Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 27. kolo přeboru: korunovace mistrovského Újezdu Praha 4 a pohyb na konci tabulky
27.05.2019

Souhrn 27. kolo přeboru: korunovace mistrovského Újezdu Praha 4 a pohyb na konci tabulky

Že se stane nováček z Újezdu Praha 4 vítězem letošního ročníku Pražská teplárenská přeboru, to se vědělo už dřív. V tomto kole jeho hráči měli i možnost zvednout nad hlavu vítězný pohár. Oslavu si nezkazili a porazili Tempo 4:2. To se tak dostalo do vážných potíží, stejně jako Hostivař, která po domácí prohře s Královicemi klesla na první sestupovou příčku. Z té se naopak odpoutala rezerva Motorletu, která porazila Vyšehrad B vysoko 5:1. Trochu lépe se dýchá Braníku, který vyhrál nad ČAFC 2:0. Možnost záchrany se tak pro hosty posunula do roviny bohapusté teorie.

Uhelné sklady - Admira B 3:2 (2:2)
Branky:
2. a 11. Klán, 49. Kocourek - 33. Štefan, 45. Šindelář. ŽK: 86. Studnička - 63. Fingerhut, 64. Lupínek. Rozhodčí: Hrivík - Stěhule, Gryc. Diváků: 120.
Uhelné sklady: Kučera - Koubek, Hruška (42. Koc), Studnička, Sainer - Bartůněk (72. Zilvar), Procházka, Pokorný, Kocourek (87. Stolfa) - Klán, Belán (28. Šafránek). Trenér: Robert Hlavica.
Admira B: Cingel - Votlučka (42. Klimt), Komínek, Lupínek, Douděra - Fingerhut (63. Jung), Šindelář, Čácha, Trnka (84. Bartoň) - Štefan, Pavlata. Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Robert Hlavica (Uhelné sklady):
„Měli jsme dobrý vstup do zápasu, byli zajímavější a mnohem lepší. Po té nešťastné srážce a dlouhé pauze vypadli logicky z rytmu všichni a gól do půle nemá cenu ani řešit. Druhou půli si hráči hrábli a proti kvalitnímu soupeři více chtěli. Pro Hrušouna to uhráli.”
Pavel Gregor (Admira B): „V dnešním zápase jsme neobstáli v bojovnosti a nasazení, což zde bylo podmínkou, protože Uhelné sklady mají dobré mužstvo plné zkušených fotbalistů. V pasážích, kdy jsme se vyrovnali soubojově, jsme si vytvářeli šance, ale převažovaly pasáže, kdy jsme byli horší v bojovnosti a nasazení. Proto domácí zvítězili.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Václav Klán.
Nejlepší hráč Admiry B: Jakub Lupínek.


Újezd Praha 4 - FC Tempo 4:2 (1:2)
Branky:
49., 72. z penalty a 77. Běhounek, 26. Doležel - 13. Valta, 44. Šmídek. ŽK: 10. Geissler, 75. Šmídek (oba Tempo). Rozhodčí: Štípek - Tomšů, Toman. Diváků: 66.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Přibyl, Daňhel, Malčánek, Valeš - Běhounek (83. Krampera), Vrabec, Hanzlík (89. Novák), Podvín, Navrátil (46. Papež) - Doležel (75. Pešír). Trenér: Karel Jeřábek.
FC Tempo: Pacovský - Valta (77. Perl), Buzek, Netušil, Čech - Babický (65. Soukal), Šmídek, Dobřanský (77. Sedlář), Křivánek, Patrik Geissler (73. Konejl) - Žalud. Trenér: Rostislav Kohoutek.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd):
„Začali jsme jako vždycky hodně špatně, bez důrazu, bez běhání, bez zájmu. Soupeř šel právem do vedení, v prvním poločase byl lepší než my. V šatně jsme si řekli, že tohle je trochu jiný den a zápas, prohrát při oslavách, to by bylo hodně špatné. Zřejmě si to kluci vzali k srdci a druhá půle už byla o něčem jiném. Soupeř se dostal k pár zakončením, ale velkou šanci neměl. A my trestali.”
Rostislav Kohoutek (FC Tempo): „Myslím, že to tady minimálně na bod bylo. Pravda ale je, že Újezd je velice kvalitní, ne náhodou vyhrál přebor. Hrají velice účelný fotbal, jsou efektivní, hodně nebezpeční, mají výborné standardky, kterých si dokáží vytvořit hodně. V prvním poločase jsme na tohle všechno dobře zareagovali, po pauze jsme ale hrozně rychle dostali gól po individuální chybě, čímž jsme soupeře dostali na koně. Pak už to bylo z naší strany bez šťávy. Újezd dál hrál nátlakový fotbal, který se těžko brání. Jak už jsem zmínil, myslím, že na bod to tady určitě bylo, ale na kdyby se nehraje. Prohráli jsme 4:2, musíme fungovat dál. Máme před sebou ještě tři zápasy, situace v tabulce není růžová, ale musíme to valit dál a předvádět takový výkon, který jsme předvedli na Újezdě v prvním poločase. Rozhodovat může každá situace, detail, jednoduchá chyba.”

