Foto: Jiří IPSER
VIDEO: Hrabina z Motorletu se trefil už po deseti vteřinách, Běhounek oslavil titul hattrickem. Podívejte se!
30.05.2019

VIDEO: Hrabina z Motorletu se trefil už po deseti vteřinách, Běhounek oslavil titul hattrickem. Podívejte se!

Hráči Újezdu Praha 4 po vyhraném duelu s Tempem zvedli nad hlavu slavnostně pohár pro vítěze Pražská teplárenská přeboru, který už měli jistý. Neznamená to však, že se v soutěži už o nic nehraje. Jistotu záchrany má pouze prvních pět týmů, a tak se prakticky na všech hřištích vedou tvrdé souboje hned od první minuty.

Zářným příkladem tohoto je Hrabina z Motorletu B. Ten hned z první akce otevřel skóre zápasu proti rezervnímu družstvu Slavoje Vyšehrad. Jen o dvě minuty později pak vsítil i druhou branku po rohovém kopu. Svými góly tak nasměroval Motorlet B k pohodlnému vítězství 5:1 nad soupeřem, který hrál většinu utkání v oslabení.

Velice brzký gól padl i na Uhelných skladech, kde se do sítě Admiry B trefil už ve 2. minutě Klán. Nejlepší střelec domácích se záhy, podobně jako Hrabina, prosadil i podruhé. Utkání, jenž bylo přerušeno příjezdem záchranné služby po nešťastné srážce dvou hráčů, bylo ale nakonec pořádně dramatické. Domácí v něm nakonec zvítězili 3:2.

Poměrně brzy skóroval na hřišti již sestupujících Vršovic i neproduktivnější hráč celé soutěže Urban z Přední Kopaniny. Ten v sedmé minutě otevřel skóre duelu, který se posléze zvrhl v sedmigólovou přestřelku. Hráči Kopaniny ještě přidali další čtyři branky a za domácí Vršovice korigoval stav utkání dvěma zásahy Špaček.

Vůbec největší gólová smršť kola mohla potěšit diváky při utkání Viktorie Žižkov B a Třeboradic. Třeboradice dohnaly dvoubrankový náskok soupeře, ale poté hráči Žižkova opět strhli vedení na svou stranu a nakonec vyhráli 6:3. Gólovou tečku za utkáním udělal parádně kopnutým přímým volným kopem v 69. minutě Súkenník.

Tempo mohlo v sobotu dopoledne lehce pokazit hráčům Újezdu Praha 4 oslavy titulu, obzvlášť, když o poločase vedlo 2:1. V druhé půli ale předvedl úžasnou show Běhounek. Ten nejdříve s velkou dávkou štěstí díky chybě gólmana srovnal, pak z penalty obrátil skóre a svůj hattrick dokončil krásným obstřelem z hranice velkého vápna.

Při penaltě byl úspěšný ve 27. kole i Vondrka ze Slavoje Podolí, a to hned dvakrát. Díky těmto zásahům jeho tým porazil Duklu Jižní Město na jejím hřišti 2:0.

Stejným poměrem skončil i duel dvou celků pohybujících se na sestupových pozicích. Braník zdolal po dvou povedených akcích z pravé strany ČAFC.

Poslední sestupové místo po 27. kole patří Hostivaři. Ta po příchodu nového trenéra Procházky držela velice dobrou formu, avšak minulé kolo prohrála 1:3 s Přední Kopaninou a stejným poměrem padla i tentokrát proti Královicím. Proskočil jedním z mnoha velice brzkých gólů tohoto kola sice poslal Hostivař do vedení, ale Královice i díky dvěma brankám Pospíšila nakonec utkání zvládly.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz. Kvůli technickým důvodům chybí první gól ze zápasu Viktoria Žižkov B – Třeboradice (6:3) a třetí gól z utkání Uhelné sklady – Admira B (3:2)



Fotografie