Foto: Pavel Jiřík st.
VIDEO: Parádní sólo Pokorného, nádherná trefa Žampy i třicátý gól Urbana. Podívejte se!
23.05.2019

VIDEO: Parádní sólo Pokorného, nádherná trefa Žampy i třicátý gól Urbana. Podívejte se!

Újezd Praha 4 už má titul jistý, ale v Pražská teplárenská přeboru je stále o co hrát. Rozhodnout se ještě musí o třech sestupujících a tvrdá bitva se strhne i o umístění v horní polovině tabulky.

Ve 26. kole se mistr letošního ročníku přeboru představil na hřišti Třeboradic, které ovládly tuto soutěž minulý rok. Hráči Újezdu Praha 4 opět potvrdili, že je jejich první místo naprosto zasloužené, když porazili domácí 3:1.

Druhé Uhelné sklady, které minulé kolo kvůli špatně nalajnovanému hřišti vůbec nehrály, přijely v sobotu na Tempo a zvítězily. Skóre utkání otevřel v 11. minutě parádním sólem Pokorný, na začátku druhé půle zvýšil vedení hostujících hráčů po rohu hlavou Klán. Domácí už dokázali pouze snížit, a tak si Uhelné sklady spravily chuť po několika nepovedených zápasech v řadě.

Atraktivní utkání čtvrtého Slavoje Vyšehrad B a třetích Královic načal velice nešťastnou vlastní brankou Havlín z Královic. Ty na začátku druhé půle dokázaly srovnat stav utkání. Nejlepší střelec domácího Vyšehradu Heřman pak ovšem proměnil penaltu a devět minut před koncem ještě pojistil vítězství Drozd po rohovém kopu.

Za Vyšehradem je v tabulce Přední Kopanina. Ta ve 26. kole přerušila na domácí půdě vítěznou sérii Hostivaře. Ta se sice ujala vedení po rohovém kopu a hlavičce Proskočila, ale poté zaúřadoval nejlepší střelec soutěže Urban. Ve druhé půli dvakrát utekl obraně Hostivaře a svůj hattrick dokonal v nastaveném čase. V této sezoně to byl už jeho třicátý gól!

Dva body za Kopaninou je Dukla Jižní Město. Ta dokázala pohodlně zdolat ČAFC 4:1. Za zmínku stojí určitě první gól zápasu: ve 12. minutě Žampa jen několik metrů od postranní čáry napřáhl ke střele a nádherně zakroutil balon do sítě.

Hráči ČAFC jsou tak ve velice nepříjemné pozici, na nesestupová místa ztrácí devět bodů a jejich udržení už je pouze v oblasti teorie. Pouze o tři body lépe jsou na tom hráči Braníku. Ti hráli o víkendu na Admiře, a dokonce vedli. Domácí rezervní družstvo však dokázalo zápas během druhého poločasu otočit. K obratu zavelel v 52. minutě výstavním přímým volným kopem Douděra, Admira nakonec vyhrála 3:1.

O záchranu v přeboru zabojoval Motorlet B, který dokázal přestřílet poměrem 4:1 rezervní tým Viktore Žižkov, který má na jaře dobrou formu. Dvěma góly přispěl k výhře svého týmu Měska.

Zatím jediný jistý sestupující Union Vršovice se utkal se Slavojem Podolí a předvedl velice dobrý a bojovný výkon. Na bodový zisk to ovšem nestačilo, jelikož domácí Podolí si zajistilo výhru 2:0 góly v prvních pěti minutách utkání.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz. Kvůli technickým důvodům chybí první gól ze zápasu Admira B – ABC Braník (3:1).



Fotografie