Foto: Pavel Jiřík st.
Hlavica po sezoně opustí Uhelné sklady. Nic se na tom nezmění, říká kouč

Hlavica po sezoně opustí Uhelné sklady. Nic se na tom nezmění, říká kouč

Je to jízda. Fotbalisté Uhelných skladů už v Pražská teplárenská přeboru neprohráli pětadvacet utkání v řadě. Ve výsledku je z toho momentálně druhé místo v tabulce. Na suveréna z Újezdu Praha 4 ale i tak Uhlíři ztrácejí sedm bodů. Trenér Robert Hlavica si tažení užívá a neskrývá, že by chtěl ještě lídra prohnat a dostat se na první příčku. Zároveň ale poslal do světa šokující novinku. „Po sezoně jako trenér na Uhelkách skončím,“ prozradil po výhře nad Braníkem 3:1.

Co říkáte na první třetinu jarní části přeboru?
Po dlouhé zimě byl samozřejmě každý v očekávání. My jsme rádi za relativně dobrý vstup do jara. Mrzí nás trochu gól v předposlední minutě s Královicemi, což byla ztráta dvou bodů. Ale zase bych ocenil, že Královice chtějí hrát a mají kvalitu.

Ztratili jste čtyři body, Újezd o bod méně. Náskok lídra tedy ještě narostl. Jaké si dáváte šance, že se ještě dostanete na první místo?
Samozřejmě, že bychom chtěli vyhrát celou soutěž. Dobře víme, že si historie pamatuje jen vítěze. My už byli druzí, dvakrát třetí. Bude to těžký.

Vypadá to, že si Újezd Praha 4 zjednal svým tažením pořádný respekt. Tedy i u vás, pletu se?
Musím říct, že Újezd je sice nováček, ale má bezpochyby velkou kvalitu. Protože takováhle jízda je prostě famózní.

No ale vy si ještě s lídrem tabulky zahrajete. Pokud získáte tři body...
Hraje se za čtrnáct dní a ten zápas hodně napoví. Hraje se u nich. Ale celkově myslím, že oni někde ztratí body a my také. Soutěž je hodně kvalitní. Co se týče našeho týmu, bude to hodně odvislé od zdravotního stavu.

Všiml jsem si, že vypadl Zilvar, jeden z důležitých hráčů pro ofenzivu, že?
Zilvara nám zranili, podle mne do konce sezony. Belán bude mimo hru šest týdnů. To jsou nosní hráči, uvidíme. Pro změnu se nám vrací Sainer, který byl rok pracovně v zahraničí.

Přitom se pořád dokola opakuje, že tréninková morálka vašich svěřenců je hodně uvolněná...
Když se daří, tak se trénuje lépe. My jsme dlouho neprohráli, ale u nás to rčení extra neplatí. (směje se) My trénujeme pořád stejně. Je pravda, že teď když byla nedávno změna času, tak by to mohlo být lepší. Pokud tedy kluci nezačnou chodit na noční. (zase se směje)

Fotbalově se ale daří a musíte si to neskutečně užívat. Svědčí o tom i fakt, že třeba v nastavení pustíte do pole náhradního brankáře Borského?
U nás je běžné, že gólman hraje v poli. Musím se zeptat sekretáře Tremla, neboť on je jako kronika, kolik minut odehráli v poli. A to jak Borský, tak Kučera. Vím, že Tonda Kučera dával i branku na Přední Kopanině.

Před startem jara jste uvažoval o tom, že si přivedete asistenta. Budete to nějak řešit?
Po sezoně skončím já. Opravdu, nic se na tom nezmění. Ani kdybychom dohráli sezonu bez porážky. S týmem jsem šest let, některé kluky jsem měl v žácích, dorostu. Říkejte manželce, že ji po tolika letech milujete. (směje se)

Uhelné sklady neprohrály pětadvacet zápasů a vy si jen tak vyhlásíte, že budete končit...
Je to neskutečné, my jsme prohráli naposledy v květnu loňského roku v Třeboradicích. Fotbal není věda, buď ho umíš, nebo ne. A pak jsou další sporty. Dnes z těch odborností musí mít člověk než správně kopne do mičudy mozek jak jadernej fyzik. A to já nemám. (směje se) Takže po sezoně vážně skončím.



Fotografie