Foto: Pavel Jiřík st.
Bývalý kanonýr Jun nachystal na léto speciální atleticko-fotbalový kemp pro děti
03.05.2019

Bývalý kanonýr Jun nachystal na léto speciální atleticko-fotbalový kemp pro děti

Trénink fotbalových dovedností propojený s atletickou přípravou. To bude hlavní náplň 1. letního atleticko-fotbalového kempu, který se rozhodl uspořádat bývalý fotbalista a reprezentační útočník Tomáš Jun ve spolupráci s bývalým špičkovým atletem Jiřím Mužíkem.

„Jirka má své atletické kempy, já své fotbalové, tak jsme se rozhodli to na týden spojit. Myslím, že i pro fotbalisty je správná atletická příprava důležitá, tohle propojení mi přijde hodně zajímavé. Všechny účastníky to může posunout a ukázat nové směry v tréninku,“ říká Jun. „Kemp bude dělaný hlavně zábavně, kromě fotbalu a atletiky se budeme s dětmi věnovat i dalším sportům.“

Známý kanonýr Jun se s Mužíkem, vicemistrem Evropy a několikanásobným mistrem republiky v běhu na 400 metrů s překážkami, potkal ve chvíli, kdy k němu přišel na individuální trénink Mužíkův syn, který hraje za Motorlet.

Jelikož se oba bývalí sportovci věnují tréninku mládeže, vznikla myšlenka oba sporty propojit. Pobytový letní kemp se bude konat od 29. června do 6. července v areálu Tesla Horní Bradlo a je určený pro děti od 8 do 17 let, které chtějí zapracovat na atletických dovednostech, rychlosti, akceleraci, výbušnosti, odrazové síle, kondici, síle, ale také práci s míčem. „Areál je nádherný, budeme mít parádní podmínky pro trénink. Bude to takový sportovní tábor,“ slibuje Jun.

Sám střílel za Spartu, zahrál si Ligu mistrů, působil v Turecku či Rakousku. A po kariéře se našel v trénování mládeže a předávání svých zkušeností. „Mám trenérskou licenci B, práce s dětmi mě opravdu baví. Na začátku jsem trénoval asi dvacet dětí, teď už jich mám kolem padesáti. Někteří chodí trénovat ve skupinách, někteří individuálně. Nedávno jeden z mých svěřenců přestoupil z Bohemky do Sparty, takže snad má ta práce nějaký smysl,“ věří 36letý Jun, který sám stále hraje nižší rakouské soutěže a je členem staré gardy Sparty.

Kromě atleticko-fotbalového kempu pořádá Jun i tři týdenní příměstské kempy v Praze (areál Erpet a Zlíchov). První turnus startuje 8. července, druhý 15. července, třetí 22. července. Více informací o všech akcích pořádaných Junem najdete ZDE

„V minulém roce se zúčastnilo kempů 100 dětí, zhruba polovina ke mně chodí na tréninky,“ povídá Jun. Ten také čeká, jak se vyvine situace okolo chátrajícího hřiště v Hlubočepích, kde s fotbalem začínal. „Chystá se projekt na opravu hřiště. Já v Hlubočepích vyrůstal, je to moje srdeční záležitost. Měl bych zájem hřiště v Hlubočepích provozovat, přesunout tam i svoje tréninky a kempy. To by se mi moc líbilo,“ říká Jun. 

Rozhovor s Tomášem Junem o jeho životě po kariéře, který vyšel v Pražském fotbalovém speciálu, si můžete přečíst ZDE