Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 23. kolo přeboru: Újezd Praha 4 prohrál doma po dvou letech
29.04.2019

Souhrn 23. kolo přeboru: Újezd Praha 4 prohrál doma po dvou letech

Neporazitelnost Újezdu Praha 4 na domácím hřišti skončila. V třiadvacátém kole Pražská teplárenská přeboru Újezd padl 0:3 s Vyšehradem B. Jeho domácí nepřemožitelnost za vlády trenéra Karla Jeřábka tak skončila po dvou letech. A protože Uhelné sklady doma nestačily na rezervu Žižkova, na čele tabulky se nic nezměnilo. Na jejím konci atmosféra houstne. Hostivař podruhé pod trenérem Procházkou vyhrála. Podruhé 1:0, podruhé z penalty. Poskočila tak na první nesestupovou příčku a k pásmu sestupu přitáhla rezervu Admiry.

Újezd Praha 4 - Vyšehrad B 0:3 (0:1)
Branky:
43. Rataj, 66. Macej, 82. Heřman. ŽK: Bez karet. Rozhodčí: Tereba - Bočok, Kohout. Diváků: 40.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Přibyl, Daňhel, Malčánek, Běhounek - Podvín, Vrabec - Walter (64. Papež), Z. Hanzlík, J. Jeřábek - Doležel. Trenér: Karel Jeřábek.
Vyšehrad B: M. Babka - Šlegl (84. Popovič), Neuberg, Macej, Madej - A. Krivosheev, Beňo - Rataj (77. Drozd), Š. Klíma (60. Richter), Michalec - Heřman. Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd):
„Od doby, co jsem zde v Újezdu Praha 4 oficiálně nastoupil do role trenéra, je to moje první domácí porážka. Po dvou letech. První poločas byl vyrovnaný, ale nevycházelo nám nic, a to včetně standardek. Na konci první půle jsme uprostřed hřiště chybovali a umožnili soupeři jít do vedení. Ve druhé půli jsme už začali odpadat fyzicky. Narazili jsme však na kvalitního a navíc dobře posíleného protivníka. Zaslouženě vyhrál lepší tým, a tím byl tentokrát Vyšehrad B. My trénujeme třikrát týdně a za základní jedenáctku nemáme moc náhradu. S kvalitními soupeři se zatím moc měřit nemůžeme, a tak je nesmysl, abychom akceptovali postup do divize. To bychom museli přivést zhruba deset nových hráčů. My jsme přitom stále ještě nováčky přeboru a teprve jsme se zde zabydleli. Fakt, že to vyšlo takhle a máme na dosah prvenství v této soutěži, popravdě nikdo nečekal. Řekl bych, že získat titul přeborník Prahy je pro náš klub maximem.”
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Jsem maximálně spokojen, protože jsme vyhráli na hřišti prvního týmu tabulky 3:0. Dali jsme hezké góly a zaslouženě zvítězili. Utkání bylo důrazné, soubojové a s oboustranně vysokým nasazením, to jsme ale předem očekávali. Naše posílení o Neuberga a Rataje z A-mužstva bylo znát. Řekl bych, že se do utkání promítl i fakt, že trénujeme víc než Újezd Praha 4. Hlavně ve druhé půli jsme na tom byli běžecky lépe než domácí."

Nejlepší hráč Újezdu: Ondřej Vrabec.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Jan Neuberg.


Braník - Motorlet B 3:3 (1:2)
Branky:
2., 46. a 58. Rapant - 4. Karbulka, 43. Pusch, 69. Šahini. ŽK: 27. Trávník, 64. Valta, 90.+1 Vybíral - 62. Šíl, 90. Karbulka. Rozhodčí: Stěhule - Tikal, Čermák. Diváků: 80.
Braník: Kudláček - Pechač, Neveršil (46. Mráz), Vybíral, Valta (73. Šalanda) - Šebák, Novák (85. Kodytek), Palko, Dovhaniuk (78. Platil) - Trávník, Rapant (82. Nehasil). Trenér: Miroslav Jíra.
Motorlet B: Polomský - Karbulka, Salašovič, Šíl (63. Blažek), Štědrý - Kotrba - Pusch, Podzemský, Hrabina (85. Vrabec), Rossmann - Šahini (90.+2 Fiedler). Trenér: Jiří Hakl.

