Foto: Pavel Jiřík st.
Urban dosáhl hranice třiceti branek stylově: hattrickem
22.05.2019

Urban dosáhl hranice třiceti branek stylově: hattrickem

O rozhodující trhák v hodnocení střelců pražských mužstev napříč soutěžemi se pokusil během uplynulého víkendu Daniel Urban z Přední Kopaniny. Odnesl to hostivařský nováček Pražská teplárenská přeboru Prahy: zápas skončil 3:1 a lídr pořadí kanonýrů z metropole má s celkově 30 zásahy aktuálně čtyřbrankový náskok.

Urban dosáhl hattricku po měsíci a dubnovém utkání na Čafce. Celkově se však trefil už ve dvacátém utkání této sezony, což je mimořádné číslo. A to ještě zbývají čtyři kola. V tomto ročníku nepřekonal pouze obranu Vyšehradu B, jemuž v obou vzájemných zápasech nedokázal vstřelit gól.

Za letošního krále pražských střelců se však ještě Urban považovat nemůže, protože jeho dva nejbližší pronásledovatelé, Štěpán Zahálka z Admiry a Jiří Heřman z Vyšehradu B, dosud nesložili v boji o korunu zbraně. Oba mají na svém kontě 26 gólů. Zahálka dal tentokrát dva góly týmu Mariánských Lázní, Admira zvítězila 6:1 a vede divizi A o 10 bodů před Čížovou, takže návrat do ČFL po pěti letech ji prakticky jistě nemine. Heřman se trefil jednou do sítě Královic, Vyšehrad B zvítězil 4:1, a udržel si tak šanci skončit v přeboru „na bedně“.
Během třetího květnového víkendu však Urban nebyl jediným autorem hattricku, podařil se i Vojtěchu Kolmanovi z juniorky Dukly, jež díky jeho mušce zdolala své karvinské vrstevníky 4:3.

Polepšil si nejen vedoucí muž pořadí pražských střelců, ale i brankářů. Slávista Ondřej Kolář vychytal v Ostravě svoje už 16. čisté konto a „sešívaní“ slavili po bezbrankové plichtě s domácím Baníkem zisk mistrovského titulu. Kolář vede pořadí gólmanů napříč soutěžemi o tři vychytané nuly před Martinem Jungrem z Admiry.

Pražský střelec (počet gólů)
30 – Urban (Přední Kopanina)
26 – Š. Zahálka (Admira, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Heřman (Vyšehrad B)
20 – T. Kadlec (Třeboradice), Kotlík (Dukla Jižní Město, z toho 1 v Mol Cupu)
19 – Nabiyev (Slavia jun.)
18 – Veselý (Loko Vltavín, z toho 3 v Mol Cupu)
17 – Bassey (Olympia Radotín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Sus (Královice)
15 – Šultes (Přední Kopanina)
14 – T. Souček (Slavia, z toho 2 v Mol Cupu), D. Čapek (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu), Michálek (Admira, z toho 1 gól v Mol Cupu a 11 za B-tým v přeboru), Z. Hanzlík (Újezd Praha 4), Klán (Uhelné sklady)
13 – L. Novák (Braník)
12 – Stoch (Slavia), Kanga (Sparta, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v Mol Cupu), Rondič (na podzim 9 za Viktorii Žižkov, z toho 3 v Mol Cupu a 4 za B-tým v přeboru, na jaře 3 za juniorku Slavie), Vejvar (na podzim za Slavii 1 v Mol Cupu a 5 za juniorku, na jaře za Vyšehrad 6 v ČFL), Rataj (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v přeboru), Měs-ka (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 5 za B-tým v přeboru), Podvín (Újezd Praha 4)
11 – Tetteh (Sparta), Hušbauer (Slavia, z toho 2 v Mol Cupu), Drobílek (Vyšehrad), Kalivoda (Královice)
10 – Šípek (Loko Vltavín), O. Janda (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru), D. Kostka (Motorlet, z toho 2 za B-tým v přeboru), Doležel (Újezd Praha 4), Šafránek (Uhelné sklady), Vrzal (Dukla Jižní Město)
9 – Nečas (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 4 za juniorku), Trýzna (Olympia Radotín, z toho 2 v Mol Cupu), Mařík (Motorlet, 1 v Mol Cupu a 3 za B-tým v přeboru), Štefan (Admira, z toho 8 za B-tým v přeboru), J. Jeřábek (Újezd Praha 4), J. Pospíšil (Královice), Viktorin (Třeboradice), Janko (Dukla jun.)
