Foto: Jiří IPSER
Zahálka hattrickem zaútočil na lídra pořadí pražských kanonýrů
10.04.2019

Zahálka hattrickem zaútočil na lídra pořadí pražských kanonýrů

Na podzim strávil Štěpán Zahálka z Admiry celkem sedm týdnů v čele pořadí pražských střelců napříč soutěžemi. A nyní dal hattrickem jasně najevo, že chce na nejvyšší střelecký piedestal zpátky.

Admira na první dubnovou neděli rozstřílela 5:0 tým Jindřichova Hradce a znovu zvýšila svůj náskok v čele divize A na osm bodů před druhými Klatovy. Zahálka byl autorem tří z pěti branek Kobyliských a s celkově 21 góly mu chybí už jen jeden na lídra pořadí pražských střelců, tedy Daniela Urbana z Přední Kopaniny. Ten uhájil své čelné postavení pouze díky jednomu zásahu v utkání na Tempu, který však měl charakter jen čestného úspěchu: domácí totiž vyhráli 4:1.

Paradoxem je, že Urban dal po gólu ve všech pěti dosavadních jarních zápasech Pražská teplárenská přeboru Prahy, nicméně čtyři z nich Přední Kopanina prohrála! V odvetné fázi sezony si poradila zatím jen s Třeboradicemi, tedy loňským vítězem soutěže.

Tentokrát se však podařilo skórovat šesti hráčům z popředí soutěže pražských kanonýrů: po jedné brance dali také Jiří Heřman (Vyšehrad B), Tomáš Kadlec (Třeboradice), Lukáš Veselý (Loko Vltavín) a Jakub Michálek (Admira). Celkově Heřman ztrácí na vedoucího Urbana tři trefy a Kadlec čtyři.

Co se týče výhradně jarní střelecké bilance, té dominuje s osmi góly Heřman před Zahálkou a královickým Susem (oba 7 branek).

