Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 26. kola přeboru: Boj o záchranu se zamotává
20.05.2019

Souhrn 26. kola přeboru: Boj o záchranu se zamotává

O prvenství Újezdu Praha 4 už není pochyb, stejně jako o sestupu Vršovic. O další tři sestupová místa ale bude ještě boj. Z mužstev od desátého místa níž dokázal vyhrát jen Motorlet B. Ten přesto zůstává na první sestupové pozice. Od osmých Třeboradic ho však dělí jen šest bodů a ve hře je jich ještě dvanáct. Čistě matematicky tak nemá vystaráno ani Vyšehrad B na čtvrtém místě. Mezi Vyšehradem a Motorletem je rozdíl deseti bodů. V tomto rozpětí je tak srovnáno celkem deset týmů.

Podolí - Vršovice 2:0 (2:0)
Branky:
1. Krob, 5. Hanzlík. ŽK: 29. Jůzek, 71. Krob - 31. Minařík, 56. Kaiser, 61. Špulka, 87. Protivínský. Rozhodčí: Stěhule - Hrivík, Kohout. Diváků: 55.
Podolí: Michal Vondrka - Vávra (70. Brož), Kristen, Hruška, Mráček (87. Šumník) - Matěj Vondrka, Bednář (83. J. Svoboda), Krob (85. Vasylenko), Janovský - Hanzlík, Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.
Vršovice: Butáš - Minařík, Kaiser, Protivínský, Špaček (84. Monnier) - Kadeřábek (39. Kouřimský), Vrána, Tomaides (46. Bažant), Borovička (80. Rusanov) - Švarc (80. Kuliushin), Špulka. Trenér: Michal Bareš.

Hlasy trenérů
Josef Jarolím (Podolí):
„Hodně náročný zápas. Pro nás především po psychické stránce, protože jsme potřebovali vyhrát. Musím sportovně říct, že soupeř hrál velmi dobře. Na to, že jsou poslední, mě skutečně překvapili. Bojovali do poslední chvíle. Fotbal to byl hodně zajímavý a vyhráli jsme zaslouženě.”
Michal Bareš (Vršovice): „Tentokrát jsme vyhořeli v prvních pěti minutách. Trošku jsme protočili sestavu, a tak to bylo možná i mojí vinou. Už se připravujeme na novou sezonu, a tak jsem chtěl kluky vidět i na jiných postech, než na které jsou zvyklí. Kluci se mi líbili a druhou půli jsme byli i lepší. Výsledek je bohužel špatný, ale celkově jsem byl spokojený.”

Nejlepší hráč Podolí: Jiří Krob.
Nejlepší hráč Vršovic: Karel Protivínský.


ČAFC - Dukla JM 1:4 (0:2)
Branky:
47. Klimsza - 12. Žampa, 25. Petrák, 79. Innemann, 81. Čermák. ŽK: hráno bez karet. Rozhodčí: Dobrý - Kučera, Jakl. Diváků: 50.
ČAFC: Štěpánek - Kameník, T. Kaliba, Lukáš, Trýb - M. Sadílek, Bláža, Rákosník (85. J. Sadílek), Nováček - Deré (70. Chvátal), Klimsza. Trenér: Zdeněk Andrlík.
Dukla JM: Petr - Solař, Petrák, Markuzi, Pelc (74. Čermák) - Farkaš - Inneman (85. Verbík), Žampa (85. Novotný), Novák (63. Janoušek), Vrzal - Kotlík (46. Pařík). Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Miroslav Kaliba (asistent ČAFC):
„Asi jako minulý týden. Jsme v šílené situaci, vidíte tu sestavu, která nastupuje. Ještě nám vypadl Nagy a Kosina. Dukla byla samozřejmě fotbalovější. Zase jsme dostali dva góly po chybách gólmana. Když jsme snížili na 2:1, tak to chvilinku vypadalo, že by jsme možná mohli hrát vyrovnaný zápas. Pak jsme ale dostali další dva góly. Dukla vyhrála zaslouženě.”
Josef Světlík (Dukla JM): „První poločas jsme si to zkomplikovali tím, že jsme zápas měli rozhodnout. Byli jsme nepřesní a plašili jsme v dohrání věcí ve vápně soupeře. Ten nás hned po nástupu do druhé půle potrestal za laxnost a snížil na 2:1. Od 60. minuty už byla hra jednoznačně na našich kopačkách a zaslouženě jsme zvítězili."

