Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: Jak vidí 21. kolo Jakub Michálek z Admiry B?
12.04.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí 21. kolo Jakub Michálek z Admiry B?

Fotbalisté B-týmu Admiry měli perfektní vstup do jarní části Pražská teplárenská přeboru a po úvodních třech zápasech (Třeboradice 2:0, Tempo 3:1, Vyšehrad B 4:2) měli na svém kontě plný bodový zisk. Pak ale přišly dvě prohry, které rozjetou partu z Kobylis zastavily. "Vstup do jara jsme měli skvělý, tři výhry na úvod, pak ale přišla prohra na ČAFC, kde jsme se nedokázali do zápasu pořádně dostat a minulý týden jsme ztratili slibně rozehrané utkání s Podolím," kroutí hlavou kanonýr týmu Jakub Michálek.

"Určitě mohla být naše bilance ještě lepší. Kdybychom k oběma zápasům přistoupili stejně jako k úvodním třem, tak věřím, že by pro nás oba dopadly lépe," míní.

Stejně jako v loňské sezoně je tabulka hodně vyrovnaná a vzhledem k tomu, že do I. A tříd sestoupí hned čtyři nejhorší celky, je každé kolo náročnou bitvou. "Přesně tak. Při sestupu čtyř týmů je při aktuální vyrovnanosti přeboru ohrožena sestupem většina týmů tabulky," potvrzuje Michálek.

To dokazují i výsledky. Favorité ztratili spoustu bodů, naopak týmy ze spodních pater tabulky jich dokázaly spoustu urvat. "Určitě mě překvapily výsledky hráčů Přední Kopaniny. Čekal jsem, že to budou právě oni, kdo prožene vedoucí duo. Vzhledem ke kvalitě kádru si ale myslím, že se na vítěznou vlnu brzo vrátí," říká autor jedenácti gólů této sezony.

Jeho další trefy budou spoluhráči určitě potřebovat. "Jdeme zápas od zápasu, ale cíl pro jaro je jasný, co nejdříve si zajistit setrvání v přeboru i pro příští sezónu," dodává Michálek.

A jak tipuje osmičku víkendových zápasů?

Braník – Újezd Praha 4, tip: 2
Újezd má silný a zkušený tým, a ačkoliv by Braník potřeboval bodovat, aby odvrátil sestupové starosti, odveze si lídr tabulky všechny body a naladí se vítězně na šlágr jara s Uhelnými sklady.

Podolí – ČAFC, tip: 1
Dva týmy, které nás na jaře dokázaly porazit. Domácí podávají jako nováček sympatické výkony a větší hřiště by jim mělo vyhovovat více než týmu ČAFC.

Uhelné sklady - Vyšehrad B, tip: 1
Divácky atraktivní zápas, kde by mohlo padnout i hodně branek. Uhelky mají ale přece jenom zkušenější tým a dokážou strhnout zápas na svoji stranu.

Dukla JM - Žižkov B, tip: 1
Vzhledem k tomu, že A-tým hostí hraje odpoledne v Pardubicích, neočekávám výrazné posílení hráči z áčka, takže i přes jarní formu rezervy Žižkova se přikláním k výhře domácích.

Vršovice - Motorlet B, tip: 2
Vršovice jsou jednou nohou v I. A třídě a hrozbu sestupu neodvrátí ani v tomto zápase. Pokud Motorlet zápas nepodcení, získá do tabulky důležité tři body.

Hostivař – Třeboradice, tip: 0
Souboj dvou týmů, které nepotkalo jaro v nejlepší formě. Třeboradice nedokázaly nahradit zimní odchody důležitých hráčů, v tomto utkání budou ale poprvé bodovat a odvezou si z Hostivaře bod.

Královice – Tempo, tip: 1
Královice na jaře příjemně překvapily, když dokázaly utnout sérii neporazitelnosti vedoucího týmu tabulky. S Tempem by v domácím prostředí neměly mít problém a pojistit si tak třetí místo v tabulce.

Přední Kopanina - Admira B, tip: 2
Naše áčko hraje ve stejný čas zápas v Berouně, takže nevím, v jaké sestavě na Kopanině nastoupíme. I tak ale věřím, že napravíme zaváhání z předešlých zápasů a odvezeme si od letiště tři body.


Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
1. kolo: Martin Chvátal (ČAFC) 3 správné tipy - 5 špatných
2. kolo: David Hruška (Třeboradice) 1 - 7
3. kolo: Jakub Kaiser (Vršovice) 3 - 5
4. kolo: Pavel Pacovský (Tempo) 4 - 4
5. kolo: Jan Kučera (Hostivař) 3 - 5
6. kolo: Tomáš Platil (Braník) 3 - 5
7. kolo: Jakub Běhounek (Újezd) 6 - 2
8. kolo: Daniel Vott (Přední Kopanina) 2 - 6
9. kolo: Daniel Šindelář (Admira B) 4 – 4
10. kolo: Petr Studnička (Uhelné sklady) 0 - 8
11. kolo: Jiří Kubík (Vyšehrad B) 2 - 6
12. kolo: Martin Tlustý (Dukla JM) 1 - 7
13. kolo: Jiří Hakl (Motorlet B) 4 - 4
14. kolo: Eduard Formáček (Královice) 5 - 3
15. kolo: Václav Hruška (Podolí) 4 - 4
16. kolo: Ivo Flaks (Přední Kopanina) 4 - 4
17. kolo: Jakub Majerčin (Uhelné sklady) 4 - 4
18. kolo: Vladimír Kodytek (Braník) 2 - 6
19. kolo: David Obermajer (Žižkov B) 5 - 3
20. kolo: David Perl (Tempo) 5 - 3