Nejlepší hráč Újezdu: Jakub Běhounek.
Nejlepší hráč Tempa: Michal Netušil.

Na fotogalerii ze zápasu Újezd Praha 4 - Tempo od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE

Na fotogalerii z oslav Újezdu Praha 4 - Tempo od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE


Dukla JM - Podolí 0:2 (0:1)
Branky:
22. a 56. obě z penalty Matěj Vondrka. ŽK: 53. Inneman, 54. Vrzal - 79. Jůzek. Rozhodčí: Vítek - Tikal, Chustecki. Diváků: 60.
Dukla JM: Tlustý - Solař (77. Král), Petrák (77. Vidlička), Markuzi, Pelc (33. Novák) - Farkaš - Inneman, Žampa (58. Janoušek), Čermák, Vrzal - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Podolí: Michal Vondrka - Vávra (90.+1 Hrubý), Kristen (53. Zezula), Hruška, Mráček (81. L. Svoboda) - Matěj Vondrka (66. J. Svobda), Bednář, Krob (74. Brož), Janovský - Hanzlík, Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„Myslím, že to byl náš suverénně nejhorší výkon v celém ročníku. Pokud budeme takové výkony opakovat, tak si zaděláváme na problém. Podolí díky dvěma penaltám zaslouženě zvítězilo."
Josef Jarolím (Podolí): „Asi jsme udělali rozhodující krok k záchraně. Teď už by to musel být velká shoda náhod, abychom se nezachránili. Soupeři taky nemůžou všechno vyhrát. Byl to velmi kvalitní zápas. Byli jsme na ně dobře připravení a sehráli jsme to suprově a disciplinovaně. Obě dvě penalty byly stoprocentní a myslím si, že jsme vyhráli zaslouženě. Je škoda, že jsme i některé další akce nedotáhli, gólových šancí jsme měli opravdu hodně.”

Nejlepší hráč Dukly JM: nikdo.
Nejlepší hráč Podolí: Michal Vondrka.


Vršovice - Přední Kopanina 2:5 (1:2)
Branky:
23. a 65. Špaček - 7. a 54. Urban, 21. Cvrček, 47. Flaks, 77. Řežábek. ŽK: 33. Janek, 67. Zadina (oba Kopanina). Rozhodčí: Jakl - Tereba, Polena. Diváků: 50.
Vršovice: Butáš - Minařík, Kaiser, Protivínský, Monnier (61. Patera) - Kadeřábek, Kouřimský (61. Zukal), Vrána (76. Pazdera), Bažant (71. Giogas) - Špaček (86. Bareš), Špulka. Trenér: Michal Bareš.
Přední Kopanina: Švarc - Huleš, Janek, Houška, Flaks - Vágner (77. Čihák), Zadina, Cvrček, Řežábek - Šultes, Urban. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Michal Bareš (Vršovice):
„Shrnu to absolutně jednoduše. Prostě jsme nestíhali fyzicky a z toho pramenily chyby. Dneska jsme prostě nevěděli kde jsme, bylo to špatný. Ukázalo se, že nám chybí kondice a s jedním tréninkem týdně to nejde dohánět.”
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Dneska to bylo složité. Současně hrálo béčko a chtěli jsme to zvládnout na obou frontách. Bylo to v týdnu těžké rozhodování jak to poskládat, není nás zas tak moc. Nakonec se to povedlo. Chtěli jsme ještě pošetřit síly na středeční pohár. Myslím, že se to povedlo. Odehráli jsme to v poklidném tempu. Rozhodla zkušenost a kvalita hráčů. Vršovice mají nadějné mužstvo. Mohli jsme dát víc gólů, než těch pět, co jsme dali. Pravda, je že jsme mohli i nějaké dostat."

