Foto: PFS
Výběry U13 a U14 v Mezikrajské soutěži přehrály Ústecký kraj

Výběry U13 a U14 v Mezikrajské soutěži přehrály Ústecký kraj

V 6. kole Mezikrajské soutěže měly výběry Pražského fotbalového svazu výhodu domácího prostředí -v areálu ABC Braník přivítaly výběry U13 a U14 Ústeckého fotbalového svazu. Utkání byla odehraná na přírodní trávě a bylo znát, že někteří hráči na ní nastupují letos poprvé. Lépe se s tím vyrovnali hráči výběru Prahy.

V kategorii U13 viděli diváci spoustu krásných akcí a gólů. Konečný výsledek 22:0 byl pro snaživého soupeře až krutý. Zato v kategorii U14 čekal silný a nebezpečný protivník. Poločasový výsledek 0:1 Pražané ve druhém dějství otočili na 3:1 díky zlepšenému výkonu a proměňování šancí. Utkání však bylo dramatické až do konce.

Pražský FS U14 - Ústecký KFS U14 3:1 (0:1)
Branky:
47. Kop, 50. Rožánek, 60. Procházka - 23. Johana.
Sestava: Vrňata (Dalecký) – Říha, Hunal, Hejduk, Vaněk (Šelicha) – Šimonovský (Kopecký), Cettl, Hrabák (Gončarov), Klouček (Procházka) – Rožánek (Kop), Krulich.

Hodnocení: „Kluci prošli velmi těžkým utkáním se skvěle fyzicky disponovaným soupeřem. Do přestávky to byl z naší strany spíše boj a hosté šli zaslouženě do vedení. Po změně stran jsme se však zlepšili na míči, lépe zvládali osobní souboje, byli mnohem nebezpečnější v poslední třetině hřiště a utkání zlomili ve svůj prospěch,“ zhodnotil utkání trenér výběru Martin Lilling.

Pražský FS U13 – Ústecký KFS U13 22:0 (11:0/11:0)
Branky: Rus (Job), Rus (Weselowský), Weselowský (Černý), Weselovský, Regal, Rus (Weselowský), Weselovský, Regal (Schwan), Fritz (Rus), Fritz, Weselovský, Job (Černý), Job, Pech (Feit), Štefan (Feit), Štefan (Votava), Kubica, Winter, Pech (Štefan), Winter (Votava), Demmer, Votava (Pech).
Sestava I: Medenica – Job, Reagal, Konečný, Weselowský, Černý, Schwan, Novák, Fritz, Rus, Kubica.
Sestava II: Ráž – Princ, Demmer, Winter, Votava, Štefan, Feit, Pech, Boledovič, Müller.Hodnocení: „Utkání jsme odehráli velice dobře. Kluci herně zvládli většinu situací, byli silní na míči i v kombinaci. Celkem se nám také dařilo efektivně proměňovat naše příležitosti. Oproti poslednímu utkání jsme také výrazně zlepšili přístup v činnostech po ztrátě míče a defenzivních součinnostech,“ zhodnotil utkání trenér výběru Jaroslav Žipaj.