Foto: Jiří IPSER
VIDEO: Královický obrat v závěru i další gólová smršť Přední Kopaniny. Podívejte se!
01.05.2019

VIDEO: Královický obrat v závěru i další gólová smršť Přední Kopaniny. Podívejte se!

23. kolo Pražská teplárenská přeboru odehrané kompletně v poslední dubnovou sobotu nabídlo hned několik nečekaných výsledků. Poměrně přesvědčivým rozdílem proti papírově slabším soupeřům třeba prohrály první dva celky soutěže.

Každá série jednou končí, a to se potvrdilo i v případě úctyhodné šňůry domácích vítězství lídra Pražská teplárenská přeboru Újezdu Praha 4. Jeho hráči na své vlastní půdě poznali přemožitele po dlouhých dvou letech. Byl jím rezervní výběr Slavoje Vyšehrad, který se po vítězství 3:0 zařadil už na páté místo ve velice natěsnané vrchní části tabulky.

Na samotném čele se však nic nemění. I druhé Uhelné sklady v tomto kole zaváhaly před svými fanoušky. Porazilo je totiž béčko Viktorie Žižkov, které se na jaře dostalo do parádní formy. V utkání ovlivněném červenou kartou Šafránka výrazně přispěl Žižkovu k výhře 1:4 hattrickem Rostislav Baďura. Obzvlášť svou třetí branku v 89. minutě si střelec užil, když si pohrál s brankářem na malém vápně před tím, než pohodlně zakončil do prázdné branky.

Asi nejvyrovnanější a nejnapínavější duel kola spolu svedli hráči Braníku a Motorletu B. Už ve druhé minutě otevřel skóre utkání pěkným oblouček Rapant z Braníku. O pár vteřin poté srovnal Karbulka a ještě do poločasu jeho Motorlet stav utkání otočil. Braník vstoupil lépe do druhé půle a vzal si díky dalším dvěma gólům Rapanta vedení zpět na svoji stranu. Na konečných 3:3 pak dorovnával po rohu Šahini.

Další šestigólový zápas byl k vidění na hřišti Přední Kopaniny, která přivítala Slavoj Podolí. Hostující hráči ještě dokázali zareagovat na úvodní branku domácích, ale poté využil nejlepší střelec soutěže Urban nepovedené malé domů. Kopanina už si vedení pohlídala a v druhém dějství jej navýšila o tři branky. Trefil se i teprve šestnáctiletý Oldřich Hollmotz.

Fotbalově velice kvalitní, napínavé a gólově neméně bohaté utkání si mohli diváci užít na stadionu Dukly Jižní Město, která přivítala Třeboradice. Hostující hráči se dostali do dvoubrankového vedení, jež ovšem domácí stáhli. Poslední slovo měl nakonec úřadující vítěz přeboru, když Kadlec po parádním rychlém úniku naservíroval míč Viktorinovi před prázdnou branku.

Ve spodních části tabulky to vypadá stále více bledě pro fotbalisty Vršovic, kteří prohráli s Tempem 0:3, i pro hráče ČAFC. Ti si proti Královicím vedli velice dobře a po úvodní brance Mašleje dlouho drželi jednobrankové vedení. Až v 81. minutě s pořádnou dávkou štěstí srovnal Sus a v nastaveném čase o výhře Sokolu rozhodl Pospíšil.

Dále od sestupových pozic se naopak posouvá Hostivař, jež pod novým trenérem opět vyhrála nejtěsnějším možným rozdílem, a opět po proměněné penaltě Jakuba Černého.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz. Kvůli technickým důvodům chybí góly ze zápasu Union Vršovice – Tempo (0:3).