8 – Duranović (Dukla, z toho 2 za juniorku), Drchal (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu a 4 za juniorku), Vaníček (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 5 za juniorku), J. Beneš (Aritma, z toho 2 rozhodující penalty v rozstřelu v divizi a 1 gól v Mol Cupu), Hanek (Meteor, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), J. Šimek (Admira, z toho 2 za B-tým v přeboru), Panýrek (Admira, z toho 5 za B-tým v přeboru), M. Douděra (Admira, z toho 6 za B-tým v přeboru), Baďura (Viktoria Žižkov B), Hrabina (Motorlet B), Jůzek (Podolí), Alvir, Vaněk (oba Slavia jun.), O. Novotný (Sparta jun.), Vodháněl (Bohemians 1905 jun.)
7 – Škoda (Slavia), Mešanovič (Slavia, 1 v Mol Cupu a 6 za juniorku), Maione (Loko Vltavín), Panýrek (Admira, z toho 4 za B-tým v přeboru), M. Douděra (Admira, z toho 5 za B-tým v přeboru), Rajnoch (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 1 v Mol Cupu), Rossmann (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 5 za B-tým v přeboru), Formáček, Slánský (oba Královice), Cvrček (Přední Kopanina), D. Kocourek (Uhelné sklady), Proskočil (Hostivař), Trávník (Braník), Walter (Újezd Praha 4), Kolman (Dukla jun.)
6 – Olayinka (Slavia), Frydrych, Van Buren (oba Slavia, oba 2 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Musa (Viktoria Žižkov), Brabenec (Olympia Radotín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Tichý (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu), Kurek (Admira, z toho 1 v Mol Cupu), Čácha (Admira, z toho 1 za B-tým v přeboru), Macek (Aritma, z toho 2 rozhodující penalty v rozstřelu v divizi), V. Junek (na podzim 5 za Union Vršovice v přeboru, na jaře 1 za Meteor v divizi), Jonáš (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 5 za B-tým v přeboru), Pusch, Šahini (oba Motorlet B), Deré (ČAFC), Hák (Hostivař), Pokorný (Uhelné sklady), S. Sýkora (Třeboradice), Cabadaj (Sparta jun.), Kubů (Dukla jun.)
5 – Pulkrab (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Helal (Bohemians 1905), Masopust (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu), Schranz (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Mashike (Viktoria Žižkov, z toho 1 za B-tým v přeboru), Urbanec (Viktoria Žižkov, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), Abena (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu), Vojta (Motorlet), D. Macháček I. (Aritma), Pavlata (Admira, z toho 3 za B-tým v přeboru), Belán (Uhelné sklady), M. Beneš (Braník), Fitzel (ČAFC), Geissler (Tempo), V. Hruška (Podolí), R. Hanzlík (na podzim 3 za Vyšehrad B, na jaře 2 za Podolí), P. Junek (Třeboradice), Křivánek (Tempo), Shinjikashvili (Vyšehrad B), Vágner (Přední Kopanina), Vild (Viktoria Žižkov B), Trapanovski (na podzim 1 za Viktorii Žižkov B v přeboru, na jaře 4 za juniorku Slavie), P. Hájek, Radwan (oba Sparta jun.), Vaníček (Bohemians 1905 jun.)
