Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 24. kolo přeboru: Vršovice a ČAFC se pomalu smiřují se sestupem
06.05.2019

Souhrn 24. kolo přeboru: Vršovice a ČAFC se pomalu smiřují se sestupem

Do konec soutěže zbývá šest kol, ve hře je osmnáct bodů, ale poslední dva celky, Vršovice a ČAFC, už se pomalu smiřují se svým osudem. Vršovice ztratily zápas na Admiře dvěma góly v nastavení a ČAFC v soubji o šest bodů doma s Hostivaří také padla. Osudu se vzepřel Braník, který vyprášil Třeboradicím kožich na jejich hřišti 5:0.

Motorlet B - Uhelné sklady 8:1 (2:1)
Branky:
6., 68. a 70. Pusch, 67. a 72. Rossmann, 29. Podzemský z penalty, 47. Šahini, 60. Janda - 7. Pokorný. ŽK: 28. Borský, 51. Pokorný (oba US). Rozhodčí: Polena - Tomšů, Hlaváč. Diváků: 40.
Motorlet B: Polomský - Karbulka, Salašovič, Kotrba, Podzemský - Pusch, Janda (75. Rada), Jonáš (61. Štědrý), Hrabina (69. Nerad), Rossmann - Šahini (65. Blažek). Trenér: Jiří Hakl.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Studnička, Hruška, Sainer - Bartůněk, Procházka, Pokorný, Koc - Klán, Kocourek. Trenér: Robert Hlavica.

Hlasy trenérů
Jiří Hakl (Motorlet B):
„Uhelky přijely hodně oslabené, mají řadu zraněných hráčů. Bylo to na nich vidět. My jsme byli od začátku hodně zkoncentrovaní a chtěli ten zápas zvládnout za tři body. Dali jsme první gól, ale za dvě minuty bylo vyrovnáno. Pak jsme se dostali na 2:1 a kdybychom vedli 5:1, tak bylo hotovo. Mohli jsme si to v klidu užít, místo toho z toho byly nervy. Musel jsem o půli trochu v kabině zvýšit hlas. Chtěli jsme víc akce dohrávat do brány, dávat góly a trestat soupeře za chyby. To se nám podařilo a zaslouženě jsme vyhráli.”
Robert Hlavica (Uhelné sklady): „Myslím, že jsme si to vyžrali do dna. Do dna si to vyžíráme už několik zápasů, máme za sebou tři těžká béčka a Újezd. Máme hodně zraněných a teď máme deset dnů volna, a tak se nám snad něco uzdraví. To utkání je sice debakl, ale ovlivnilo to snad šest minut, kdy do čeho kopli, tak to tam spadlo. Soupeř vyhrál zaslouženě, když nám dal osm gólů.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Karel Pusch.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Václav Klán.


Podolí - Královice 2:3 (0:1)
Branky:
68. Janovský, 90. Jůzek - 34. Vacík, 70. Havlín, 90.+1 Kalivoda. ŽK: 55. Bednář, 70. Jůzek - 29. Havlín, 78. Ptáček. Rozhodčí: Kučera - Šaróka, Popelka. Diváků: 65.
Podolí: Michal Vondrka - Zezula (30. J. Svoboda), Kristen, Bednář, Mráček (73. Vitiuk) - Hruška, Krob (46. Janovský) - Matěj Vondrka (65. Šumník), Hanzlík, Vávra (61. Brož) - Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.
Královice: Jeřábek - Nevařil, Ptáček, Hyský, Malík - Krejča - Sus, Kalivoda, Vacík - Havlín, Duka (80. Dufek). Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Josef Jarolím (Podolí):
„Já to řeknu takhle: první půli jsme doslova prochrápali. Druhá půle byla z naší strany o sto procent lepší. Soupeř vystřelil dvakrát na bránu a dal tři góly. Ten třetí jsme si dali sami, když jsme si to srazili do brány.”
David Kalivoda (Královice):
„Bylo to bojovné utkání, hodně soubojové. Chyběli nám jak Formáček, tak Pospíšil. Šli jsme do vedení ze standardky, poločas jsme tak nějak dohráli. Podolí pak zvýšilo aktivitu a my jsme se trošku zatáhli. Dostávali jsme se pod tlak a podařilo se jim vyrovnat. My jsme šli opět do vedení, takže to byla taková přetahovaná. A z posledních sil, z posledního nákopu, se nám to šťastně odrazilo. Přiklonilo se k nám štěstí a zvrátili jsme to na naší stranu. Tři body z venku, zkusíme ještě potrápit Uhelky.”