Nejlepší hráč ČAFC: Tomáš Kaliba.
Nejlepší hráč Dukly JM: Viktor Žampa.


FC Tempo - Uhelné sklady 1:2 (0:1)
Branky:
79. Soukal - 11. Pokorný, 68. Klán. ŽK: 41. Netušil - 11. Pokorný, 48. Klán.. Rozhodčí: Lafata - Stěhule, Kohout. Diváků: 90.
FC Tempo: Pacovský - Pavlík, Schwank (24. Buzek), Netušil, Čech - Perl, Šmídek, Trajhan (68. Dobřanský) - Klouček (60. Babický), Preisler, P. Geissler (68. Soukal). Trenér: Rostislav Kohoutek.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Hruška, Studnička, Sainer - Bartůněk, Procházka, Pokorný, Kocourek - Belán (81. Zilvar), Klán. Trenér: Robert Hlavica.

Hlasy trenérů
Rostislav Kohoutek (FC Tempo):
„Tak samozřejmě zklamání, jestli jsme prohráli zaslouženě nebo ne, tak to tady každý viděl. Myslím si, i přes respektování kvality síly a zkušenosti soupeře, že to na bod bylo. První branku jsme dostali po individuální chybě i přesto, že si to na tréninku s klukama rozebíráme. Tato branka nás srazila, naše hra byla absolutně bez drajvu a šťávy. Pak se z toho v závěru oklepeme a jsme za to odměněni brankou. Bohužel se již vyrovnat nepodařilo, a tak to, bez urážky k soupeři, skončit mělo.”
Robert Hlavica (Uhelné sklady): „Já myslím, že jsme vyhráli zaslouženě. Bylo to pro nás složité, protože jsme byli v podstatě dvacet dnů bez zápasu. Oni jakoby kombinovali, ale neměli žádnou šanci a naopak my jsme si to mohli na odskok ve skóre snazší udělat, ale kolikrát jsme to řešili velmi zvláštně. Hráči si hrábli a já jim za to děkuji.”

Nejlepší hráč Tempa: Pavel Pacovský.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Luboš Hruška.


Vyšehrad B - Královice 3:1 (1:0)
Branky:
33. vlastní Havlín, 73. Heřman z penalty, 81. Drozd - 56. Pospíšil. ŽK: hráno bez karet. Rozhodčí: Toman - Čermák, Nepraš. Diváků: 25.
Vyšehrad B: Dočekal - Stareček, Šlegl, Macej, Madej - Kozel (57. Drozd) - M. Krivosheev, Rys, Michalec - Heřman, Richter (86. Popovič). Trenér: Jaroslav Klíma.
Královice: Dufek - Malík, Ptáček, Nezbeda, Havlín - Pospíšil, Vacík, Krejča, Formáček - Duka, Kalivoda (80. Sedláček). Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B):
„Porazili jsme třetí tým tabulky, za což jsem rád. Královice se po celý zápas prezentovaly organizovanou defenzivou, na niž nebylo snadné vyzrát. Ale zvládli jsme to, což mě těší.”
David Kalivoda (Královice): „Mladý a běhavý tým Vyšehradu B prokázal, že je silný na balonu a vyhrál určitě zaslouženě, přestože moc šancí neměl. V tomto směru jsme se mu vyrovnali. Ulehčili jsme to však domácím a vysvobodili je tím, že jsme si dali ne jeden, ale v podstatě dva góly sami. První úplně vlastní a druhý po hloupém zákroku, který znamenal penaltu. Na to si musíme dávat větší pozor, ne věnovat soupeři dva góly zadarmo. Ještě chci říct, že hrát na konci května na umělé trávě je podle mě faul na fotbal."