Pražský střelec (počet gólů)
22 – Urban (Přední Kopanina)
21 – Š. Zahálka (Admira, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi)
19 – Heřman (Vyšehrad B)
18 – T. Kadlec (Třeboradice)
15 – Veselý (Loko Vltavín, z toho 3 v Mol Cupu), Nabiyev (Slavia jun.)
14 – Michálek (Admira, z toho 1 gól v Mol Cupu a 11 za B-tým v přeboru)
13 – D. Čapek (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu), Kotlík (Dukla Jižní Město, z toho 1 v Mol Cupu), Sus (Královice)
12 – Stoch (Slavia), Kanga (Sparta, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v Mol Cupu), Rondič (na podzim 9 za Viktorii Žižkov, z toho 3 v Mol Cupu a 4 za B-tým v přeboru, na jaře 3 za juniorku Slavie), Z. Hanzlík (Újezd Praha 4), Klán (Uhelné sklady)
11 – Tetteh (Sparta), Hušbauer (Slavia, z toho 2 v Mol Cupu), Bassey (Olympia Radotín), Šultes (Přední Kopanina)
10 – L. Novák (Braník), Kalivoda (Královice), Podvín (Újezd Praha 4), Vrzal (Dukla Jižní Město)
9 – T. Souček (Slavia), Rataj (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), Měska (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 3 za B-tým v přeboru), Šafránek (Uhelné sklady)
8 – Nečas (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 4 za juniorku), Šípek (Loko Vltavín), J. Beneš (Aritma, z toho 2 rozhodující penalty v rozstřelu v divizi a 1 gól v Mol Cupu), Mařík (Motorlet, z toho 1 v Mol Cupu a 3 za B-tým v přeboru), Hrabina (Motorlet B), J. Jeřábek (Újezd Praha 4), Janko (Dukla jun.), O. Novotný (Sparta jun.), Vodháněl (Bohemians 1905 jun.)
7 – Škoda (Slavia), Mešanovič (Slavia, 1 v Mol Cupu a 6 za juniorku), Vejvar (na podzim za Slavii 1 v Mol Cupu a 5 za juniorku, na jaře za Vyšehrad 1 v ČFL), Duranović (Dukla, z toho 2 za juniorku), Drobílek (Vyšehrad), Trýzna (Olympia Radotín, z toho 2 v Mol Cupu), Hanek (Meteor, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Rajnoch (Motorlet, z toho 1 roz-hodující penalta v rozstřelu v divizi a 1 v Mol Cupu), M. Douděra (Admira, z toho 5 za B-tým v přeboru), Formáček, Slánský (oba Královice), Jůzek (Podolí), D. Kocourek (Uhelné sklady)
6 – Frydrych (Slavia, z toho 2 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Drchal (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu a 4 za juniorku), Vaníček (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 5 za juniorku), Musa (Viktoria Žižkov), Maione (Loko Vltavín), Kurek (Admira, z toho 1 v Mol Cupu), M. Douděra (Admira, z toho 4 za B-tým v přeboru), O. Janda (Motorlet), V. Junek (na podzim 5 za Union Vršovice v přeboru, na jaře 1 za Meteor v divizi), Doležel, Walter (oba Újezd Praha 4), S. Sýkora, Viktorin (oba Třeboradice), Cvrček (Přední Kopanina), Hák (Hostivař), J. Pospíšil (Královice)
5 – Olayinka (Slavia), Van Buren (Slavia, z toho 2 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Pulkrab (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Helal (Bohemians 1905), Schranz (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Brabenec (Olympia Radotín), Tichý (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cu-pu), Čácha (Admira, z toho 1 za B-tým v přeboru), Panýrek, J. Šimek (oba Admira, oba 2 za B-tým v přeboru), Vojta (Motorlet), M. Beneš, Trávník (oba Braník), Deré, Fitzel (oba ČAFC), Belán (Uhelné sklady), Geissler (Tempo), P. Junek (Třeboradice), Proskočil (Hosti-vař), Shinjikashvili (Vyšehrad B), Cabadaj, Radwan (oba Sparta jun.), Vaněk (Slavia jun.), Vaníček (Bohemians 1905 jun.)
4 – Stanciu (Sparta), Šural (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Zmrhal (Slavia), Baluta (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Záviška (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), D. Douděra (Dukla, z toho 2 za juniorku), M. Čermák (Viktoria Žižkov, z toho 2 za B-tým v přeboru), Sintean (Viktoria Žižkov, 3 za B-tým v přeboru), Abena (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu), Pejša (Loko Vltavín), Vieira (Loko Vltavín, 2 v Mol Cupu), Hadi (Olympia Radotín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 v Mol Cupu), Rys (Vyšehrad, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 gól v Mol Cupu), Horák (Admira, z toho 1 v Mol Cupu a 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Jonáš (Motorlet, 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 3 za B-tým v přeboru), Macek (Aritma, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Flaks, Řežábek, Vágner (všichni Přední Kopanina), D. Bláha, Vltavský (oba Tempo), Bláža, Žárský (oba ČAFC), Duong, Vild (oba Viktoria Žižkov B), Nezmar, Solař (oba Dukla Jižní Město), L. Svoboda, Zezula (oba Podolí), Běhounek (Újezd Praha 4), Šahini (Motorlet B), Le Tuan, Vetešník (oba Bohemians 1905 jun.), P. Hájek (Sparta jun.), Kott (Dukla jun.)
