Foto: Jiří IPSER
Souhrn 21. kolo přeboru: první jarní body Třeboradic a Vršovic, trhák Újezdu Praha 4
15.04.2019

Souhrn 21. kolo přeboru: první jarní body Třeboradic a Vršovic, trhák Újezdu Praha 4

Jedenadvacáté kolo Pražská teplárenská přeboru zamíchalo situací na čele i konci tabulky. Uhelné sklady doma podlehly rezervě Vyšehradu, čehož využil Újezd Praha 4 a po výhře na hřišti Braníku odskočil na čele tabulky na deset bodů. V příštím kole doma přivítá právě Uhelné sklady. Třeboradice vybojovaly první jarní body na hřišti Hostivaře a vzdálily se tak pásmu sestupu. Na konci tabulky se pořadí sice nezměnilo, ale výhry ČAFC a první jarní body Vršovic sestupové boje ještě víc zdramatizovaly.

Braník - Újezd Praha 4 0:2 (0:1)
Branky:
41. Přibyl, 85. Pešír. ŽK: 85. Šebák (Braník). Rozhodčí: Zelený - Toman, Štípek. Diváků: 80.
Braník:
Kudláček - Pechač, Neveršil, Vybíral, Kodytek (79. Vasylčuk) - Novák (72. Rapant), Šebák (85. Plánička), Platil (60. Camara), Nehasil (46. Valta) - Trávník, Pekárek. Trenér: Miroslav Jíra.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš, Přibyl, Daňhel, Běhounek (86. Papež) - Walter (74. Pešír) - Jeřábek (81. Novák), Vrabec, Podvín, Hanzlík - Doležel (89. Navrátil). Trenér: Karel Jeřábek.

Hlasy trenérů
Miroslav Jíra (Braník):
„Věděli jsme, že hrajeme proti silnému soupeři. Chtěli jsme ho trápit rychlými protiútoky a dobrou defenzivou. To se nám dařilo. Moc šancí neměli a nás držel brankář Kudláček. V závěru první půle jsme propadli a dostali gól. Druhou půli jsme byli aktivnější a připravili si několik příležitostí. Hodně aktivní byl Trávník, ale ani jemu se gól dát nepodařilo. Soupeř v závěru potrestal naše zaváhání po rohu a zápas druhým gólem rozhodl. Nemáme se za co stydět. Sehráli jsme s vedoucím mužstvem soutěže důstojnou partii.”
Karel Jeřábek (Újezd): „První půli jsme byli jasně lepší. Během patnácti minut jsme měli tři tutovky, nastřelili jsme břevno. Do konce půle jsme se přeci jen gólu dočkali. Druhou půli to domácí otevřeli, ale do ničeho vážnějšího jsme je nepustili a sami jsme přidali druhý gól. Ozdobou zápasu byly excelentní nůžky domácího Adama Trávníka.”

Nejlepší hráč Braníku: Jan Kudláček.
Nejlepší hráč Újezdu: Zdeněk Hanzlík.


Podolí - ČAFC 0:1 (0:0)
Branka:
57. Nováček. ŽK: 90.+2 Zezula - 56. Nagy, 90.+2 Žárský. Rozhodčí: Tikal - Šaróka, Nebáznivý. Diváků: 40.
Podolí: Šumník - Matěj Vondrka (87. Hrubý), Hruška, Janovský (77. Brož), J. Svoboda - Bednář - Mráček, Hanzlík, L. Svoboda (51. Vasylenko), Krob (60. Zezula) - Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.
ČAFC: Štěpánek - Kocourek, Nagy, T. Kaliba, Lukáš - Chvátal - Marek (86. J. Sadílek), Žárský, Fitzel (71. Mašlej), Nováček (90.+3 Rákosník) - Deré (86. Trýb). Trenér: Zdeněk Andrlík.

Hlasy trenérů
Josef Jarolím (Podolí):
„Bylo to podobné jako se Žižkovem, zklamali jsme v koncovce. Vytvoříme si pět - šest vyložených šancí, z toho musíme alespoň dva góly dát. Soupeř jeden gól dal, a tak vyhrál."
Miroslav Kaliba (ČAFC): „Bylo to docela slušné utkání. Tentokrát jsme ho zvládli bez chyb a odehráli ho dobře takticky. Uhlídali jsme Jůzka a na rozdíl od domácích dali jeden gól. Prví půli byli šance na obou stranách, druhou už jich moc nebylo. Podolí chce hrát fotbal, a to nám vyhovuje."

Nejlepší hráč Podolí: Jan Svoboda.
Nejlepší hráč ČAFC: Marek Štěpánek.