4 – Stanciu (Sparta), Hložek, Šural (oba Sparta, oba 1 v Mol Cupu), M. Hašek (na podzim 3 za Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu, na jaře 1 za Spartu), Zmrhal (Slavia), Baluta (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Bartek (Bohemians 1905, z toho 2 v Mol Cupu), Záviška (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), D. Douděra (Dukla, z toho 2 za juniorku), M. Čermák (Viktoria Žižkov, z toho 2 za B-tým v přeboru), Sintean (Viktoria Žižkov, 3 za B-tým v přeboru), V. Mareš (na podzim 3 za Viktorii Žižkov, z toho 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v přeboru, na jaře 1 za Vyšehrad: rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Rys (Vyšehrad, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 gól v Mol Cupu), Pejša (Loko Vltavín), Vieira (Loko Vltavín, 2 v Mol Cupu), Sarr (Olympia Radotín), Hadi (Olympia Radotín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 v Mol Cupu), Volek (na podzim 3 za Viktorii Žižkov B, na jaře 1 za Olympii Radotín), Ezeala, Jankú, V. Kostka (všichni Meteor), Horák (Admira, z toho 1 v Mol Cupu a 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Mošna (Admira, z toho 2 v Mol Cupu), Podzemský (Motorlet, z toho 3 za B-tým v přeboru), Turák (Aritma), J. Černý, Chyle, J. Kučera (všichni Hostivař), Nezmar, F. Novák, Solař (všichni Dukla Jižní Město), D. Bláha, Vltavský (oba Tempo), Bláža, Žárský (oba ČAFC), Flaks, Řežábek (oba Přední Kopanina), L. Svoboda, Zezula (oba Podolí), Běhounek (Újezd Praha 4), Duong (Viktoria Žižkov B), Rapant (Braník), Tomaides (Union Vršovice), Begič, Le Tuan, Vetešník (všichni Bohemians 1905 jun.), Kott (Dukla jun.), Šilhan (Slavia jun.)
3 – Coufal, Kúdela, Tecl (všichni Slavia), Miloševič, D. Tetour (Dukla), Podaný (Dukla, z toho 1 za juniorku), Karlsson (Sparta), M. Frýdek (Sparta, z toho 1 rozhodující penalta v roz-střelu v Mol Cupu), Plavšić (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), L. Hůlka, Jindřišek (oba Bohemians 1905), M. Koubek (Bohemians 1905, z toho 2 za juniorku), Krch (Bohemians 1905, z toho 1 za juniorku), Batioja (Viktoria Žižkov), Josef Bazal, Dočekal (oba Viktoria Žižkov, oba 2 za B-tým v přeboru), Podzimek, Valíček (oba Loko Vltavín), Pardubský (Vyšehrad, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), P. Ježdík, Oikonomikos (oba Olympia Radotín, oba 2 rozhodující penalty v rozstřelu v ČFL), D. Dvořák, Frantl, Frohna (všichni Meteor), Fric, Martinic (oba Admira), J. Junek (Aritma), Čepelák (Motorlet, z toho 2 za B-tým v přeboru), Jan Bazal, Krejdl, Richter (všichni Vyšehrad B), Cabaňa, M. Vrána, T. Zeman (všichni Viktoria Žižkov B), L. Hruška, Koubek, Zilvar (všichni Uhelné sklady), Babický, V. Hašek (oba Tempo), Bednář, Krob (oba Podolí), T. Bláha, Graf (oba Přední Kopanina), Fingerhut, Lupínek (oba Admira B), Mašlej, Wulkan (oba ČAFC), N. Čermák (Dukla Jižní Město), Kouřimský (Union Vršovice), Láf (Královice), Platil (Braník), Vrabec (Újezd Praha 4), Burda, Flak, Z. Mustedanagič, Prokopec, L. Traoré, Zuberu (všichni Sparta jun.), Burget, Krunert, Štursa (všichni Dukla jun.), Ugwu, Vrána (oba Bohemians 1905 jun.), D. Macháček II. (Slavia jun.)
