Foto: PFS
Výběry U13 a U14 odehrály poslední kolo Mezikrajské soutěže, čeká je finále

Výběry U13 a U14 odehrály poslední kolo Mezikrajské soutěže, čeká je finále

Závěrečné 7. kolo Mezikrajské soutěže bylo odehráno v areálu ABC Braník. Soupeřem Pražského výběru U13 a U14 byly týmy U13 a U14 Středočeského KFS. Tentokrát byla úspěšnost zástupců hlavního města poloviční. Zatímco výběr U13 svého soupeře jednoznačně přehrál a připsal si výhru 13:1, výběru U14 se utkání vůbec nevydařilo. Soupeř byl po všech stránkách lepší a zaslouženě zvítězil 4:1.

Pražský FS U13 – Středočeský KFS U13 13:1 (7:0/6:1)
Branky: Kyzlink 3, Tošnar 2, Tichý 2, Fritz 2, Votava 2, Steiner, Saal.
Sestava I: Donadello – Filípek, Saal, Konečný, Tošnar, Černý, Schwan, Mačkić, Ho, Tichý.
Sestava II: Nosek - Demmer, Diviš, Votava, Štefan, Cohen, Fritz, Randa, Tichý, Kyzlink, Steiner.

Hodnocení: „V průběhu celého utkání jsme měli mírnou herní převahu, kterou kluci dokázali brankově zužitkovat na obou hřištích. Pozitivní byla i snaha většiny kluků pracovat na domluvených činnostech,“ poznamenal trenér výběru Jaroslav Žipaj.

Pražský FS U14 - Středočeský KFS U14 1:4 (0:3)
Branky: 58. Rebibo - Nerad 2, Huňa, Deml.
Sestava: Vrňata (Kerbach) – Fišer, Rebibo (Mervard), Hejduk, Salač (Branný) – Vokrouhlík (Pomykáček), Gončarov (Laredo), Vitagirov (Šimonovský), Horák – Boháč, Toula (Kop).

Hodnocení: „Utkání přineslo velké zklamání. Můžeme samozřejmě prohrát. Ale způsob, jakým se to stalo, je neakceptovatelný. Zatímco soupeř šel do každého souboje motivovaný a na sto procent, my jsme se soubojů ani nezúčastnili, natož abychom nějaký vyhráli. Celé utkání to vypadalo, že jsme stále ještě na Velikonoční pomlázce a hosté nám naložili, co se do nás vešlo. Pro kluky ponaučení, že bez nasazení a bojovnosti dnes už neporazí nikoho. Pro nás trenéry dobrý materiál k nominaci na finále Mezikrajské soutěže a olympiádu,“ řekl trenér výběru Martin Lilling.

Oba výběry si svými výkony v průběhu sezony zajistily účast ve finálových turnajích Mezikrajské soutěže, které se budou hrát na přelomu května a června. Výběr U14 odehraje finálový turnaj 27. – 29. května v Plzni, výběr U13 pak 4. – 6. června ve Velkých Losinách.

Za odvedenou práci během celého ročníku je třeba všem trenérům a hráčům poděkovat.