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Petr Rys.
Nejlepší hráč Královic: Petr Vacík.

Na fotogalerii ze zápasu Vyšehrad B - Královice od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


Přední Kopanina - Hostivař 3:1 (0:1)
Branky:
49., 80. a 90.+1 Urban - 41. Proskočil. V 61. minutě neproměnil Černý (Hostivař) penaltu. ŽK: 30. Vik, 55. Švarc - 37. Cieciura. Rozhodčí: Zelený - Tikal, Vítek. Diváků: 63.
Přední Kopanina: Švarc - Janek, Zadina, Houška, Graf - Flaks (89. Čadek), Pospíšil (76. Čihák), Cvrček, Šultes - Vik (46. Průša), Urban (90.+1 Huleš). Trenér: Daniel Vott.
Hostivař: Provazník - Černý, Mikeš, Penc, Sýkora - Cieciura - Chyle, Boubín, Kučera, Metzner - Proskočil. Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Přední Kopanina):
„Trápili nás, hráli dobře a byli na nás připravení. Běhali, mají pracovité mužstvo. První poločas jsme po zásluze prohrávali. Pak jsme vyrovnali a rozhodující okamžik přišel, když Jirka Švarc chytil penaltu, a tím se to zlomilo. Urban v závěru dvěma góly rozhodl."
Petr Procházka (Hostivař): „Byl to dobrý fotbal. Spálili jsme strašně moc šancí, včetně penalty. Prohrát jsme si nezasloužili, ale je to o kvalitě a Kopanina má Urbana, to rozhodlo. Chyběli nám dva hráči základní sestavy, ale ti co tam šli, tak to zvládli. Sehráli jsme dobrý zápas a Kopanině k vítězství musím pogratulovat.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Jiří Švarc.
Nejlepší hráč Hostivaře: Tomáš Proskočil.


Admira B - Braník 3:1 (0:1)
Branky:
52. Douděra, 79. Pavlata, 89. Panýrek - 34. Novák. ŽK: 28. Fric, 41. Lupínek, 64. Fingerhut - 89. Kudláček, 90.+1 Trávník, 90.+2 Šebák. Rozhodčí: Šaróka - Les, Popelka. Diváků: 100.
Admira B: Cingel - Votlučka, Lupínek, Komínek, Fric (67. Trnka) - Panýrek (90.+1 Klimt), Šindelář (59. Horák), Fingerhut, Záruba (46. Douděra) - Pavlata (84. Turek), Štefan. Trenér: František Peřina.
Braník: Kudláček - Pechač, Vybíral, Kodytek (46. Neveršil), Valta (62. Dovhaniuk) - Nehasil (74. Mráz) - Šebák, Novák (86. Macho), Palko, Pekárek (80. Platil) - Trávník. Trenér: Miroslav Jíra.

Hlasy trenérů
František Peřina (Admira B):
„Myslím, že to bylo jiné než před týdnem s Tempem. Od začátku až do konce jsme byli lepší. První poločas jsme měli tři - čtyři tutové šance, které jsme zazdili. Soupeř nás potrestal ze situace, kdy jsme propadli na ose hřiště. O přestávce jsem říkal, že určitě vyhrajeme. Zbavili jsme se takové nervozity a křeče. Uvolnili jsme se, Braník po hodině hry trošku odpadl a zápas jsme otočili.”
Miroslav Jíra (Braník): „První poločas jsme vyhráli s velkým štěstím. Soupeř byl lepší jak herně, tak měl daleko víc šancí. Brankář Kudláček chytil snad tři góly a Admira další šance nedala, takže to bylo velké štěstí, že jsme první půli zvládli vítězně. Ve druhém poločase už se projevila kvalita domácích hráčů a zápas zaslouženě otočili. Byli lepším týmem a gratuluji jim k vítězství.”

Nejlepší hráč Admiry B: Nikolaj Votlučka.
Nejlepší hráč Braníku: Marek Šebák.


