Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn neúplného 22. kola přeboru: Újezd má po šlágru náskok 13 bodů!
20.04.2019

Souhrn neúplného 22. kola přeboru: Újezd má po šlágru náskok 13 bodů!

Velikonoční 22. kolo Pražská teplárenská přeboru zřejmě rozseklo boj o vítěze soutěže. Vzájemný duel prvního Újezdu Praha 4 s druhými Uhelnými sklady vyzněl pro domácí 3:1 a rozestup 13 bodů už je asi pro Uhlíře neřešitelný. Pod vedením trenéra Petra Procházky vyhrála Hostivař na Tempu a vyhoupla se nad pásmo sestupu. Tam naopak zapadl Braník po porážce s rezervou Žižkova z poslední minuty. Kolo se dohrává v pondělí zápasem Motorlet B - Dukla JM.

Újezd Praha 4 - Uhelné sklady 3:1 (2:0)
Branky:
17. Hanzlík, 42. Jeřábek, 68. Walter - 88. Šafránek. ŽK: 57. Studnička (US). Rozhodčí: Tikal - Štípek, Vojtěch. Diváků: 82.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Přibyl, Daňhel, Podvín, Valeš - Jeřábek (70. Pešír), Vrabec (75. Papež), Walter, Hanzlík, Běhounek (80. Novák) - Doležel (87. Kantor). Trenér: Karel Jeřábek.
Uhelné sklady: Kučera - Koubek, Hruška, Procházka, Sainer - Bartůněk, Pokorný, Studnička, Kocourek - Klán, Šafránek. Trenér: Robert Hlavica.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd):
„Čekal nás nejtěžší soupeř v soutěži, který má určitě svoji kvalitu. Uhelky jsme víceméně k ničemu nepustili, hosté měli jen pár náznaků šancí. My jsme proměnili standardní situaci a jeden protiútok, pak jsme se chtěli stáhnout, aby soupeř hrál a my chodili do brejků. Třetí gól rozhodl zápas definitivně, pak už se jen dohrávalo.”
Robert Hlavica (Uhelné sklady): „Oboustranně vyrovnané utkání, bohužel takové nechutné, pořád to bylo ve vzduchu. Na to, že hrál první s druhým, tak nic moc fotbalového. Na tomhle hřišti se toho ale moc vymyslet nedá... Oni proměnili tři šance, které měli, my dali gól až v závěru, takže jsme prohráli."

Nejlepší hráč Újezdu: Martin Daňhel.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Jaroslav Procházka.

Na fotogalerii ze zápasu Újezd Praha 4 - Uhelné sklady od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE


Viktoria Žižkov B - Braník 2:1 (1:1)
Branky:
13. Cabaňa, 90.+3 Tseber - 36. Trávník. ŽK: 58. Žežulka - 76. Pekárek. Rozhodčí: Kohout - Čermák, Váša. Diváků: 76.
Žižkov B: Štika - Antl, Obermajer, Kaisler, Kříž (80. Nguyen) - Vild, Saňa (59. Tseber), Duong, Žežulka - Šenkeřík, Cabaňa. Trenér: Josef Švimberský.
Braník: Kudláček - Pechač, Neveršil, Vybíral, Rapant (80. Plánička) - Valta (72. Nehasil), Šebák (63. Novák), Palko, Dovhaniuk (81. Kodytek) - Trávník, Pekárek. Trenér: Miroslav Jíra.

Hlasy trenérů
Josef Švimberský (Žižkov B):
„Velmi dobrý soupeř, fyzicky i takticky dobře připravený. Podle mého nepatří v tabulce tam, kde je. Dostali jsme se do vedení, ale oni zaslouženě vyrovnali. Nakonec se k nám přiklonilo štěstí a v nastaveném čase jsme zápas rozhodli. Asi rozhodla naše bojovnost.”
Miroslav Jíra (Braník): „Bylo to vyrovnané utkání se šťastným koncem pro domácí. Sice jsme prohrávali, ale Trávník vyrovnal. Měli jsme tam další šance, ale ani Šebák, ani Novák je neproměnili. Vypadalo to na remízu, bohužel v poslední minutě jsme to nezvládli a dostali rozhodující gól. Velká škoda, remízu bychom si zasloužili.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Ondřej Žežulka.
Nejlepší hráč Braníku: Lukáš Palko.