Nejlepší hráč Podolí: Matěj Vondrka.
Nejlepší hráč Královic: Vojtěch Havlín.

Na fotogalerii ze zápasu Podolí - Královice od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


FC Tempo - Dukla JM 0:4 (0:2)
Branky:
44. a 90.+1 Kotlík, 39. Žampa, 83. Čermák. ŽK: 31. Trajhan, 89. Šmídek - 60. Čermák, 64. Farkaš, 70. M. Lafek. Rozhodčí: Hrivík - Tikal, Stěhule. Diváků: 40.
Tempo: Pacovský - Pavlík, Netušil, Buzek, Čech - Křivánek, Šmídek - Klouček (65. Babický), Geissler (81. Adámek), Preisler - Trajhan (85. Dobřanský). Trenér: Rostislav Kohoutek
Dukla JM: Tlustý - Solař, Petrák, Markuzi, Pelc - Farkaš - Inneman (89. Novotný), Čermák (85. Král), Žampa (62. Vrzal), M. Lafek (70. Hudzieczek) - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Rostislav Kohoutek (FC Tempo):
„Musím říct, že Dukla hrála velice dobře. Co jsem viděl její poslední zápasy, tak podle mého názoru předvedla velmi dobrý výkon. Naopak my předvedli nějaký průměrný výkon, ani ne nadstandardní, ani ne podprůměrný. Dukla byla lepší a vyhrála zaslouženě. Je škoda, že jsme nedali nějaký gól. V prvním poločase jsme měli tři velice dobré příležitosti. Ve druhém poločase možná dvě, možná tři, ale obrovské tutovky. Kdyby to skončilo 3:1, nebo 4:2, bylo by to spravedlivější. 4:0 je moc.”
Josef Světlík (Dukla JM): „Vzhledem k vývoji v tabulce to pro nás bylo povinné a důležité vítězství. Podařilo se nám to, a tak bych to víc nekomentoval."

Nejlepší hráč Tempa: Filip Babický.
Nejlepší hráč Dukly JM: Martin Petrák.


Vyšehrad B - Přední Kopanina 3:1 (1:0)
Branky:
40. M. Krivosheev, 53. Michalec, 59. Heřman z penalty - 66. Cvrček. ŽK: 14. Šlegl, 38. Heřman, 86. Michalec - 43. Zadina, 78. Cvrček. Rozhodčí: Štípek - Zelený, Lafata. Diváků: 50.
Vyšehrad B: M. Babka - Stareček, Šlegl, Macej, Madej - A. Krivosheev (12. Richter) - M. Krivosheev (64. Kubík), Krejdl (82. Drozd), Michalec - Heřman, Krobot. Trenér: Jaroslav Klíma.
Přední Kopanina: Mačí - Janek, Pechar, Houška, Graf - Vik (46. Řežábek), Zadina, Cvrček, Vágner (66. Hollmotz) - Šultes, Urban. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B):
„Maximální spokojenost, protože jsme porazili velmi kvalitní tým Přední Kopaniny, nejfotbalovějšího soupeře v přeboru. Navíc zaslouženě. Na druhou stranu mě mrzí zranění Saši Krivosheeva. Za stavu 3:0 jsme měli možnost přidat čtvrtý gól, místo toho jsme sami inkasovali, ale i s pěti dorostenci v sestavě jsme zápas dovedli k vítězství."
Daniel Vott (Přední Kopanina): „Mladý a běhavý tým domácích vyhrál zaslouženě, i když dali třetí gól z penalty, kterou bych nepískal. My jsme nebyli moc nebezpeční v útočné fázi, a to rozhodlo. Navíc nejsme zvyklí na umělku. Soupeř proti nám nastoupil prakticky s jiným mužstvem než na podzim, kdy jsme byli lepší, ale vychytal nás brankář Pellegrini. Vyšehrad má kam sáhnout, disponuje širokým kádrem i hráčskou kvalitou. Vždyť také někteří jeho současní fotbalisté mají starty v mládežnických reprezentacích a ligovou smlouvu."