Třeboradice - Újezd Praha 4 1:3 (0:1)
Branky:
34. Janda - 15. vlastní Jiřík, 75. Hanzlík, 77. Doležel. ŽK: 40. Jiřík - 68. Papež. Rozhodčí: Polena - Gotthard, Štípek. Diváků: 70.
Třeboradice: Hradil - Kubík, Červenka, Hruška, Farkaš - Brunclík (79. Novotná), Viktorin, Janda, Grznár - Kadlec, Jiřík (73. Benda). Trenér: Jiří Tesař.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Přibyl, Daňhel, Malčánek, Běhounek (89. Jíra) - Valeš, Walter (46. Navrátil) - Podvín, Papež (70. Novák), Hanzlík - Doležel. Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice):
„Bohužel jsme prohráli, ale byl to vyrovnaný zápas. První poločas jsme nastřelili břevno a tyč. Soupeř měl taky nějaké šance, ale my jsme si dali vlastní gól. Druhý poločas jsme neuhlídali dvě akce po centrech do vápna a dostali rychle za sebou dva góly. Soupeř vyhrál, protože byl produktivnější a my jsme dělali chyby.”
Karel Jeřábek (Újezd): „Herně jsme moc krásy nepředvedli. Odehráli jsme ho dobře po taktické stránce. Soupeř byl víc na balonu. Nastřelil břevno a tyč. Jeden gól nám neuznali, a když jsme dali druhý a třetí gól, byl zápas rozhodnutý. Soupeř sice nějaké náznaky šancí měl, ale žádnou vyloženou. Dneska jsme si to především vybojovali.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Grznár.
Nejlepší hráč Újezdu: Jiří Doležel.


Motorlet B - Viktoria Žižkov B 4:1 (1:0)
Branky:
18. Rossmann, 46. a 75. Měska, 78. Jonáš - 50. Tseber. ŽK: 85. z lavičky Mařík (Motorlet). Rozhodčí: Chustecki - Tereba, Bočok. Diváků: 100.
Motorlet B: Vyčichl - Karbulka, Salašovič, Kučera - Scharf (66. Rada) - Rossmann (35. Hrabina), Podzemský, Mařík (83. Velek), Jonáš - Měska, Pusch (56. Blažek, 66. Nerad). Trenér: Jiří Hakl.
Žižkov B: Štika (84. Dlabola) - Obermajer, Šustr (36. Saňa), Kříž - Zeman, Antl - Kaisler, Baďura, Mucha (71. Lukeš), Cabaňa - Tseber. Trenér: Josef Švimberský.

Hlasy trenérů
Jiří Hakl (Motorlet B):
„Zasloužené vítězství. Na Žižkov jsme se připravovali, mají mladý tým a hrají kombinační fotbal. Připravili jsme se dobře. První půle měla velké parametry. Dobře jsme se posouvali, hráli jsme disciplinovaně a zodpovědně. Zaslouženě jsme dali první gól, který to utkání trošku otevřel. Druhou půli jsme chtěli útočit do otevřené obrany, protože jsme věděli, že Žižkov od své kombinační hry neustoupí a bude chtít hrát fotbal. Dali jsme čtyři góly a jsme rádi za tři body. Ještě budeme soupeř honit, abychom je v tabulce přeskočili.”
Josef Švimberský (Žižkov B): „Zápas jsme nezvládli, prohráli jsme rozdílem tří branek. Musíme uznat, že soupeř byl daleko fotbalovější, hladovější po vítězství. My jsme hráli takový fotbal staré gardy, bez pohybu, bez nápadu, bez kombinace. Soupeř vyhrál zaslouženě a získal tři body. Z naší strany si z tohoto zápasu ještě do zbývajících čtyř kol musíme vzít nějaké ponaučení.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Ondřej Měska.
Nejlepší hráč Žižkova B: Oleksandr Tseber.

Na fotogalerii ze zápasu Motorlet B - Žižkov B od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE



Fotografie