Vyšehrad B - Podolí 2:2 (0:0)
Branky:
70. a 75. z penalty Heřman - 48. a 82. Hruška. V 82. minutě neproměnil Hruška (Podolí) penaltu. ŽK: 43. Heřman, 85. M. Krivosheev - 3. Matěj Vondrka, 35. Janovský, 68. R. Hanzlík, 84. J. Svoboda. ČK: 74. Bednář (Podolí).Rozhodčí: Dobrý - Kučera, Vítek. Diváků: 80.
Vyšehrad B: Dočekal - Stareček, Šlegl, Macej, Madej - A. Krivosheev - M. Krivosheev, Heřman, Beňo (77. Bazal) - Richter, Š. Klíma (56. Popovič). Trenér: Jaroslav Klíma.
Podolí: Šumník - Zezula, Bednář, J. Svoboda, Janovský - Hruška (87. Vlasák), Mráček - Matěj Vondrka (46. Krob), Hanzlík (90. Vitiuk), Vávra (75. L. Svoboda) - Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B):
„Co k tomu mám říct, když jen za první půli zahodíme čtyři až pět vyložených šancí a navíc si pak dáme polovlastní gól, kdy tři naši obránci neubrání na vápně jednoho hráče soupeře. Otočili jsme to sice na 2:1, ale pak jsme zase vinou dvou hrozných individuálních chyb nabídli Podolí nesmyslnou penaltu, která znamenala vyrovnání na 2:2. Podolí určitě nemá špatný tým, ale ztrátu dvou bodů jsme si zapříčinil sami vinou neproměňování jasných šancí a současně neuvěřitelně lacino inkasovaných dvou branek."
Josef Jarolím (Podolí): „Zlatý bod, stále totiž ještě hrajeme o body potřebné k záchraně v soutěži. Pro nás to byl nesmírně náročný zápas, protože Vyšehrad je běžecky velmi silný tým a disponuje řadou kvalitních fotbalistů. Navíc jsme posledních zhruba dvacet minut dohrávali v deseti, takže remízu beru jako úspěch. Škoda jen, že jsme některé nadějné situace nedotáhli lépe."
.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Jiří Heřman.
Nejlepší hráč Podolí: Martin Bednář.


ČAFC - Přední Kopanina 1:5 (0:2)
Branky:
51. Nagy - 22., 75. a 85. Urban, 31. a 69. Šultes. ŽK: 74. Marek, 90. Mašlej - 84. Vik. Rozhodčí: Gotthard - Stěhule, Zloch. Diváků: 68.
ČAFC: Štěpánek - Kocourek (46. Marek), Nagy, T. Kaliba, Chrobák - Chvátal (46. Mašlej) - Žárský, Fitzel (46. Lukáš), Bláža, Nováček - Deré (83. J. Sadílek). Trenér: Zdeněk Andrlík.
Přední Kopanina: Švarc - Huleš (75. Janek), Pechar, Houška, Graf - Vik, Vágner - Šultes, Cvrček, Průša (60. Boček) - Urban. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Miroslav Kaliba (asistent ČAFC):
„Kopanina byla jasně lepší, chtěli hrát fotbal a od začátku nás přehrávali. Snížili jsme na 2:1, trefili tyč, ale to bylo vše. Dali nám třetí gól a už nebylo co řešit. Do naší otevřené obrany přidali další góly.”
Daniel Vott (Kopanina): „První poločas v pohodě, měli jsme několik dalších šancí. Nezvládli jsme vstup do druhé půle a pustili domácí do kontaktu. Dali jsme třetí gól a zápas dovedli k jasné výhře. Mrzí mě zranění brankáře Švarce. Bylo to v poslední minutě, za stavu 5:1, úplně zbytečný střet. Jsem z toho hodně rozpačitý.”

Nejlepší hráč ČAFC: nikdo.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Pavel Šultes.


Admira B - Královice 2:2 (1:1)
Branky:
13. Panýrek, 69. Štefan z penalty - 41. Sus, 52. Pospíšil. ŽK: 55. Klimt - 56. Sus. Rozhodčí: Toman - Lafata, Pytloun. Diváků: 57.
Admira B: Cingel - Votlučka, Pelikán, Komínek, Bílek (83. Záruba) - Křížek (17. Klimt, 55. Douděra) - Panýrek, Fingerhut (72. Turek), Štefan, Čížek - Pavlata (86. Trnka). Trenér: Pavel Gregor.
Královice: Jeřábek - Nevařil, Ptáček, Slováček, Malík - Krejča - Pospíšil, Kalivoda (89. Dufek), Vacík - Havlín (90. Formáček), Sus. Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B):
„S remízou moc spokojený nejsem. Bylo to utkání dvou rozdílných poločasů. V první půli jsme byli jasně lepší. Měli řadu šancí, dostali jsme se do vedení, ale dovolili soupeři vyrovnat. Po přestávce byli lepší hosté. Spoléhali se na rychlé protiútoky, které mají dobře zvládnuté. Na šance byly asi Královice celkově lepší, takže bod nakonec bereme.”
David Kalivoda (Královice): „Nakonec jsme s remízou spokojení. Velké hřiště, mladý a běhavý soupeř. Dvacet minut jsme se nemohli dostat do hry, dostali jsme gól a Admira měla i další šance. Pak se to zlepšilo a ještě do přestávky jsme vyrovnali. Po ní jsme se dostali do vedení, ale potrestali jsme se zbytečnou penaltou. To se nám v posledních zápasech bohužel stává často. Proto remízu bereme.”

