Neprůstřelný Blažek. Brankář Újezdu nad Lesy nedostal gól už 797 minut!

Neprůstřelný Blažek. Brankář Újezdu nad Lesy nedostal gól už 797 minut!

Být v Újezdu nad Lesy při zápase fanouškovský kotel, nejspíš by se v každém zápase ozývalo nadšené skandování „Járda Blažek“. Zkušený gólman totiž válí mezi tyčemi ambiciózního týmu, který se pere o první místo v A skupině I. A třídy a míří za návratem do Pražská teplárenská přeboru. Během dvaceti kol dostal jen osm gólů a statistiky 46letého Blažka zdobí i třináct čistých kont! „Těší mě, že se daří celému týmu. Není to o mně,“ brání se Jaromír Blažek roli největší hvězdy týmu.

Naposledy jste vyhráli nad Unionem Strašnice 9:0, sáhl jste si vůbec na balon?
Musím říct, že tuhle nulu nebylo těžké udržet. Přijel k nám tentokrát docela odevzdaný soupeř.

Vaše série neprůstřelnosti trvá 797 minut. Co na to číslo říkáte?
Já na čísla nehraju. Je to o výkonu celého týmu, takže si pochvalu zaslouží všichni kluci v týmu, to určitě není o mně. Nejdůležitější je, že se nám daří jako mančaftu.

Staráte se o mladé gólmany na Bohemians, pomáháte Admiře, platí, že do utkání za Újezd nastupujete bez tréninků?
To je pravda, chodím jen na zápasy. Ale v pohybu jsem tak nějak pořád. To není tak, že bych nechtěl jít na trénink, jen to časově nezvládám. Nechci určitě nijak I. A třídu degradovat, ale tady to jde chodit jen na zápasy.

V nejvyšší soutěži jste udržel nulu 762 minuty, takže jste si udělal osobák...
Tohle číslo si pamatuju. Tam ale byla série i delší, byly tam zápasy v Lize mistrů, narůstalo to rychle. Takže si spíš myslím, že teď osobák nepadl. (usmívá se)

Sledoval jste nuly, jak narůstaly, nebo vám to hlídá pokladník v Újezdu?
Pokladník se zatím o nic nehlásil. (směje se) A já na to nekoukal. Každopádně věřím, že nějaké nuly do konce sezony by ještě mohly přijít.

Dostal jste za dvacet kol jen osm gólů. Zažil jste něco podobného?
Já jsem zažil sezonu s jednadvaceti nulami. To bylo s Bohemkou ještě ve druhé lize.

I při té skvělé bilanci se perete o první místo v tabulce...
To je pravda, jsou tam s námi Kolovraty. Mají stejně bodů a teď je stejný i rozdíl ve skóre. Ještě s nimi budeme hrát, tak uvidíme, jak to dopadne. Kluci ale hrají fakt moc dobře, jdeme za cílem vrátit Újezd nad Lesy do přeboru.

Asi se na zápas s Kolovraty těšíte, protože se dá čekat, že si pořádně zachytáte...
Co si tak vybavuju podzimní zápas u nich, tak jsme sice dostali gól, ale že bych měl nějak extrémně moc práce, to ne.

Nečekáte, že si vašich výkonů někdo všimne a přijde ještě laso z vyšší soutěže?
Co se týče chytání, tak já se o své budoucnosti rozhoduju ze dne na den. A vím určitě, že přebor, kam se snažíme s Újezdem nad Lesy vrátit, je určitě můj strop. To je maximum, takže nikam výš už nepůjdu.

Fungujete i ve futsalové Spartě, která chce získat titul. S Újezdem pro změnu hrajete o postup do přeboru. Zvládnou to oba kluby dovést do plánovaného cíle?
Byl bych samozřejmě rád. S Újezdem to máme dobře rozehrané. Co se týče futsalové Sparty, tak tam je to důležitější. Ve čtvrtfinále play-off hrajeme s Démony z České Lípy. První zápas jsme vyhráli doma 8:2 a čeká se, že postoupíme. Pokud to všechno půjde podle předpokladů, tak by nás už v semifinále čekala Chrudim. To by bylo takové předčasné finále. Uděláme všechno, aby to vyšlo.