Foto: Pavel Jiřík st.
VIDEO: Naději pro ČAFC udržel vlastní gól v nastavení, Hostivař vyhrála počtvrté v řadě. Podívejte se!
16.05.2019

VIDEO: Naději pro ČAFC udržel vlastní gól v nastavení, Hostivař vyhrála počtvrté v řadě. Podívejte se!

Na přeborových hřištích bylo ve 25. kole k vidění množství zajímavých utkání a jako vždy také hromada branek. Žádného gólu se nedočkali diváci jen na Uhelných skladech, kde se kvůli špatně nalajnovanému hřišti utkání s Třeboradicemi nesehrálo. Výsledek bude pravděpodobně kontumován ve prospěch Třeboradic, což by pro Újezd Praha 4 znamenalo jistotu titulu.

Cestu za dvacátou výhrou Újezdu Praha 4 v letošní sezoně odstartoval už v první minutě proti Motorletu B Doležel, když elegantně v úniku přeloboval brankáře. Po dvaceti minutách poté skóroval Doležel znovu a výrazně tak přispěl k jasné výhře Újezdu 4:1.

Zatímco Újezd Praha 4 už prakticky může slavit, Union Vršovice se s přeborem loučí. V utkání s předposlední ČAFC na domácím hřišti se sice už v 5. minutě ujal vedení, ale nakonec po prohře 1:2 ztratil veškeré naděje na záchranu. Rozhodující gól, který byl navíc vlastní, padl až ve třetí minutě nastaveného času, což jen podtrhuje smůlu a mizérii Unionu v této sezoně. Naděje ČAFC na udržení stále žijí, ale jsou už jen v teoretické rovině. Pět kol před koncem ztrácí Čafka 9 bodů.

Jedním z ohrožených celků je i Hostivař. Ta ovšem pod novým trenérem Procházkou chytla druhý dech a vyhrála čtyři zápasy v řadě. Podobně jako ČAFC otočila utkání a nad Slavojem Podolí zvítězila 2:1, když se po krásné kombinaci ze začátku druhé půle prosadil Kučera, obrat pak dokonal po závaru po standardní situaci Šabo.

Dalším týmem namočeným v záchranářských bojích je Braník, který podlehl rovněž se zachraňujícímu Tempu v derby Prahy 4 1:2. Hostující žlutočervení si zajistili tři body díky hlavičce Schwanka a krásně zakroucené střele Křivánka.

Nejvíce gólů padlo v zápase Dukly Jižní Město a Admiry B. V divoké sedmigólové přestřelce se trefil za domácí Jižní Město hned třikrát nejlepší střelec týmu Kotlík. Jenže ani to jeho celku nestačilo. Za stavu 3:3 Jakub Štefan v 82. minutě vystihl špatnou rozehrávku Dukly a rozhodl o výhře Admiry.

Naopak o udržení se už nejspíš nemusí strachovat rezervní družstvo Viktorie Žižkov, které se po parádním vstupu do jarní části nepohybuje na chvostu tabulky a míří stále výš. Další tři body si tým připsal proti Slavoji Vyšehrad B. Hráči Žižkova se gólově dvakrát prosadili už v první půli a v té druhé už své vedení uhájili. O pouhé snížení na 2:1 se za Vyšehrad v 75. minutě postaral chytře kopnutým přímým volným kopem Heřman.

V sobotu odpoledne zastihlo Prahu velice špatné počasí, což okusili hráči Královic a Přední Kopaniny, jejichž vzájemné utkání muselo být za stavu 1:1 kvůli bouřce přerušeno. Po pauze se do utkání dokázali lépe vrátit domácí hráči Královic a vyhráli 3:1.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz.



Fotografie