 7
13. kolo: Jiří Hakl (Motorlet B) 4 - 4
14. kolo: Eduard Formáček (Královice) 5 - 3
15. kolo: Václav Hruška (Podolí) 4 - 4
16. kolo: Ivo Flaks (Přední Kopanina) 4 - 4
17. kolo: Jakub Majerčin (Uhelné sklady) 4 - 4
18. kolo: Vladimír Kodytek (Braník) 2 - 6
19. kolo: David Obermajer (Žižkov B) 5 - 3
20. kolo: David Perl (Tempo) 5 - 3
21. kolo: Jakub Michálek (Admira B) 1 - 7
22. kolo: Tomáš Fitzel (ČAFC) 3 - 5
23. kolo: Alexander Krivosheev (Vyšehrad B) 4 - 4
24. kolo: Tomáš Kadlec (Třeboradice) 2 - 5
25. kolo: Marek Pelc (Dukla JM) 3 - 4
26. kolo: Jakub Černý (Hostivař) 5 - 3
27. kolo: Martin Bednář (Podolí) 6 - 2