Nejlepší hráč Admiry B: Jakub Panýrek.
Nejlepší hráč Královic: Petr Jeřábek.

Na fotogalerii ze zápasu Admira B - Královice od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


Tempo - Hostivař 0:1 (0:0)
Branka:
55. Černý z penalty. ŽK: 76. Klouček, 85. Valta, 90. Křivánek - 40. Proskočil, 53. Černý. Rozhodčí: Jakl - Zelený, Bočok. Diváků: 95.
Tempo: Pacovský - Valta, Buzek, Netušil, Čech - Soukal (60. Klouček), Šmídek, Křivánek, Perl, P. Geissler (68. Trajhan) - Vltavský (11. Adámek). Trenér: Rostislav Kohoutek.
Hostivař: Provazník - Černý, Šabo, Penc, Sýkora - Pazdera (68. Plášil), Boubín, Kučera, Proskočil, Metzner (73. Chadt) - Chyle (90.+3 Mihajlovski). Trenér: Petr Procházka.

Hlasy trenérů
Rostislav Kohoutek (FC Tempo):
„Jsem zklamaný, poslední dva zápasy jsme hráli dobře, tenhle zápas jsme naopak odehráli hrozně. Jeden z nejhorších výkonů pod mým vedením. Bylo to něco podobné, jako když jsme dostali sedm gólů na Vyšehradě. Věděli jsme, že Hostivař bude hrát spíš defenzivně a my se je budeme muset snažit prokombinovat, což se potvrdilo. Neřekl bych, že jsme byli lepší, neřekl bych, že jsme byli horší, ale soupeř byl každopádně hladovější, nebezpečnější. My jsme byli všude pozdě, prohrávali jsme osobní souboje, míč nám skákal, nedokázali jsme se dostat do tempa. Hostivař využila z minima maximum, dala gól z penalty. My jsme naše šance nedali, centry z dobrých pozicí končily ve 13. řadě... Zápas se nám celkově nepovedl.”
Petr Procházka (Hostivař): „Velmi důležité tři body. Kdyby nás Tempo porazilo, odskočilo by nám na devět bodů a směrem k záchraně už bychom to měli hodně těžké. Musím pochválit kluky za první poločas, kdy hráli opravdu dobře, disciplinovaně. Ve druhém poločase už trochu tahali nohy, ale bohužel nás trápí velká marodka - máme sedm lidí zraněných. Ale zvládli jsme to a musím za výkon všechny pochválit.”

Nejlepší hráč Tempa: Michal Netušil.
Nejlepší hráč Hostivaře: všichni.


Třeboradice - Vršovice 3:1 (2:0)
Branky:
40. Jiřík, 45. Farkaš, 70. Kadlec z penalty - 79. Švarc. ŽK: 36. Kubík, 48. Jiřík, 56. Grznár - 35. Protivínský. Rozhodčí: Polena - Tikal, Vojáček. Diváků: 63.
Třeboradice: Prebsl - Kubík, Červenka, Hruška, Farkaš (87. Kokoška) - Brunclík, Viktorin, Janda, Grznár (81. Hradil) - Kadlec, Jiřík (49. Novotný). Trenér: Jiří Tesař.
Vršovice: Nigoš - Kaiser, Protivínský, Minařík, Špaček - Stratil, Vrána (56. Švarc), Tomaides, Borovička (70. Kouřimský) - Jan Šimr ml. (87. Bažant), Kadeřábek (87. Růžička). Asistent trenéra: Jaroslav Bellada.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice):
„Hráli jsme proti kvalitnímu soupeři. Dvacet - třicet minut jsme byli takoví vlažnější, soupeř naštěstí svoje šance nevyužil. Nám se naopak dvě příležitosti v závěru poločasu využít podařilo. První po standardce, druhou z rychlého protiútoku. Druhou půli jsme to kontrolovali a když Kadlec proměnil penaltu, bylo rozhodnuto.”
Jaroslav Bellada (Vršovice): „Tohle hodnotit je těžké. Za dvacet minut jsme si vytvořili tři obrovské šance, které bohužel gólem neskončily. Domácí si vytvořili dvě šance v závěru poločasu a obě proměnili. Tím bylo po zápase. Mají zkušené mužstvo a už si to pohlídali.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Tomáš Kadlec.
Nejlepší hráč Vršovic: Lukáš Stratil.



Fotografie