Na fotogalerii ze zápasu Podolí - ČAFC od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE


Dukla JM - Viktoria Žižkov B 2:4 (0:2)
Branky:
82. Novák, 84. Čermák - 17. a 75. Zeman, 35. Vrána z penalty, 62. Vild. ŽK: 35. Řepa, 47. Vrzal, 74. Markuzi, 88. Janoušek - 32. Kříž. Rozhodčí: Popelka - Chustecki, Jakl. Diváků: 50.
Dukla JM: Řepa - Inneman, Čermák, Markuzi, Pelc - Konjevič (72. Vidlička), Žampa, Petrák (56. Janoušek), Pařík (79. Král) - Kotlík, Vrzal (53. Novák). Trenér: Josef Světlík.
Žižkov B: Štika - Stříž, Obermajer, Kaisler, Kříž (77. Mucha) - Vild (79. Saňa), Nguyen (72. Tseber), Duong, Vrána - Zeman (83. Lukeš), Šustr. Trenér: Josef Švimberský.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„Myslím, že jsme si to prohráli sami. První půli jsme se zbytečně báli. Soupeř má mladé a běhavé kluky a zaslouženě se dostal až do vedení 4:0. Pak herně zvolnili a nám se podařilo alespoň opticky porážku zmírnit."
Josef Švimberský (Žižkov B): „ Myslím si, že naše vítězství zas až tak velké překvapení nebylo. Věděli jsme o síle soupeře a dobře jsme se na něj připravili. To co jsme si řekli, to jsme také plnili. Mrzí mně jen posledních deset minut, kdy jsme si nechali dát dva laciné góly.”

Nejlepší hráč Dukly JM: Nicolas Čermák.
Nejlepší hráč Žižkova B: Tadeáš Zeman.


Vršovice - Motorlet B 2:1 (1:1)
Branky:
13. Špulka, 71. Stratil - 12. Rossmann. ŽK: 64. Špaček, 65. Protivínský, 80. Tomaides - 68. Salašovič. ČK: 66. Špaček. Rozhodčí: Kučera - Stěhule, Lafata. Diváků: 50.
Vršovice: Butáš - Kaiser, Protivínský, Minařík, Špaček - Stratil, Kouřimský (52. Vrána), Tomaides (90. Bažant), Špulka - Jan Šimr ml. (82. Jan Šimr st.), Kadeřábek (90. Švarc). Trenér: Miroslav Kamaryt.
Motorlet B: Polomský - Karbulka, Salašovič, Šíl (51. Vrabec), Jonáš - Kotrba - Rossmann, Pusch (90. Hůlka), Podzemský, Hrabina - Šahini (65. Blažek). Trenér: Jiří Hakl.

Hlasy trenérů
Miroslav Kamaryt (Vršovice):
„Samozřejmě, máme tři body, takže spokojenost, ale já chci říct něco jiného. Aby mi asistent ve dvacáté minutě řekl: „Vrať se do hospody, kam patříš,” tak to už je příliš. Ve druhé půli mě za nic vyhodí z lavičky, to už vůbec nechápu. Stěžovat si nebudeme, ale tohle už musí někdo řešit, to co si rozhodčí dovolují. To nikoho fotbal nemůže bavit.”
Jiří Hakl (Motorlet B): „Zápas jsme si prohráli sami. V první půli jsme měli dát minimálně tři góly a bylo po zápase. Dali jsme jen jeden a navíc dovolili domácím vyrovnat po naší chybě. Nemohli jsme se dostat zpátky do zápasu. Domácím pomohlo vyloučení, semkli se, začali ještě víc bojovat a nakonec to z přímého kopu urvali. Nechápu chování domácí lavičky. Celý zápas jsme poslouchali hrubé urážky. Tohle jsem ještě nezažil.”

Nejlepší hráč Vršovic: Lukáš Stratil.
Nejlepší hráč Motorletu B: Jan Karbulka.


Hostivař - Třeboradice 1:4 (1:1)
Branky:
11. Proskočil - 14. a 72. Viktorin, 51. Kubík, 90. Farkaš. ŽK: 68. J. Nebřenský, 78. Penc - 74. Kadlec, 77. Viktorin, 78. Kubík, 81. Novotný, 84. Farkaš. Rozhodčí: Čermák - Tomšů, Hlaváč. Diváků: 60.
Hostivař: Strazzer - Sýkora, Penc, J. Kučera, Čermák - Chyle - Černý (46. Pazdera), Metzner, Boubín (46. Kronovetr), Cieciura (46. J. Nebřenský) - Proskočil. Trenér: Zdeněk Vondráček.
Třeboradice: Prebsl - Benda, Novotný (83. Žofák), Hruška, Farkaš - Kubík, Viktorin, Janda (68. Podaný), Grznár - Kadlec, Jiřík (48. Brunclík). Trenér: Jiří Tesař.

Hlasy trenérů
Zdeněk Vondráček (Hostivař):
„Těžké utkání, mají zkušený tým. Na šance to bylo vyrovnané, ale my je tradičně neproměňovali, soupeř ano. V tom se ukázala jeho kvalita a vyhrál zaslouženě.”
Jiří Tesař (Třeboradice): „Myslím, že jsme byli lepší. V první půli jsme ale inkasovali jako první po standardní situaci. Rychle jsme ale také ze standardky vyrovnali. Tentokrát jsme byli hlavně hodně produktivní. Takřka všechny příležitosti, které jsme si připravili, tak jsme proměnili a vítězství je zasloužené.”

