Foto: Jiří IPSER
Ve Vršovicích skončil trenér Kamarýt. Poslední tým přeboru hledá nástupce

Ve Vršovicích skončil trenér Kamarýt. Poslední tým přeboru hledá nástupce

Domácí porážka s Tempem 0:3 ukončila angažmá trenéra Miroslava Kamarýta v Unionu Vršovice. Poslední tým tabulky Pražská teplárenská přeboru na jaře vyhrál jen jednou a sedm kol před koncem soutěže má ztrátu jedenácti bodů na nesestupovou pozici. „Jsem smutný, že to takhle dopadlo. Na záchranu už to bohužel moc nevidím,“ přiznal Kamarýt.

Rozhodl jste se po utkání skončit sám, nebo za vámi přišlo vedení?
Spíš to bylo tak, že jsme se dohodli. Od začátku mého působení v určitém směru nefungovala komunikace, bylo to složitější, než jsem čekal. V utkáních jsem taky viděl drobné věci, které byly proti nám. Když došlo ke sporné situaci, vždycky šlo rozhodnutí proti nám. Dělám fotbal třicet let, ale tohle jsem nezažil.

Do Vršovic jste nastupoval a byl plný elánu. A teď vše končí předčasně...
Jsem smutný, že to tak dopadlo, byl jsem připravený sezonu nějak dojet. Teď to ale bylo složité, když jsem nesměl kvůli trestu na lavičku. Fakt jsem se snažil pomoci týmu, jak jen to šlo. Hodně mě také otrávily komentáře fanoušků, které jsem četl na internetu, některé byly hodně za hranou.

Do klubu jste přivedl dva známé hráče - Jana Blažka a Lukáše Stratila. Jak to s nimi vypadá?
Upřímně, Honza Blažek nám moc nepomohl. Dal jeden gól, na Dukle zahodil velkou šanci, pak se zranil a přestal chodit. Čekal jsem od něj jiný přístup a asi bych ho žádnému klubu už nedoporučil.

Počítám, že s Lukášem Stratilem jste byl spokojenější, že?
Určitě. Byl to vždy nejlepší hráč Vršovic. To bylo úplně něco jiného.

Jaro celkově nebylo v podání Vršovic povedené. Hrálo hodně mladých, nedoplácel tým na nezkušenost?
Je pravda, že mladých nastupovalo dost. Chtěl jsem dávat šanci i Honzovi Šimrovi, někdy mi ale přišlo, že přednost dostává dorost. Ale nechci, aby to vypadalo, že si stěžuji. Jen prostě problémů bylo víc, než jsem čekal.

Zkusíte být konkrétní?
Kluci nechodili moc trénovat. Připravovali jsme se třikrát týdně. Jenže jednou přišlo sedm, osm lidí, příště zase jiných osm lidí. Víc se nás sešlo až na předzápasovém tréninku. Celkově mě to vyléčilo. Ve Vršovicích jsem skončil a jen tak do trénování zase nepůjdu.

Troufnete si odhadnout, zda se Vršovice v přeboru zachrání?
Na devětadevadesát procent to skončí sestupem. Jasně, teoretická šance tam ještě pořád je, ale na záchranu to moc nevidím. Uvidíme, jak to ve zbytku sezony dopadne.


Očima Jaroslava Bellady, sportovního manažera Unionu Vršovice
Ještě jsme nerozhodli, kdo bude novým trenérem. Jasno by mělo být do konce týdne. Co se týče záchrany, tak už to vidím bledě. Tohle už se zachránit nedá.



Fotografie

Související články