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Jaroslav Macej.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Milan Cvrček.

Na fotogalerii ze zápasu Vyšehrad B - Přední Kopanina od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE


Admira B - Vršovice 3:2 (0:1)
Branky:
51. a 90. Štefan, 90.+1 Trnka - 18. Monnier, 86. Tomaides. ŽK: 56. Komínek - 27. Protivínský, 55. Monnier. Rozhodčí: Vítek - Gotthard, Gryc. Diváků: 49.
Admira B: Cingel - Křížek, Pelikán, Komínek, Bílek - Šimek (79. Klimt), Michálek - Panýrek (65. Trnka), Čácha, Fingerhut (46. Záruba) - Štefan. Trenér: Pavel Gregor.
Vršovice: Nigoš - Kaiser, Protivínský, Minařík, Špaček - Kouřimský (67. Janderka), Vrána (70. Švarc), Tomaides, Monnier - Kadeřábek (82. Blín), Špulka. Trenér: Michal Bareš.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B):
„Na Vršovicích bylo vidět, že mají nového trenéra. Hrály s chutí a vzorně bojovaly. V prvním poločase hosté vyhrávali souboje, byli nebezpeční a zaslouženě vedli. Po přestávce jsme přidali, ale utkání bylo dál víceméně vyrovnané. Vršovice šly podruhé do vedení a my jsme s velkým podílem štěstí otočili na 3:2. Moc si cením bojovnosti, jsem rád, že jsme utkání nevzdali, ale bylo vidět moc věcí, které musíme zlepšit.”
Michal Bareš (Vršovice): „Musím říct, že kluky jsem sledoval a nepatří tam, kde jsou. Je tam smůla, nekoncentrovanost na konci, kdy si necháme dát dva góly a ztratíme zápas. Na druhou stranu teď musíme kluky stabilizovat - ty, kteří tady zůstanou na další sezonu. Udělat to tak, aby nás to všechny bavilo, začlenit dorostence. Je to škoda, ale já nejsem spasitel. Dorostence trénuju už od jejich deseti let, takže vím, co v nich je. Je škoda, že se nám je nepodařilo začlenit dřív, ale touto cestou teď půjdeme.”

Nejlepší hráč Admiry B: Jakub Štefan.
Nejlepší hráč Vršovic: Jan Špaček.


ČAFC - Hostivař 1:2 (1:1)
Branky:
6. Mašlej - 28. a 71. Chyle. ŽK: 45. M. Sadílek ČAFC). Rozhodčí: Chustecki - Tereba, Kohout. Diváků: 100.
ČAFC: Štěpánek - Marek, Nagy, T. Kaliba, Lukáš - Zahradník - M. Sadílek (46. Trýb), Bláža, Nováček - Deré (84. J. Sadílek), Mašlej. Trenér: Zdeněk Andrlík.
Hostivař: Provazník - Černý, Šabo, Penc, Sýkora - J. Nebřenský - Chyle, Boubín (90. Plášil), Kučera, Metzner (64. Mikeš) - Proskočil. Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Miroslav Kaliba (asistent ČAFC):
„Jsme druhý sestupující. Nedá se nic dělat, nezvládli jsme to opět takticky. Měli jsme víc šancí, gól nedáme, nejsme důrazní, nejsme kvalitní před brankou soupeře. Máme šest zraněných, a tak hrajeme s tím, co máme. A dopadá to, jak to dopadá. Když to spočítám, tak jsme snad osm zápasů vedli a nakonec nebodovali. Teď už jenom musíme soutěž důstojně dohrát a soustředit se na příští sezonu.”
Petr Procházka (Hostivař): „Měli jsme víc gólovek, takže asi zasloužené vítězství. Domácí vedli 1:0 a nehráli špatně. Hrálo se o šest bodů a podle toho zápas vypadal. Byl to vesměs vyrovnaný zápas.”