Nejlepší hráč Hostivaře: nikdo.
Nejlepší hráč Třeboradic: Petr Viktorin.

Na fotogalerii ze zápasu Hostivař - Třeboradice od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


Uhelné sklady - Vyšehrad B 1:4 (0:1)
Branky:
63. Klán - 5., 65. a 87. Richter, 63. Heřman. ŽK: 29. Klán, 61. Studnička, 72. Kocourek - 29. Šlegl, 80. Heřman. Rozhodčí: Tereba - Hrivík, Gryc. Diváků: 60.
Uhelné sklady: Kučera - Koubek, Hruška (7. Pártl, 42. Sainer), Studnička, Procházka - Bartůněk, Kocourek, Pokorný, Koc - Klán, Šafránek. Trenér: Robert Hlavica.
Vyšehrad B: Dočekal - Stareček, Šlegl, Macej, Michalec - M. Krivosheev, A. Krivosheev, Heřman, Beňo - Š. Klíma (73. Popovič), Richter. Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Robert Hlavica (Uhelné sklady):
„Soupeř vyhrál zaslouženě. Byli především pohyblivější, rychlejší. Nám se bohužel zranili další dva hráči. Pártl už je po operaci achilovky. Budeme mít dost problémů soutěž dohrát. Ale nedá se nic dělat, teď pojedeme vyhrát na Újezd."
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Zasloužená výhra, od začátku zápasu jsme byli lepší. Nevyhověli jsme si ikskrát v přečíslení, mohlo to být rozhodnuté mnohem dřív. Jsem pochopitelně rád, že jsme na Uhelkách dali čtyři góly, což je hezký a podali jsme disciplinovaný, rychlý fotbalový výkon. Jsem i rád, že jsme Uhelky, které jsou pověstné tím, že dávají hodně gólů, pustili do minima šancí. Dostali jsme zbytečný gól."

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Petr Studnička.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Martin Richter.


Královice - Tempo 0:3 (0:0)
Branky:
59., 69. a 82. Křivánek. ŽK: 41. Pospíšil, 43. Havlín (oba Královice). Rozhodčí: Vítek - Polena, Kohout. Diváků: 72.
Královice: Jeřábek - Nevařil, Ptáček, Slováček, Malík - Krejča - Pospíšil, Kalivoda, Havlín - Formáček (66. Duka), Sus. Trenér: David Kalivoda.
Tempo: Pacovský - Valta, Buzek, Netušil, Čech - Dobřanský (54. Křivánek), Šmídek, Perl - Geissler (79. Soukal), Vltavský (85. Adámek), Babický (66. Sedlář). Trenér: Rostislav Kohoutek.

Hlasy trenérů
David Kalivoda (Královice):
„Utkání se nám nepovedlo a prohráli jsme zaslouženě. Tempo hrálo dobře. My jsme situace řešili špatně. Góly jsme dostávali po našich nedůrazech. Pak už jsme neměli sílu s tím něco udělat. Tenhle zápas nám úplně nesedl.”
Rostislav Kohoutek (FC Tempo): „Z naší strany zase dobré utkání. Ve druhé půli jsme to postupně prostřídali, oni byli unavení, a to asi rozhodlo. Pro domácí je asi 3:0 kruté, ale pro nás zasloužené.”

Nejlepší hráč Královic: Vojtěch Havlín.
Nejlepší hráč Tempa: Pavel Pacovský.


Přední Kopanina - Admira B 1:1 (0:0)
Branky:
65. Šultes - 63. Štefan z penalty. ŽK: 44. Cvrček, 71. Zadina - 85. Klimt. Rozhodčí: Vojáček - Gotthard, Vojtěch. Diváků: 50.
Přední Kopanina: Mačí - Čadek, Zadina, Houška, Graf - Vik, Vágner (75. Boček) - Šultes, Cvrček, Průša - Urban. Trenér: Daniel Vott.
Admira B: Cingel - Beníšek (77. Votlučka), Pelikán, Komínek, Bílek - Hájek (82. Klimt), Heinzel - Fingerhut, Štefan, Turek (72. Trnka) - Pavlata. Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Kopanina):
„Já jsem s remízou spokojený. Oboustranně to byl velmi dobrý fotbal a bylo se na co dívat. Šance byly na obou stranách a v závěru se to mohlo zlomit tam i tam. My jsme měli pět minut před koncem obrovskou šanci, oni minutu před koncem trefili břevno. Tentokrát jsem s výkonem spokojený.”
Pavel Gregor (Admira B): „Z Kopaniny se často body nevozí a před zápasem bych bod bral. Ale po zápase cítím trošku zklamání. Měli jsme tak o dvě vyložené šance víc. Dali jsme však jen jeden gól, stejně jako domácí, a tak bod bereme. Oproti zápasu před týdnem s Podolím to bylo nebe a dudy.”

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Roman Graf.
Nejlepší hráč Admiry B: Tomáš Pavlata.



Fotografie