Foto: Jiří IPSER
Divoký závěr v Podolí. Domácí slavili vyrovnání v poslední minutě, pak ale přišel královický mat

Divoký závěr v Podolí. Domácí slavili vyrovnání v poslední minutě, pak ale přišel královický mat

Neskutečná koncovka. Pár vteřin se fotbalisté Podolí radovali z vyrovnání kanonýra Roberta Jůzka v domácí bitvě Pražská teplárenská přeboru s Královicemi. Na ukazateli času svítila devadesátka a domácí se těšili, že získali na poslední chvíli bod. Jenže hosté z Královic po rozehrávce zaútočili. A světe div se, vstřelili gól. V táboře Podolí bylo po radosti, jásala družina hrajícího kouče Davida Kalivody. Právě on se postaral o vítězný gól na 3:2. „To byla diletantská chyba,“ posteskl si kouč Podolí Josef Jarolím.

Jak jste viděl ten divoký konec z lavičky?
Troufnu si říct, že jsme po vyrovnání v poslední minutě tak nějak přestali hrát. Kluci si mysleli, že rozhodčí nechá rozehrát a pískne konec...

Jenže on nechal pokračovat ve hře. Spěchaly Královice s rozehrávkou?
Vůbec ne. Podle mého šli normálně na půli s tím, že bude asi konec. Jenže rozhodčí to nepískl, a tak zkusili zaútočit. Ještě nakopli do našeho vápna míč. Do balonu šli tři hráči, brankář si v tu chvíli musí zakřičet a balon mít. No a skončilo to gólem, a tím i naší porážkou.

Cítil jste, že mají hráči v hlavách vyrovnávací gól na 2:2?
Vypadalo to tak, to se můžete z lavičky ukřičet, že musí ještě zatáhnout dozadu. Myslím, že měli v hlavě, že už to skončí nerozhodně. Aspoň opět viděli, že dokud sudí nepískne, musí dál hrát na sto procent.

A místo radosti přišlo velké zklamání.
Určitě se nebudeme v tomhle momentu vymlouvat na smůlu. V hlavách se slavil ten gól, jenže se hrálo dál. Slavit se může až sudí pískne konec.

Vám se navíc podobná situace v tomhle utkání stala už dříve, sotva jste vyrovnali na 1:1, Královice vám za chvíli daly druhý gól a opět vedly.
Kluci dobře věděli, co se stalo, mrzelo je to. Po utkání v emocích nemá cenu nic řešit, rozebereme si to v úterý na tréninku. Na druhou stranu, jsme v pražském přeboru. Když jsem viděl, co se stalo Tottenhamu v Premier League. Tam se točí miliardy, bojuje se o Ligu mistrů a hráči Tottenhamu nejen, že prohrají, ale ještě se nechají dva jeho hráči vyloučit. Ale za co... Tak si pak řeknete, jak já se mám zlobit na kluky v přeboru...

Na druhou stranu, s blížícím se koncem se týmu přestává dařit. Co se děje?
I v době, kdy jsme byli na čtvrtém místě, jsem kluky pořád nabádal k tomu, že hrajeme o záchranu, že to pro nás nebude jednoduché. Když vezmu poslední dva zápasy, tak na Kopanině jsme dostali pět gólů, ale v první půli jsme si dali dva vlastní góly a neproměnili jsme čtyři vyložené šance. Jasně, oni mají vepředu velkou kvalitu a třetí gól nás zlomil, ale herně to tam nebyl žádný propadák. Bohužel, čím víc se blíží konec, tak to mají hráči v hlavách.

Asi jste rád, že tým mám stále nějaký bodový polštář a náskok před sestupovými příčkami.
Zaplať pánbůh, že ho máme. Určitě z výsledků neděláme nějakou tragédii, dost bodů jsme uhráli, a když jich přidáme ještě šest, snad by to mělo stačit. Ještě je před námi hodně utkání a věřím, že to kluci zvládnou. Jen se musíme srovnat s tím tlakem, který s koncem soutěže roste.

Očima Davida Kalivody, autora vítězného gólu Královic

„V utkání nebylo moc šancí. Naše obrana pracovala dobře, útočníka Jůzka, když dostane dobrý centr, tak je složité ho bránit. Naštěstí tady těch povedených centrů tolik nebylo. Nakonec se ale v poslední minutě po jedné takové situaci prosadil hlavou a vyrovnal. Z obou stran bylo cítit, že není spokojenost s remízou. Bylo to v tu chvíli 2:2 a kdyby to tak skončilo, možná by to bylo spravedlivější. Jenže se hrálo dál, ještě zbývalo trochu času, tak jsme to zkusili nakopnout dopředu. Co kdyby to náhodou vyšlo... I já jsem tam nakonec přiběhl a věřil, že by ke mně mohl míč propadnout. Pohyboval jsem se kolem penalty a míč se ke mně fakt nakonec dostal. Soustředil jsem se na první dotek, který je v takových chvílích nesmírně důležitý. Všechno se povedlo a já to placírkou poslal do sítě přesně tak, jak jsem chtěl. Pak se hrálo ještě asi třicet sekund, domácí se pokusili ještě o jeden útok, ale už jsme to zvládli. Kluci vzadu odehráli velmi dobrý zápas, nakonec máme tři body a jsme určitě spokojenější.“



Fotografie