Nejlepší hráč ČAFC: Lukáš Zahradník.
Nejlepší hráč Hostivaře: Petr Chyle.


Třeboradice - Braník 0:5 (0:2)
Branky:
9. Rapant, 41. Vybíral, 47. a 49. Novák, 74. Šebák. ŽK: 35. Červenka (Třeboradice). Rozhodčí: Bočok - Toman, Jakl. Diváků: 61.
Třeboradice: Hradil - Kubík, Červenka, Hruška, Farkaš - Benda (75. Brunclík), Viktorin, Janda, Grznár - Kadlec, Jiřík. Trenér: Jiří Tesař.
Braník: Kudláček - Pechač, Vybíral, Kodytek, Valta (78. Nehasil) - Šebák, Novák (63. Platil), Palko, Dovhaniuk (73. Neveršil) - Trávník (80. Řemenář), Rapant (21. Šalanda). Trenér: Miroslav Jíra.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice):
„Podali jsme špatný výkon. Už v první půli jsme prohrávali o dva góly. Měli jsme nějaké šance, ale soupeř ve druhé půli, do čeho kopl, tak to spadlo do brány. My jsme svoje šance neproměnili, takže to skončilo, jak to skončilo.”
Miroslav Jíra (Braník): „Konečně jsme to prolomili. Pomohla nám rychlá branka Rapanta, který teď začal dávat góly, ale zranil se. Třeboradice měly taky nějaké šance, nastřelily břevno. Nám v závěru pomohla druhá branka, která přinesla uklidnění. Do druhé půle jsme pak šli s tím, nepřipustit kontaktní gól domácích a dál hrát aktivně. Rychle jsme přidali další dva góly, a tím zápas rozhodli. Pak už to bylo jednoznačné. Výhru chceme, jako tým, darovat Danovi Rapantovi, který nedohrál a teď má na noze sádru.”

Nejlepší hráč Třeboradic: nikdo.
Nejlepší hráč Braníku: Jan Kudláček.


Viktoria Žižkov B - Újezd Praha 4 3:3 (2:1)
Branky:
18. Baďura, 29. Vrána, 77. Burda - 45. Doležel, 73. a 87. Podvín. ŽK: 70. Zeman - 30. Běhounek, 83. Pešír. Rozhodčí: Vojáček - Havel, Andras. Diváků: 80.
Žižkov B: Štika - Kaisler, Saňa, Burda, Auer (57. Kříž) - Zeman, Vrána, Vild (82. Paizullaev), Cabaňa - Baďura, Duong. Trenér: Josef Švimberský.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Přibyl, Daňhel, Malčánek, Běhounek - Valeš, Vrabec - Podvín, Z. Hanzlík (76. Pešír), Jeřábek - Doležel. Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Josef Švimberský (Žižkov B):
„Hlavně první poločas měl skončit daleko větším rozdílem, bohužel se tak nestalo. Nepohlídali jsme si v poslední minutě půle centr do vápna a Doležel se trefil hlavou parádně do šibenice. Tím jsme do druhé půle dali soupeři nějakou šanci. Bohužel, jak jsem si nikdy nestěžoval na rozhodčí, tak tentokrát musím. Byla tam jasná penalta a ještě nám vyloučil z lavičky asistenta. To byl asi rozhodující okamžik. Odskočit na 3:1, asi bychom už ten zápas dovedli do vítězného konce. Ale to jsou kdyby. Nakonec jsme se opět dostali do vedení. Soupeř ale dokázal opět vyrovnat. Asi to bylo remízové utkání.”
Karel Jeřábek (Újezd): „První poločas jsme prospali, nehráli jsme dobře, nedostupovali jsme hráče, byli jsme všude druzí. Prohrávali jsme 2:0 a povedl se nám gól do šatny. Druhý poločas z naší strany měl kvalitu. Podařilo se nám vstřelit dva góly a vybojovat remízu. Hráli jsme proti kvalitnímu soupeři a zápas se musel líbit.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Michal Vrána.
Nejlepší hráč Újezdu: Jiří Doležel.



Fotografie