Foto: Ondřej Hanuš
Tyč a břevno odzvonily vládu Třeboradic. Poslední vítěz přeboru podlehl novým šampionům
20.05.2019

Tyč a břevno odzvonily vládu Třeboradic. Poslední vítěz přeboru podlehl novým šampionům

Král je mrtev, ať žije král! Symbolickou vládu nad Pražská teplárenská přeborem předal ve vzájemném duelu poslední vítěz z Třeboradic již jistému vítězi tohoto ročníku – Újezdu Praha 4. Třeboradice svou vládu odzvonily. Trefily tyč a břevno, aby prohrály 1:3 a z šatny hostů se ozýval vítězný ryk. „Přeju jim to, projeli soutěž suverénně, prohráli jen dvakrát, a to ještě na jaře. Ať si to užijí a oslaví. My jsme si to taky užili,“ poznamenal sportovně kapitán Třeboradic Petr Viktorin.

Před rokem se takhle slavilo na třeboradické straně. Jenže teď si na podobné choutky musel tým trenéra Jiřího Tesaře nechat zajít chuť. Byť se na lídra  vytáhl, odehrál proti němu skvělou partii a nebýt břevna a tyče, třeba byl výsledek jiný. „Byli jsme Újezdu minimálně vyrovnaným soupeřem,“ myslí si třeboradický kouč.

Nakonec i gól domácí dali, jenže do vlastní sítě. A když se přidaly individuální chyby ve druhé půli, bylo z toho vedení hostů 3:0. „Sice jsme snížili a měli i další stoprocentní šanci, jenže hraje se na góly. Soupeř je proměnil, my ne, proto vyhrál. Dobře to Újezd odbránil,“ hodnotí Tesař.

Jeho tým zápas odjezdil, lídrovi nedaroval ani metr prostoru, ale na body nedosáhl. „Nebylo to špatné,“ připouští Tesař. Potvrdilo se, že základní sestava svoji kvalitu má, jenže na lavičce chyběla konkurence. I v tom měl Újezd navrch. „Co se týče herní projevu, asi bych našel pár týmů, co se mi líbily víc. Ale Újezd dával góly a bral body, proto zaslouženě vyhrál přebor,“ dodává trenér Třeboradic.

„Můžeme soupeři jen gratulovat, získali nejvíc bodů, tak přebor vyhráli. Samozřejmě jsem si vzpomněl, že jsme v téhle situaci byli před rokem my,“ skládá soupeři poklonu třeboradický útočník Tomáš Kadlec.

Šlágr Pražská teplárenská přeboru odjezdil po lajně, vydal se ze všech sil. „Šel jsem do všeho naplno, ostatně jako každý zápas. Šance jsme měli, ale nebylo nám to souzené. Tak trochu to bylo zrcadlo toho, jak v našem podání vypadalo celé jaro. Hráli jsme ve dvanácti, třinácti lidech, stalo se, že nás bylo i jedenáct,“ vidí problém Kadlec. „Musíme věřit, že příští sezona bude lepší.“

S kapitánskou páskou opouštěl smutně hřiště i další třeboradický tahoun Petr Viktorin. Před rokem skoro na den přesně slavil triumf v přeboru právě on se svými parťáky. „Teď máme jiné starosti, musíme důstojně dohrát jaro. Bylo vidět, že jsme nedokázali doplnit kádr. Proto pro nás byly na jaře zápasy těžké. Táhli jsme to ve dvanácti lidech, museli hrát kluci, co třeba nebyli v optimální pohodě. A soupeři už nás znají,“ uvědomuje si Viktorin.

Za výkon proti Újezdu Praha 4 se nemusel stydět, to dobře ví. „Nehrajeme špatně. Jenže máme osmatřicet bodů a těžké zápasy před sebou,“ krabatí čelo.

Moc rád by ale zase poznal, jaké to je hrát v horních patrech přeboru. „Třeba jim to budeme moc příští rok vrátit. Pokud tedy nepůjdou do divize, tak to Újezd bude mít určitě těžší. Všichni po nich jako po vítězi přeboru půjdou. Teď šli do soutěže jako nováček. Ale taky je možné, že zase posílí a budou ještě lepší,“ přemýšlí nahlas Viktorin „Teď jim ale nezbývá než pogratulovat.“

Fakt, že jaro v podání Třeboradic mělo do ideálu daleko, si uvědomuje i šéf klubu Pavel Kott. „Je pravda, že pár hráčů skončilo a my jsme před jarem nedoplnili. Ale zase dostali šanci kluci z béčka. Výsledkově jsme to tentokrát nehrotili, co se týče výšek. Řekl bych, že to byl v tomhle směru takový odpočinkový rok,“ říká.

Věří, že v další sezoně budou Třeboradice zpátky v plné parádě a budou zase atakovat nejvyšší příčky. Klub také zvelebuje zázemí. Na jaře hrál domácí zápasy na Střížkově, jen na duel s Újezdem Praha 4 se vrátil domů. „Nechci nic slibovat, ale věřím, že příští rok bude kádr kvalitní,“ naznačí, že se v Třeboradicích může zase blýskat na lepší časy. Ale víc neprozradí.

Spíš nastíní, proč se nepovedlo tým doplnit podle představ. „Potřebujeme mladé kluky, jenže těm se moc nechce. Každý se vidí v první lize. A když ne v první lize, tak jim menší kluby zase dokážou nabídnout peníze,“ naznačuje, v čem byl problém. Od nové sezony by ale všechno mělo být jinak. „Věřím, že to bude lepší. Až přijde správná chvíle a bude vše dotažené, všechno zveřejníme,“ dodává.

Teď se ale každopádně musí v Třeboradicích sklonit před kvalitou Újezdu Prahy 4, nového vládce Pražská teplárenská přeboru. Byť trenér lídra tabulky Karel Jeřábek uznal, že soupeř předvedl dobrý výkon. „Ten náš nebyl ideální, ale účel světí prostředky. Soupeř byl víc na míči, měl i šance, ale to my taky. A my jsme je proměnili. Takže skončíme první a můžeme se těšit za týden na domácí zápas, kdy přijde korunovace,“  řekl Jeřábek.