2 – Costa, Štetina, Zahustel (všichni Sparta), Radaković (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Bořil, I. Traoré (oba Slavia), J. Sýkora (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu), Van Buren (Slavia, z toho 1 za juniorku), Ďurica, Holík (oba Dukla), Bilovský (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Dostál (Bohemians 1905), Juliš (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu), F. Hašek (Bohemians 1905, z toho 1 za juniorku), Kubala, Súkenník (oba Viktoria Žižkov), Podrazký (na podzim 1 za Viktorii Žižkov, na jaře 1 za juniorku Slavie), Auer (na podzim 1 za juniorku Slavie, na jaře 1 za Viktorii Žižkov), Brejcha, Laňka (oba Vyšehrad), T. Rada, Jan Špaček II. (oba Loko Vltavín), Láncz (Loko Vltavín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Baran, Kocour, Kraus, Modr, Štohanzl, Turbák (všichni Aritma), Hrdina, Schulz (oba Meteor), Scharf (Motorlet), Dvorský (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru), Adámek, Konejl, Preisler, Šmídek (všichni Tempo), J. Doležal, A. Krivosheev, M. Krivosheev, Macej, Michalec, O. Toman (všichni Vyšehrad B), Farkaš, Grznár, D. Hruška, P. Janda (všichni Třeboradice), M. Krejča, Ptáček, Randa, Vacík (všichni Královice), Fiedler, Karbulka, Maršálek (všichni Motorlet B), Marek, Nagy, Nováček (všichni ČAFC), Papež, Pešír, Valeš (všichni Újezd Praha 4), Stratil, Špulka, Tomaides (všichni Union Vršovice), J. Krejča, Nebřenský (oba Hostivař), Nguyen, Tseber, Vilotič (všichni Viktoria Žižkov B), Ceccarelli, Vybíral (oba Braník), Inneman, Žampa (oba Dukla Jižní Město), Steinocher, Studnička (oba Uhelné sklady), Houška (Přední Kopanina), Pelikán (Admira B), Matěj Vondrka (Podolí), Bezdička, Chlumecký, Korček, Kovaľ, Lauko, Mentberger, Šolaja (všichni Dukla jun.), Alijagič, Ambler, Gabriel, Nestor Albiach, Vatajelu (všichni Sparta jun.), Buneš, Nátr (oba Bohemians 1905 jun.), A. Petrák, Slanina (oba Slavia jun.)
1 – Drchal, M. Frýdek, Matěj Hanousek, Chipciu, Plavšić, Sáček, V. Vukadinovič (všichni Sparta), Mašek, Reiter, Vacek (všichni Bohemians 1905), Hadaščok, Holenda (oba Dukla), Brander, Breda (oba Dukla, oba gól v Mol Cupu), Frizoni (Viktoria Žižkov), P. Čapek, Jandera, Kozel, Krobot, Švejdík, Zákostelský (všichni Vyšehrad), Hradecký (Vyšehrad, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Kacafírek (Vyšehrad, gól v Mol Cupu), Hovorka, Pouzar (oba Loko Vltavín), Eichler, Viduna (oba Loko Vltavín, oba gól v Mol Cupu), D. Zoubek (Loko Vltavín, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Bužík, Jiránek, Koutenský (oba Olympia Radotín), Filip, Hurka, L. Kučera, Kutina, Penc, Radosta, Štěpánek (všichni Motorlet), Čížek, Křížek, Majer, Vosický (všichni Admira), Holeček, Jaroš, Přibyl, Zolotuchin (všichni Meteor), Rybka (Aritma), Beňo, Drozd, Jireček, T. Junek, Kravtsiv, Kubík, Madej (všichni Vyšehrad B), Andrle, Burda, Livora, Muleme, Obermajer, Saňa (všichni Viktoria Žižkov