3 – Coufal, Kúdela, Masopust, Tecl (všichni Slavia), Podaný (Dukla, z toho 1 za juniorku), M. Frýdek (Sparta, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v Mol Cupu), Hložek (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), M. Hašek (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu), Koubek (Bohemians 1905, z toho 2 za juniorku), Krch (Bohemians 1905, z toho 1 za juniorku), Batioja (Viktoria Žižkov), Dočekal (Viktoria Žižkov, z toho 2 za B-tým v přeboru), Mashike (Viktoria Žižkov, z toho 1 za B-tým v přeboru), Urbanec (Viktoria Žižkov, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), V. Mareš (Viktoria Žižkov, z toho 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v přeboru), Valíček (Loko Vltavín), P. Ježdík (Olympia Radotín, z toho 2 rozhodující penalty v rozstřelu v ČFL), D. Dvořák, Frohna, Kostka (všichni Meteor), Fric (Admira), Mošna (Admira, z toho 2 v Mol Cupu), Pavlata (Admira, z toho 1 za B-tým v přeboru), J. Junek (Aritma), Kostka (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru), Podzemský (Motorlet, z toho 2 za B-tým v přeboru), Rossmann (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 1 za B-tým v přeboru), L. Hruška, Koubek, Pokorný, Zilvar (všichni Uhelné sklady), Jan Bazal, R. Hanzlík, Krejdl (oba Vyšehrad B), Fingerhut, Lupínek, Štefan (všichni Admira B), Babický, V. Hašek (oba Tempo), Baďura, Volek (oba Viktoria Žižkov B), Bednář, V. Hruška (oba Podolí), T. Bláha, Graf (oba Přední Kopanina), Kouřimský, Tomaides (oba Union Vršovice), J. Kučera (Hostivař), Láf (Královice), Platil (Braník), Vrabec (Újezd Praha 4), Wulkan (ČAFC), Burda, Flak, Z. Mustedanagič, Traoré, Zuberu (všichni Sparta jun.), Burget, Kolman, Krunert, Kubů, Štursa (všichni Dukla jun.), Vrána (Bohemians 1905 jun.)
2 – Bořil (Slavia), J. Sýkora (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu), Van Buren (Slavia, z toho 1 za juniorku), L. Hůlka, Jindřišek (oba Bohemians 1905), Juliš (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu), Bartek (Bohemians 1905, oba góly v Mol Cupu), Ďurica, Miloševič (oba Dukla), Bi-lovský (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Plavšić, Radaković (oba Sparta, oba 1 v Mol Cupu), Podrazký (na podzim 1 za Viktorii Žižkov, na jaře 1 za juniorku Slavie), Auer (na podzim 1 za juniorku Slavie, na jaře 1 za Viktorii Žižkov), Brejcha, Laňka (oba Vyšehrad), T. Rada (Loko Vltavín), Baran, Kraus, Turák, Turbák (všichni Aritma), Ezeala, Frantl, Hrdina, Schulz (všichni Meteor), Dvorský (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru), Martinic (Admi-ra), Adámek, Konejl, Šmídek (všichni Tempo), Josef Bazal, Nguyen, Vilotič (všichni Vikto-ria Žižkov B), Čepelák, Fiedler, Maršálek (všichni Motorlet B), J. Doležal, A. Krivosheev, O. Toman (všichni Vyšehrad B), M. Krejča, Ptáček, Randa (všichni Královice), J. Černý, Chyle (oba Hostivař), Grznár, D. Hruška (oba Třeboradice), J. Krejča, Nebřenský (oba Hostivař), Krob, Matěj Vondrka (oba Podolí), Papež, Valeš (oba Újezd Praha 4), Steinocher, Studnička (oba Uhelné sklady), Ceccarelli (Braník), Houška (Přední Kopanina), Marek (ČAFC), Pelikán (Admira B), Tomaides (Union Vršovice), Bezdička, Chlumecký, Lauko, Mentberger (všichni Dukla jun.), Nestor Albiach, Prokopec, Vatajelu (všichni Sparta jun.), Petrák, Slani-na, Šilhan (všichni Slavia jun.), Trapanovski (na podzim 1 za Viktorii Žižkov B v přeboru, na jaře 1 za juniorku Slavie), Begič, Buneš (oba Bohemians 1905 jun.)
1 – Costa, Drchal, M. Frýdek, Chipciu, Karlsson, Plavšić, Sáček, Štetina, V. Vukadinovič, Zahustel (všichni Sparta), Dostál, F. Hašek, Mašek, Reiter, Vacek (všichni Bohemians 1905), Hadaščok, Holík, D. Tetour (všichni Dukla), Brander, Breda (oba Dukla, oba gól v Mol Cu-pu), Súkenník (Viktoria Žižkov), P. Čapek, Jandera, Kozel, Krobot, Švejdík (všichni Vyše-hrad), Hradecký, Pardubský (oba Vyšehrad, oba rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Kacafírek (Vyšehrad, gól v Mol Cupu), Podzimek, Pouzar, Špaček (všichni Loko Vltavín), Eichler, Viduna (oba Loko Vltavín, oba gól v Mol Cupu), D. Zoubek (Loko Vltavín, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Bužík, Jiránek, Koutenský, Sarr (všichni Olympia Radotín), Oikonomikos (Olympia Radotín, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Filip, L. Kučera, Kutina, Penc, Scharf, Štěpánek (všichni Motorlet), Jankú, Jaroš, Přibyl (všichni Meteor), Modr, Rybka, Štohanzl (všichni Aritma), Čížek, Vosický (oba Admira), Beňo, Jireček, T. Junek, Kravtsiv, M. Krivosheev, Kubík, Macej, Madej, Michalec (všichni Vyšehrad B), Blažek, Borovička, Kaiser, Minařík, Protivínský, Stratil, Špulka, Turek (všichni Union Vršovice), Andrle, Livora, Muleme, Obermajer, Saňa, M. Vrána, Zeman (všichni Viktoria Žižkov B), Camara, Dovhaniuk, Kodytek, Mráz, Neveršil, Pekárek, Vybíral (všichni Braník), Gábor, J. Hůlka, Pusch, Salašovič, J. Svoboda, Tylšar (všichni Motorlet B), Brož, J. Hrubý, Kotek, Kristen, Šumník (všichni Podolí), Dejmek, Lafek, Inneman, Markuzi, F. Novák, Pařík (všichni Dukla Jižní Město), D. Kadlec, Netušil, Perl, Žalud (všichni Tempo), T. Kaliba, Mašlej, Nagy, Nováček, Rákosník, Trýb (všichni ČAFC), Bartoň, Sázel, Šindelář, Vachoušek (všichni Admira B), Červenka, M. Novotný, Votava (všichni Třeboradice), Daňhel, Chyle, Malčánek (všichni Újezd Praha 4), Hájek, Janek (oba Přední Kopanina), Hrazdíra, Majerčin, Stolfa (všichni Uhelné sklady), Dufek, Duka (oba Královice), Pazdera (Hostivař), Doumbia, Dressler, Houha, Kovaľ, R. Mašek, D. Souček, Šolaja, Trávníček, Ullman, Vyleta (všichni Dukla jun.), Čivič, Dudl, Chervak, Maksić, Penc, Ristić, Sláma, Vácha, Wiesner (všichni Sparta jun.), Alvir, D. Fišer, Jan Havránek, J. Janoušek, D. Macháček, Mitrano, Zelený (všichni Slavia jun.), Bederka, Hlinák, Horizrál, Lehovec, Nátr, Rizvanov, Šmíd (všichni Bohemians 1905 jun.).