Nejlepší hráč Vršovic: Michal Bažant.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Jan Řežábek.


Hostivař - Královice 1:3 (1:1)
Branky:
2. Proskočil - 41. a 62. Pospíšil, 90.+2 Malík. ŽK: 50. Proskočil, 59. Metzner, 61. Pazdera - 32. Krejča, 39. Pospíšil. Rozhodčí: Havel - Lafata, Popelka. Diváků: 80.
Hostivař: Provazník - Černý (79. Chadt), Mikeš, Penc, Sýkora (82. Plášil) - Šabo (54. Cieciura) - Chyle, Boubín (60. Pazdera), Kučera, Metzner - Proskočil. Trenér: Petr Procházka.
Královice: Jeřábek - Nevařil, Ptáček, Nezbeda, Malík - Pospíšil (86. Sedláček), Vacík, Krejča, Sus (75. Havlín) - Formáček (82. Dufek), Kalivoda. Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Hostivař):
„Zápas pro nás začal velmi dobře. Ve druhé minutě jsme se dostali do vedení nějakých patnáct dvacet minut jsme byli lepší. Pak se to vyrovnalo a Královice převzaly iniciativu. Druhou půli byly lepší na balonu, a to asi rozhodlo. Mají rychlé krajní záložníky, s tím jsme se neuměli vyrovnat. Dávali jsme jim moc prostoru.”
David Kalivoda (Královice): „Zvládnutý zápas venku. Dobře jsme do toho nevstoupili a dostali jsme rychlý gól. Patnáct minut jsme se do toho vraceli, pak už jsme začali hrát a celý zápas byli lepším týmem. Dali jsme tři góly a mohli přidat i další. Nepamatuji si, že bychom Hostivař pustili do nějaké větší šance. Hráli jsme, co jsme potřebovali. V pohodě jsme si došli pro tři body."

Nejlepší hráč Hostivaře: Tomáš Proskočil.
Nejlepší hráč Královic: Petr Malík.

Na fotogalerii ze zápasu Hostivař - Královice od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


Braník - ČAFC 2:0 (1:0)

Branky: 39. Trávník, 58. Šebák. ŽK: 39. Řemenář, 78. Šebák - 64. Kameník, 75. Marek. Rozhodčí: Tomšů - Dobrý, Andras. Diváků: 90.
Braník: Kudláček - Pechač, Vybíral, Řemenář (75. Neveršil), Kodytek (70. Nehasil) - Platil (61. Mráz) - Šebák (81. Dovhaniuk), Novák, Palko, Pekárek - Trávník (83. Valta). Trenér: Miroslav Jíra.
ČAFC: Štěpánek - Kameník, T. Kaliba, Lukáš, Kosina - Nováček, M. Sadílek (46. Wulkan), Marek (83. J. Sadílek), Rákosník (46. Deré) - Chvátal, Klimsza. Trenér: Zdeněk Andrlík.

Hlasy trenérů
Miroslav Jíra (Braník):
„Myslím si, že jsme vyhráli po zásluze. Byli jsme ve všem lepší než soupeř. Byli jsme na tom líp kombinačně i pohybově. Vítězství mohlo být vyšší, protože jsme nedali další tři čtyři vyložené šance. Kluky musím pochválit a pogratulovat jim, že to zodpovědně zvládli vzadu a brankář Kudláček udržel čisté konto.”
Miroslav Kaliba (asistent ČAFC): „Musím se opakovat a říct to, co před týdnem, je to prostě pořád stejné. Jsme jaloví a polovina hráčů prostě na tuhle soutěž nemá. Hrajeme to s tím, co máme, a podle toho to vypadá. Jen to bylo obráceně jak na Vršovicích, jednonohý porazil beznohého.”

Nejlepší hráč Braníku: Jakub Pekárek.
Nejlepší hráč ČAFC: Martin Chvátal.