B), Blažek, Borovička, Kaiser, Minařík, Monnier, Protivínský, Jan Špaček I., Švarc, Turek (všichni Union Vršovice), Camara, Dovhaniuk, Kodytek, Mráz, Neveršil, Pekárek, Šebák, Vybíral (všichni Braník), Gábor, J. Hůlka, Mařík, Salašovič, J. Svoboda, Tylšar (všichni Motorlet B), Brož, J. Hrubý, Janovský, Kotek, Kristen, Mráček, Šumník (všichni Podolí), Červenka, Jiřík, L. Kubík, M. Novotný, Votava (všichni Třeboradice), Daňhel, Chyle, Malčánek, M. Navrátil, Přibyl (všichni Újezd Praha 4), Bartoň, Komínek, Sázel, Šindelář, Trnka, Vachoušek (všichni Admira B), D. Kadlec, Netušil, Perl, Schwank, Soukal, Žalud (všichni Tempo), Dejmek, Lafek, Markuzi, Pařík, M. Petrák (všichni Dukla Jižní Město), Hájek, Hollmotz, Janek, Vik (všichni Přední Kopanina), Dufek, Duka, Havlín (všichni Královice), Hrazdíra, Majerčin, Stolfa (všichni Uhelné sklady), T. Kaliba, Klimsza, Rákosník, Trýb (všichni ČAFC), Pazdera, Šabo (oba Hostivař), Dancák, Doumbia, Dressler, Hodek, Houha, R. Mašek, Schneider, D. Souček, Trávníček, Ullman, Vyleta (všichni Dukla jun.), Čivič, Dudl, Chervak, Maksić, Penc, Ristić, Sláma, Vácha, Wiesner (všichni Sparta jun.), Bederka, Hlinák, Horizrál, McKendry, Lehovec, Rizvanov, Šmíd (všichni Bohemians 1905 jun.), D. Fišer, Jan Havránek, Hönig, J. Janoušek, Mitrano, Zelený, Zinhasovič (všichni Slavia jun.).

Pražský brankář (vychytané nuly)
16 – Kolář (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu)
13 – Jungr (Admira, z toho 1 v Mol Cupu)
12 – Fryšták (Bohemians 1905, z toho 2 v Mol Cupu a 2 za juniorku)
10 – Niță (Sparta)
8 – Koblenc (Loko Vltavín), Bojčuk (Újezd Praha 4)
7 – Otáhal (na podzim 1 za Viktorii Žižkov, na jaře 6 za Vyšehrad), Čáp (Olympia Radotín, z toho 1 v Mol Cupu), D. Toman (Meteor), Michal Vondrka (Podolí)
6 – Heča (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), F. Rada (Dukla), Foferka (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru), Kotek (Sparta jun.)
5 – M. Hruška (Dukla, z toho 2 v Mol Cupu a 2 za juniorku), Valeš (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu), Jiří Havránek (Vyšehrad), Stareček (Aritma), Kudláček (Braník)
4 – Štorc (z toho 1 za juniorku Sparty a 3 za Loko Vltavín v ČFL), Babka (Vyšehrad B), Mačí (Přední Kopanina), Pacovský (Tempo), Kouba (Bohemians 1905 jun.)
3 – P. Soukup (Viktoria Žižkov), Cingel (Admira, 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v přeboru), Provazník, Strazzer (oba Hostivař), Borský (Uhelné sklady), Hradil (Třeboradice), Radotič (Slavia jun.)
2 – Kovář (Slavia, obě čistá konta v Mol Cupu), Šiman (Olympia Radotín), J. Fišer (Újezd Praha 4), A. Kučera (Uhelné sklady), Lisa (Královice), Šilhavý (Union Vršovice), Štěpánek (ČAFC), Fiala (Bohemians 1905 jun.), Radimský (Slavia jun.)
1 – Winter (Viktoria Žižkov, v Mol Cupu), Šrámek (Meteor), Polomský, Sklenář (oba Motorlet B), Dočekal (Vyšehrad B), Drahorád (ČAFC), P. Jeřábek (Královice), Štika (Viktoria Žižkov B), Tlustý (Dukla Jižní Město), Žulevič (Admira B), Vantruba (Slavia jun.).