Pražský brankář (vychytané nuly)
13 – Kolář (Slavia)
10 – Niță (Sparta), Fryšták (Bohemians 1905, z toho 2 v Mol Cupu a 2 za juniorku)
9 – Jungr (Admira, z toho 1 v Mol Cupu)
7 – Bojčuk (Újezd Praha 4), D. Toman (Meteor)
6 – F. Rada (Dukla), Michal Vondrka (Podolí)
5 – Jiří Havránek (Vyšehrad), Koblenc (Loko Vltavín), Čáp (Olympia Radotín, z toho 1 v Mol Cupu), Foferka (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru)
4 – M. Hruška (Dukla, z toho 2 v Mol Cupu a 2 za juniorku), Valeš (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu), Štorc (z toho 1 za juniorku Sparty a 3 za Loko Vltavín v ČFL), Stareček (Aritma), Kudláček (Braník), Mačí (Přední Kopanina), Kotek (Sparta jun.)
3 – Otáhal (na podzim 1 za Viktorii Žižkov, na jaře 2 za Vyšehrad), Cingel (Admira, 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v přeboru), Babka (Vyšehrad B), Borský (Uhelné sklady), Hradil (Třeboradice), Strazzer (Hostivař), Kouba (Bohemians 1905 jun.)
2 – Kovář (Slavia, obě čistá konta v Mol Cupu), Heča (Sparta, 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Šiman (Olympia Radotín), J. Fišer (Újezd Praha 4), A. Kučera (Uhelné sklady), Lisa (Královice), Pacovský (Tempo), Šilhavý (Union Vršovice), Radimský, Radotič (oba Slavia jun.)
1 – Winter (Viktoria Žižkov, v Mol Cupu), Drahorád, Štěpánek (oba ČAFC), Polomský, Sklenář (oba Motorlet B), Dočekal (Vyšehrad B), P. Jeřábek (Královice), Provazník (Hostivař), Štika (Viktoria Žižkov B), Žulevič (Admira B), Fiala (Bohemians 1905 jun.), Vantruba (Slavia jun.).