Hlasy trenérů
Miroslav Jíra (Braník):
„Vstup do zápasu jsme měli výborný. Z první šance po výkopu Kudláčka Rapant přeloboval brankáře. Motorlet dokázal zareagovat a dvěma góly zápas otočil. Do druhého poločasu jsme doslova vlétli jako uragán. Hned v první minutě jsme srovnali a vzápětí přidali druhou branku a otočili to na 3:2. Pak jsme měli další dvě šance, ale neproměnili. Tam se ten zápas lámal, protože ta dvacetiminutovka byla jednoznačně pro nás. Takže byla velká chyba, že jsme soupeře nedorazili další brankou. Motorlet se potom dostal do zápasu standardkou, rohovým kopem. Pak už to bylo vabank, nahoru dolů, ale další gól už nepadl. Pro diváky to bylo zajímavé utkání, pro trenéry spíš infarktové. Remíza je nakonec spravedlivá.”
Jiří Hakl (Motorlet B): „V první půli jsme byli jasně lepší a měli jsme vést minimálně 3:1. Zápas už bychom dovedli do vítězného konce. Opět jsme se na druhý poločas nekoncentrovali, přestali jsme hrát to, co v první půli. Braník nám dal rychlý gól na 2:2 a narostli mu křídla a otočil to. My jsme se strachovali a po krásném gólu jsme přece jen vyrovnali. Ale ten zápas jsme měli zvládnou za tři body a je to pro nás ztráta dvou bodů. Mrzí mě zranění Šíla. Musím pochválit všechny tři rozhodčí, nebyl to jednoduchý zápas, ale zvládli to výtečně.”

Nejlepší hráč Braníku: Daniel Rapant.
Nejlepší hráč Motorletu B: Tomáš Rossmann.


Uhelné sklady - Viktoria Žižkov B 1:4 (0:1)
Branky:
50. Pokorný - 31., 80. a 89. Baďura, 68. Cabaňa. ŽK: 64. Koc, 65. Procházka, 82. Klán - 81. Šustr. ČK: 53. Šafránek (US). Rozhodčí: Toman - Polena, Chrenko. Diváků: 45.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Hruška, Procházka, Sainer - Koc, Pokorný, Studnička, Kocourek - Klán, Šafránek. Trenér: Robert Hlavica.
Žižkov B: Hrubeš - Kaisler, Obermajer (83. Saňa), Šustr, Kříž (46. Vild) - Zeman, Vrána, Stříž, Cabaňa (81. Tseber) - Baďura, Duong. Trenér: Josef Švimberský.

Hlasy trenérů
Robert Hlavica (Uhelné sklady)
: „Nemá vůbec cenu to obšírněji hodnotit, protože by se mi udělalo zle. Svým hráčům děkuji, vymačkali se."
Josef Švimberský (Žižkov B): „Bylo to velice těžké utkání. Sice jsme byli trošku posílení, ale víte jak to je. Ti hráči nemají zápasové vytížení v áčku a s námi netrénují. Je těžké to skloubit s hráči základu béčka. Nicméně myslím, že jsme prospali první poločas, kdy jsme nehráli dobře. Vázla kombinace ve středu hřiště, rychlejší přechod do protiútoků a neproměnili jsme nějaké gólové příležitosti, které jsme si vytvořili. Vedení 1:0 bylo zasloužené. Po našich chybách na začátku druhého poločasu jsme nechali soupeře vyrovnat. Utkání pak ovlivnilo vyloučení domácího hráče, kdy jsme je už začali přehrávat a přidali další góly. Ještě jsme třikrát nastřelili tyč. Výsledky dalších utkání nám pomohly, že jsme trošku odskočili od toho pásma sestupu.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Václav Klán.
Nejlepší hráč Žižkova B: Rostislav Baďura.


