Foto: http://afkslaviamalesice.sklub.cz/
Malešice nedohrály na Kopanině. Přišla zranění, nešlo to dál, ale nic nevzdáváme, zní z klubu

Malešice nedohrály na Kopanině. Přišla zranění, nešlo to dál, ale nic nevzdáváme, zní z klubu

Poločas a hotovo. Fotbalisté AFK Slavie Malešice odehráli o Velikonocích na půdě rezervy Přední Kopaniny pouze pětačtyřicet minut. Do kabin šli za stavu 1:7! Pak už to nešlo dál. Hosté totiž do utkání nastoupili jen s osmi hráči v poli a brankářem. „V půli byli další kluci zranění, tak jsme to museli skrečovat,“ ohlíží se za utkáním vedoucí předposledního týmu A skupiny I. B třídy Pavel Hons. Sám na hřišti nechyběl, i když je ročník narození 1969.

Bylo hodně nepříjemné utkání vzdát?
Vážně to dál nešlo. Brankář měl vykloubený prostředníček, další kluci taky nemohli pokračovat. První poločas jsme ještě zvládli, dělali jsme, co se dalo, k zápasu jsme odjeli, ale dopadlo to takhle.

Už dopředu se ale nejspíš dalo tušit, že to bude průšvih, že?
To je pravda, my sice máme dost hráčů, ale sešlo se to tak, že hrálo áčko a béčko dohromady, pak přišlo deset omluvenek. V tu chvíli jsem věděl, že je zle. Zkrátka, je to jiná generace, internetová generace. Už to není jako dřív. Proto byli na Kopanině v našem dresu hráči, kterým je padesát...

Na jaře kromě jedné kontumační výhry jen prohráváte. Podzim přitom tak špatně nevypadal, co se stalo?
Nejlepší kluci, co u nás kopali, odešli do divize nebo jiných vyšších soutěží. Přišli na to, že výkonnost v I. B třídě jim nestačí, tak to šli zkusit výš, s tím se nedalo nic dělat.

Nahradit se je nepovedlo?
Přibral jsem mladé kluky a moc se to nepovedlo. Když si uvědomíte, že ze šesti zápasů třeba odehrál kluk, kterému jsme chtěli dát šanci, jen jedno utkání, tak to mluví za všechno. Vím, že to není jen náš problém, že se s tím potýkají všichni. Tady před Přední Kopaninou se to sešlo špatně. Navíc vám ti kluci pošlou SMS, že jedou na Velikonoce a hotovo.

Budete situaci nějak řešit?
Určitě proběhnou nějaké rozhovory, ale další věci jsou interní záležitostí klubu. Ty se budou řešit jen uvnitř klubu, o nich mluvit nebudu.

Když jsem se díval na zápisy z minulých utkání, tak jste měli nabitou lavičku...
Máme v áčku i béčku po osmnácti hráčích, polovina z nich je třeba mimopražských. O to víc mrzí, že třeba někdo přijede na Kopaninu, ujede šedesát kilometrů a pak to dopadne takhle. Další hráči prostě byli na Velikonoce u rodičů. Nejhorší na tom je, že je jim to nejspíš jedno.

Věříte, že k ničemu podobnému už do konce sezony nedojde?
Jsem přesvědčený o tom, že to byl problém Velikonoc a souběhu áčka a béčka.

Jaro je zatím v podání Malešic výsledková bída. Povede se uhrát i nějaké body?
Zbývá sedm kol a já věřím, doufám, že něco uhrajeme. V Malešicích se určitě nic nevzdává. Opakuji jen to, co už jsem řekl: vím, že to není jen náš problém. Hráčů je méně a méně, dost kluků končí v dorostu. Musíme se s tím poprat, jedeme dál.