Foto: Jiří IPSER
VIDEO: Bleskové obraty Uhelných skladů a Vyšehradu B i pěkné přímé kopy. Podívejte se!
11.04.2019

VIDEO: Bleskové obraty Uhelných skladů a Vyšehradu B i pěkné přímé kopy. Podívejte se!

Pražská teplárenská přebor nadělil jako již tradičně slušnou dávku branek a fotbalové podívané. Ve 20. kole byl průměr 4 góly na zápas. Navíc se v každém duelu střelci trefili alespoň třikrát. Nejvíce branek, a to šest, padlo v utkání Třeboradic s Královicemi.

Úřadující mistr musel sehrát zápas s rozjetými Královicemi v Čakovicích kvůli přestavbě šaten na domácím hřišti. S obtížnými podmínkami tamního hřiště se popasovaly lépe Královice. Ty sice po první půli prohrávaly, když z penalty otevřel skóre Kadlec, ale díky rychlým protiútokům v druhé půli nakonec přestřílely svého soupeře 4:2. Výrazně k tomu přispěl dvěma góly Jan Sus, který byl na pravé straně hodně aktivní.

Na čele tabulky se prakticky nic nezměnilo. Újezd Praha 4 i Uhelné sklady na domácích hřištích vyhrály a je mezi nimi tak stále sedmibodový rozestup. Lídr soutěže si poradil s Duklou Jižní Město celkem bez problémů 3:0, když na gól Hanzlíka z poslední minuty prvního dějství navázal ve druhé půli po dvou standardních situacích Běhounek.

Kdežto hráči Uhelných skladů museli otáčet zápas s Braníkem, který se v 26. minutě ujal vedení. Žádné velké drama se však nekonalo. Už po sedmi minutách domácí vedli a své vítězství 3:1 zpečetili ještě v první půli po chybě brankáře Braníku.

Opačný konec tabulky zůstává také beze změny. Vršovice pomalu ztrácí naději na záchranu, když prohrály 1:2 a už pošesté v řadě nebodovaly. Útěchou jim může být to, že s Viktorií Žižkov B odehrály velmi vyrovnané utkání.

Před Unionem je stále ČAFC. Hráči v bílozelených dresech se v tomto kole prali o body s béčkem Vyšehradu. Dvě branky jim na bodový zisk ovšem nestačily, jelikož domácí hráči Vyšehradu dokázali v rozmezí šesti minut v druhé půli nasázet tři góly a rozhodnout o své výhře 3:2.

Přední Kopanina i Hostivař se na jaře nepotkaly s dobrou formou, a tak pomalu klesají v tabulce. V 19. kole sice oba celky vyhrály, ale další týden na to ani jeden z nich nedokázal navázat. Kopanina prohrála na Tempu 1:4. Pohlednou brankou k tomu přispěl i Marek Vltavský, který už se na jaře z přímého volného kopu trefil potřetí. Přímý kop se povedl i hostivařskému Tomáši Proskočilovi, jenž s pomocí svých spoluhráčů přelstil přízemní střelou soupeře. Jeho tým však padl 1:2 s rezervním celkem Motorletu.

Další zdařilý přímý volný kop zahrál Martin Bednář ze Slavoje Podolí. Jeho pokus navíc rozhodl v 89. minutě o výhře jeho družstva nad Admirou B 2:1.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz. Z technických důvodů chybí první branka z utkání Viktoria Žižkov B – Union Vršovice.


Fotografie