Foto: Pavel Jiřík st.
Před oslavou Újezdu Praha 4 s pohárem trefil Běhounek hattrick. Bude pěkně drahý, smál se

Před oslavou Újezdu Praha 4 s pohárem trefil Běhounek hattrick. Bude pěkně drahý, smál se

Díky jeho třem zásahům si Újezd Praha 4 užil vítězné oslavy triumfu v Pražská teplárenská přeboru. Jakub Běhounek dal v této sezoně až do soboty v nejvyšší metropolitní soutěži čtyři góly, před slavnostní korunovací nového přeborového šampiona se však gólově rozparádil.

Zachraňující se Tempo sehrálo na Újezdě slušnou partii. Na hřišti favorita, který už se těšil, až po zápase zvedne nad hlavu pohár pro přeborové šampiony, vedlo o poločase 2:1. Pak ale třikrát zvedal ruce nad hlavu Běhounek, který zařídil výhru 4:2.

49. minuta: Běhounek zatáhl míč po levé straně a z velkého úhlu ho nastřelil na branku. Gólmanovi Pacovskému balon propadl u tyče do sítě.
72. minuta: suverénně proměnil pokutový kop, když poslal brankáře na druhou stranu.
77. minuta: na levé straně mu přenechal balon Hanzlík a Běhounek technicky obstřelil Pacovského na zadní tyč.

A Újezd se mohl veselit s pohárem, který mu předal místopředseda Pražského fotbalového svazu Michal Fischer.

„Gólů jsem letos moc nedal, tak jsem to klukům aspoň takhle vrátil. Slavit s pohárem po porážce, to by nikdo nechtěl,“ říkal Běhounek s medailí za triumf v přeboru na krku.

Tempo vedlo 1:0, pak 2:1. Ovlivnil zápas fakt, že vás po něm čekalo předávání poháru a medailí? Zdálo se, že se na začátku už vidíte, jak slavíte…
Zdůrazňovali jsme si, že k zápasu musíme přistoupit zodpovědně. Kdo zná trenéra Jeřábka, ten ví, že by nás nenechal soupeře jakkoliv podcenit. Na začátku jsme nedali dvě šance, trochu jsme se trápili, Tempo se prosadilo po rohu, pak ještě dalo gól do šatny. Za poločas si vytvořili dvě šance a dali dva góly. Naštěstí jsme to otočili.

Hlavně díky vám. Ve druhém poločase jste vykouzlil hattrick.
Je to můj první hattrick za dva roky v Újezdě, přišel v pravou chvíli. Pomohl mi k němu i gólman Tempa, takže děkuju. V téhle sezoně mi to moc nestřílí, naštěstí jsou tady kluci jako Zdeněk Hanzlík, Jirka Doležel a Tomáš Podvín, kterým se gólově dařilo. Mně se to povedlo proti Tempu, tak jsem rád, že jsem jim to mohl aspoň takhle vrátit.

Vyšlo vám to pěkně, při oslavách. Na tenhle hattrick si každý bude pamatovat.
No, hlavně to bude pěkně drahý hattrick. (směje se) Snad nebude při oslavách dvojnásobná sazba, musím se zeptat Kantyho (Ondřej Kantor), za kolik to bude. Ale on je dost nepříjemný pokladník…

Dlouho jste věděli, že vyhrajete přebor. O triumf vás mohl připravit jen absolutní kolaps. Jaké vlastně byly s tímto vědomím sobotní oslavy?
Kdybychom neměli nic jistého a museli si to uhrát v tomhle zápase, tak by byly emoce asi ještě silnější, ale i tak je to krásné. Navíc tohle má výhodu, že si oslavy můžeme rozložit na víc víkendů a přistoupit k nim zodpovědněji. (usmívá se) Ve středu nás čeká finále Teskahor poháru proti Přední Kopanině, takže se po Tempu neslavilo do rána. Na to máme jiný zápas, abychom si oslavy protáhli.

Je pro vás zisk poháru velká motivace? Přeci jen vyhrát přebor i s pohárem, to by byla pro vás jako nováčka sezona snů.
Vyhrát ještě pohár, to by byl unikát, něco úplně super. Na začátku sezony jsme měli jeden cíl – nespadnout do I. A třídy. Když se nám tak parádně povedl podzim, změnil se cíl, abychom vyhráli přebor. Pak přidal trenér další cíl, vyhrát pohár. Dalším cílem byl postup béčka, což se taky povedlo. Nevím, jestli nepřijde ještě nějaký cíl v závěru sezony, zatím se nám to hezky nabaluje. (směje se) Ve středu ale chceme rozhodně vyhrát.

V čem je z vašeho pohledu největší síla Újezdu? V přeboru jste neměli konkurenci.
Nikdy jsem nezažil takovou partu, jako je tady. Začíná to u vedení, pokračuje to přes béčko až do áčka. Při předávání pohárů a medailí jste si mohl všimnout, že když se dávaly medaile béčku, zůstalo nás tam z áčka stát tak osm. Zbytek šel i pro medaile béčka, protože se perfektně doplňujeme, jsme jeden velký tým, kde jsou všichni hrozně důležití. Říká se tomu chemie. Parta je fakt skvělá, k tomu máme vysokou tréninkovou morálku. Chodíme trénovat třikrát týdně, kdo tohle v přeboru má.

Odmítli jste postup do divize. Nemůže tým trochu ztratit motivaci?
Měli jsme k tomu důvody, ale nemyslím si, že to bude mít na tým negativní vliv. Tréninková morálka neupadne, s trenérem Jeřábkem to ani nejde, asi přijde pár nových kluků, někdo možná skončí, tým se trochu oživí, ale základ určitě zůstane stejný. Asi nemůžeme přebor vyhrávat každý rok, ale určitě budeme chtít hrát na špičce.

Přední Kopanina svůj triumf v přeboru poté, co odmítla postup, zopakovala a napodruhé postup akceptovala. A není to tak dávno.
No vidíte, takže máme dveře otevřené. (směje se) Uvidíme, nebudeme předbíhat.

Na fotogalerii ze sobotních oslav A i B-týmu Újezdu Praha 4 při přebírání pohárů od Pavla Jiříka st. se můžete podívat ZDE



Fotografie