Na fotogalerii ze zápasu Braník - ČAFC od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


Motorlet B - Vyšehrad B 5:1 (2:1)
Branky:
1. a 3. Hrabina, 75. Simaichl, 82. Karbulka, 89. Mařík - 25. Michalec. ŽK: 12. Heřman, 72. Madej (oba Vyšehrad). ČK: 27. A. Krivosheev (Vyšehrad). Rozhodčí: Vojáček - Zelený, Šaróka. Diváků: 42.
Motorlet B: Vyčichl - Karbulka, Salašovič, Kučera, Podzemský - Scharf (86. Azumanyan) - Pusch (79. Rada), Mařík (90. Štědrý), Jonáš, Hrabina - Nerad (68. Simaichl). Trenér: Jiří Hakl.
Vyšehrad B: Babka - Šlegl, Macej, Šídlo (78. Š. Klíma), Madej - M. Krivosheev, Krejdl, A. Krivosheev, Michalec (68. Popovič) - Heřman, Richter (78. Kubík). Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Jiří Hakl (Motorlet B):
„Měli jsme dobrý vstup do utkání, ve třetí minutě vedeme 2:0. Místo aby nám to pomohlo, tak nám to spíš ublížilo, uspokojili jsme se. V první půli jsme měli takových pět tutovek. Kdybychom je dali, tak se zápas vyvíjel v klidu. Pak jsme se sedmdesát minut báli o výsledek. Zlomil to gól na 3:1. Třech bodů si pochopitelně vážíme a jsme rádi, že jsme se dostali na nesestupová místa a uděláme všechno pro to, abychom se tam do konce soutěže udrželi.”
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Ve třetí minutě to bylo 2:0, udělali jsme dvě hrubé chyby. Šli jsme si jen tak zahrát fotbal, a to nás na začátku hezky potrestalo. Nebyli jsme k zápasu připravení. Gólem na 2:1 jsme se do zápasu dostali zpátky. Všechno to znegovalo úplně nesmyslné vyloučení, zkrat našeho hráče Saši Krivosheeva. V deseti to bylo hodně těžký, protože bylo velké vedro, velké hřiště. Proti nám stál dobře natrénovaný tým, běžecky připravený. Jsem rád, že jsme se semkli, musím kluky pochválit. Výsledek vypadá hrůzostrašně, ale Motorlet se trošku klepal o výsledek. Měli jsme tam nebezpečné věci dopředu, hráli organizovaně dozadu. Rozhodla standardka na 3:1, kdy jeden z našich dorostenců nechytil úplně jednoduchý pohyb hráče.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Marek Vyčichl.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Petr Šlegl.


Viktoria Žižkov B - Třeboradice 6:3 (4:2)
Branky:
31. a 39. Cabaňa, 4. Baďura, 11. Vild, 64. Duong, 69. Súkenník - 16. a 60. Hruška, 28. Novotný. ŽK: 13. Kadlec, 26. Jiřík, 66. Benda (všichni Třeboradice). Rozhodčí: Kohout - Gotthard, Čermák. Diváků: 60.
Žižkov B: Hrubeš - Antl (77. Nguyen), Kaisler, Obermajer, Kříž (45. Saňa) - Vild (45. Tseber), Súkenník, Duong (78. Mucha), Cabaňa - Zeman, Baďura (82. Lukeš). Trenér: Josef Švimberský.
Třeboradice: Hradil - Benda, Červenka, Hruška, Jiřík (53. Farkaš) - Brunclík, Viktorin, Janda, Grznár - Kadlec, Novotný. Trenér: Jiří Tesař.

Hlasy trenérů
Josef Švimberský (Žižkov B):
„Do zápasu jsme vstoupili aktivně. Bohužel jsme ze čtyř vyložených šancí proměnili jen dvě. Pak jsme paradoxně přestali hrát a mysleli si, že soupeř se už z toho nevzpamatuje. Třeboradice ale vyrovnaly a do poločasu to bylo celkově vyrovnané. Naštěstí jsme ale strhli vedení opět na svou stranu. Druhý poločas už byl z obou stran takový nefotbalový. Nicméně zápas jsme zvládli a udělali další krok k záchraně.”
Jiří Tesař (Třeboradice): „Bohužel jsme prohráli 6:3. Brzy jsme prohrávali 2:0, ale dokázali jsme vyrovnat. Bohužel jsme si nechali dát dva hloupé góly po špatném bránění a o půli prohrávali 4:2. Chtěli jsme ještě se zápasem něco udělat, nepodařilo se nám to a soupeř vyhrál zaslouženě. Nepodali jsem optimální výkon, byli jsme nedůrazní. Bylo nás zase málo a ještě se nám zranil obránce. Dneska jsme to utkání nezvládli.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Tadeáš Zeman.
Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Viktorin.