Dukla JM - Třeboradice 2:3 (0:1)
Branky:
66. Kotlík, 73. Novák - 32. Kadlec, 55. Janda, 75. Viktorin. ŽK: 52. Innemann - 42. Červenka, 67. Brunclík, 69. Viktorin. Rozhodčí: Lafata - Kučera, Pytloun. Diváků: 35.
Dukla JM: Tlustý - Inneman, Petrák, Markuzi, Pelc - Farkaš - Novák, Čermák (63. Žampa), Pařík (81. Konjevič, 90. Plandor), Verbík - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.
Třeboradice: Prebsl - Kubík, Červenka, Hruška, Farkaš (86. Kokoška) - Benda (82. Podaný), Viktorin, Janda, Grznár (46. Brunclík) - Kadlec (90. Kadlec), Jiřík. Trenér: Jiří Tesař.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„Bylo to velmi útočné utkání, které se divákům muselo líbit. Vyhrály zkušenosti, které porazily mládí. My jsme se v důležitých fázích zápasu dopustili takových těch mladických chyb, které mužský fotbal skýtá. Ale já říkám: mládí vpřed!"
Jiří Tesař (Třeboradice): „Myslím, že jsme viděli velice kvalitní utkání, na přebor nadstandardní. Podali jsme velice dobrý výkon. Poločas jsme zvládli 1:0 a mohlo to být na šance mnohem víc. Dvakrát šel sám na bránu Grznár, ale i soupeř šel dvakrát sám na branku. Druhý poločas jsme dali krásný gól a měli jsme zápas v rukou. Bohužel soupeř dal na 2:1 a pak jsme to po standardní situaci, dlouhém autu, neuhlídali a bylo to 2:2. Během dvou tří minutek jsme z rychlého protiútoku šli opět do vedení. Pak to bylo nervozní, soupeř se s tím snažil něco udělat, ale uskákali jsme to a dotáhli k vítězství. Byl to náš nejlepší výkon na jaře.”

Nejlepší hráč Dukly JM: Ondřej Kotlík.
Nejlepší hráč Třeboradic: Tomáš Kadlec.


Vršovice - FC Tempo 0:3 (0:0)
Branky:
79. Křivánek, 88. a 90.+2 Preisler. ŽK: 37. Tomaides - 37. Klouček. Rozhodčí: Havel - Gotthard, Štípek. Diváků: 60.
Vršovice: Butáš - Kaiser, Protivínský, Minařík, Špaček - Stratil, Vrána (68. Kouřimský), Tomaides (76. Jan Šimr st.), Borovička (54. Švarc) - Kadeřábek, Špulka. Asistent trenéra: Jaroslav Bellada.
Tempo: Pacovský - Valta, Netušil, Buzek, Čech - Dobřanský (46. Křivánek), Perl, Šmídek - Klouček (56. Geissler), Sedlář (65. Preisler), Babický (68. Soukal). Trenér: Rostislav Kohoutek.

Hlasy trenérů
Jaroslav Bellada (asistent Vršovice):
„Asi to bude znít blbě, ale bylo to naprosto vyrovnané utkání. Hrálo s od vápna k vápnu a vypadalo to, že nikdo není schopný dát gól. Oni pak gól dali, my jsme se sesypali a bylo hotovo. Takovýhle zápas je složité hodnotit. 0:3 je kruté. Skončil trenér Kamarýt.”
Rostislav Kohoutek (Tempo): „Musím říct, že fakt, že to skončilo 3:0, je až příliš velký rozdíl. Soupeře musím pochválit. Upřímně nerozumím tomu, že mají jen 16 bodů. Hráli jsme velice dobře, s velkým nasazením a do 75. minuty to bylo velice vyrovnané utkání. S tím, že díky tomu, že jsme dobře prostřídali a mohli si tak pomoct, tak to kluci zvládli. Soupeři došla šťáva a my jsme ten zápas zlomili a urvali.”

Nejlepší hráč Vršovic: Lukáš Stratil.
Nejlepší hráč Tempa: Michal Preisler.


Hostivař - Admira B 1:0 (0:0)
Branky:
58. Černý z penalty. ŽK: 56. Boubín - 33. Hájek, 33. Votlučka, 80. Šimek, 80. Pelikán. Rozhodčí: Dobrý - Vojáček, Jakl. Diváků: 50.
Hostivař: Provazník - Černý, Šabo, Penc, Sýkora - J. Nebřenský (90. Mihajlovski) - Pazdera (57. Mikeš), Boubín (86. Plášil), Kučera, Metzner (72. Kronovetr) - Proskočil. Trenér: Petr Procházka.
Admira B: Cingel - Votlučka (46. Klimt), Pelikán, Komínek, Bílek (82. Turek) - Hájek (46. Beníšek), Záruba (63. Trnka) - Panýrek (69. Jung), Fingerhut, Šimek - Pavlata. Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Petr Procházka (Hostivař):
„Zasloužené tři body. Odehráli jsme to dobře takticky, připravili jsme se dobře na tréninku, dobře jsme to odkoučovali. Pojedeme dál a soupeři už se nás musí bát.”
Pavel Gregor (Admira B): „Nastoupili jsme v hodně kombinované sestavě, přesto jsme to utkání neměli ztratit. Bylo to velmi vyrovnané a rozhodla branka z penalty. Pozitivem pro nás je, že se zapojili čtyři dorostenci. Negativem je, že jsme se tímto zápasem přiblížili k sestupovým vodám a v příštím kole musíme zabrat.”

Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Penc.
Nejlepší hráč Admiry B: Stanislav Komínek.


Královice - ČAFC 2:1 (0:1)
Branky:
81. Sus, 90.+3 Pospíšil - 8. Mašlej. ŽK: 27. Pospíšil, 44. Malík, 70. Kalivoda, 73. Formáček (všichni Královice). Rozhodčí: Zelený - Hrivík, Gryc. Diváků: 86.
Královice: Jeřábek - Nevařil, Ptáček, Slováček (48. Duka), Malík - Krejča - Pospíšil, Kalivoda, Vacík - Havlín (57. Formáček), Sus. Trenér: David Kalivoda.
ČAFC: Štěpánek - Marek, Nagy, T. Kaliba, Lukáš - Chvátal - Deré (73. Rákosník, 90.+3 J. Sadílek), Fitzel (11. M. Sadílek), Bláža, Nováček - Mašlej. Trenér: Zdeněk Andrlík.

Hlasy trenérů
David Kalivoda (Královice):
„S výsledkem jsme samozřejmě spokojení. Nezačali jsme úplně ideálně, nebyli jsme v nějakém super tempu a dostali jsme i branku, což nás poznamenalo. V prvním poločase to prostě nebylo ono. O přestávce jsme si v kabině řekli něco ostřejšího než jsme zvyklí. A to zabralo. Za druhou půli jsme naprosto zaslouženě vyhráli. Už jsme byli výrazně lepší, k ničemu jsme je nepustili a příležitostí jsme měli habaděj. Na rozhodující gól jsme si sice museli počkat až do nastavení, ale šli jsme si za tím.”
Miroslav Kaliba (asistent ČAFC): „První půle celkem vyrovnaná a my jsme vedli 1:0. Oni nastřelili tyč. Do 60. minuty ještě to tak nějak šlo. Pak nasadili do hry Fornáčka a my jsme přestali stíhat a začali nás přehrávat. Dali jsme si polovlastní gól, váhali jsme s odkopem a nakonec se to odrazilo k soupeři před prázdnou bránu. V nastavení nesmyslná ztráta balonu. Pak jsme měli ještě jednu šanci, ale nedali. Mladí kluci to neumí vyřešit a pak to dopadá, jak to dopadá.”

Nejlepší hráč Královic: Petr Malík.
Nejlepší hráč ČAFC: Marek Štěpánek.


Přední Kopanina - Podolí 5:1 (2:1)
Branky:
37. a 77. Urban, 18. Vik, 60. Hollmotz, 80. Vágner - 34. Hanzlík. ŽK: 26. Matěj Vondrka (Podolí). Rozhodčí: Tomšů - Chustecki, Andras. Diváků: 66.
Přední Kopanina: Švarc - Janek (65. Huleš), Pechar, Houška, Graf - Vik, Vágner (83. Kolář), Zadina, Šultes - Urban, Hollmotz (73. Brabec). Trenér: Daniel Vott.
Podolí: Michal Vondrka - Zezula, Kristen, J. Svoboda (53. Brož), Janovský - Hruška (87. Šumník), Mráček (76. Červenka) - Matěj Vondrka (46. L. Svoboda), Hanzlík, Vávra (60. Krob) - Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Kopanina):
„Měl jsem z toho utkání strach. Máme obrovské problémy s lidmi, co se týká zranění a nemocí. Někteří, kteří už ráno hráli za béčko, nebo dorost, museli nastoupit. Na poslední chvíli ještě vypadl Cvrček. Šestnáctiletý Hollmotz musel naskočit od začátku a zvládl to skvěle. Za to jsem rád i za něj. Celý zápas jsme byli lepší a měli to pod kontrolou.”
Josef Jarolím (Podolí): „Sice to vypadá hrozně, ale musím říct jednu věc: V první půli, byť jsme jí prohráli 2:1, jsme si de facto dali dva vlastní góly. Jednou nevydařený odkop, podruhé malá domů, kterou doběhl Urban a dal druhý gól. Troufnu si říct, že na šance jsme ale půli vyhráli. Do druhé půle jsme trošku přesunuli řady, ale dostali jsme třetí gól a přestali jsme existovat. Pak už si s námi dělali, co chtěli. Vyhrávali všechny souboje, byli důraznější. My jsme rezignovali a už jsme to jen dohrávali.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Oldřich Hollmotz.
Nejlepší hráč Podolí: Ondřej Mráček.



Fotografie