Foto: Pavel Jiřík st.
Přeborová tipovačka: Jak vidí 20. kolo David Perl z Tempa?
05.04.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí 20. kolo David Perl z Tempa?

Fotbalisté Tempa zažili hodně divoký vstup do jarní části Pražská teplárenská přeboru. Dvě prohry a skóre 1:10. S takovou bilancí na Lhotce určitě příliš nepočítali... „Sešlo se více věcí najednou. Přes zimu nám skončilo nebo odešlo několik hráčů a nepřál nám ani los. Oba týmy sice nebyly z úplné špičky tabulky, ale mohly se posílit o hráče z áčka. Vzhledem k sestupovému klíči se pak rezervy snaží udělat si co nejrychleji nějaký bodový polštář a na začátku jsme to odskákali my,“ vysvětluje záložník Tempa David Perl.

Po této facce se ale spolu se svými parťáky oklepal, z dalších dvou zápasů už vybojovali čtyři body a může být o něco klidnější. „Při větší kvalitě nebo možná štěstí v zakončení mohlo být těch bodů klidně šest. My jsme i přes úvodní dvě prohry věděli, že nejsme tým, co by měl každý zápas dostávat pět gólů. A pří vší úctě k Čafce a Podolí, neměli takovou kvalitu jako posílený Vyšehrad a Admira,“ vypráví sedmadvacetiletý hráč.

Jestli na první pohled něco nešlape, tak je to defenziva, o čemž jasně mluví čísla - 14 inkasovaných gólů ve 4 zápasech. „Kdyby trenér kritizoval jenom obranu, bylo by to dost nespravedlivé. Když záloha nepodrží míč, když útočníci spálí čtyři tutovky, tak se to zase všechno valí zpátky a obrana je logicky přetížená. Samozřejmě tam chyby jsou, ale v tréninku na nich s trenérem pracujeme. Ale pokud děláte nějakou věc patnáct let stejně, tak se to za měsíc nezmění,“ míní Perl.

Na úvod jarní části posbíralo cenné body hned několik mužstev ze spodních pater tabulky, a tak se dá očekávat, stejně jako v minulé sezoně, mimořádně zajímavé jaro. „Vlastně neexistuje takzvaný klidný střed tabulky. Bude to hodně zajímavé a náročné. Tím spíš, že tam jsou dole další dvě béčka,“ má jasno.

Záchrana. O ničem jiném se na Lhotce nemluví. „Jednoznačně. V našem případě by to nejspíš znamenalo dvojí sestup, jelikož je naše béčko hned o soutěž pod námi. Takový scénář určitě nikdo nechce. Všechny mládežnické týmy hrají vysoké soutěže, starší dorost bojuje o postup z divize do ligy. Abychom mohli zachovat nějakou posloupnost, bylo by dobré hrát v dospělé kategorii minimálně přebor,“ uvědomuje si Perl.

A jak tipuje osm víkendových zápasů přeboru?

Žižkov B – Vršovice, tip: 1
Asi jedna z posledních šancí Vršovic, jak si ještě uchovat šanci na záchranu. Myslím ale, že si to Žižkov pohlídá.

Újezd Praha 4 – Dukla, tip: 1
Pro mě paradoxně takový nezajímavý zápas. K vrcholu, kde se oba týmy pohybují, to máme daleko, a tak bez větší analýzy a kalkulu zkusím výhru domácích.

Uhelné sklady – Braník, tip: 1
Trenér Jíra zatím dokázal svůj tým vždy dobře připravit na důležité zápasy s týmy ze spodku tabulky. Bod z Uhelek by pro mě byl ale překvapením.

Vyšehrad B – ČAFC, tip: 1
Další ideální zápas pro Vyšehrad, jak si pohlídat soupeře pod sebou a vzdálit se od sestupových příček.

Admira B – Podolí, tip: 1
Pokud se bude hrát na umělé trávě, bude to hodně soubojový zápas a zkusil bych remízu. Pokud by se hrálo na trávě, víc bych věřil mladší a běhavější Admiře. Tady o mém úspěchu či neúspěchu rozhodne správce hřiště.

Třeboradice – Královice, tip: 0
Ještě pár let zpět bomba a šlágr kola. Dnes už to tento zápas takový zvuk nemá, ale čekám hodně gólů a první jarní bod pro domácí.

Motorlet B – Hostivař, tip: 1
Důležitý záchranářský zápas. Výsledku Motorletu jsou jako na houpačce. Zkusím tedy 5:1 pro domácí. Čestný gól za hosty vstřelí v závěru vystřídavší Honza Nebřenský.

Tempo - Přední Kopanina, tip: 0
Náš zápas jsem si nechal na konec a zatím nemám ani jednu výhru hostů. Proti nám nepůjdu, ale přehlížet sílu Kopaniny také nebudu. Remíza.


Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
1. kolo: Martin Chvátal (ČAFC) 3 správné tipy - 5 špatných
2. kolo: David Hruška (Třeboradice) 1 - 7
3. kolo: Jakub Kaiser (Vršovice) 3 - 5
4. kolo: Pavel Pacovský (Tempo) 4 - 4
5. kolo: Jan Kučera (Hostivař) 3 - 5
6. kolo: Tomáš Platil (Braník) 3 - 5
7. kolo: Jakub Běhounek (Újezd) 6 - 2
8. kolo: Daniel Vott (Přední Kopanina) 2 - 6
9. kolo: Daniel Šindelář (Admira B) 4 – 4
10. kolo: Petr Studnička (Uhelné sklady) 0 - 8
11. kolo: Jiří Kubík (Vyšehrad B) 2 - 6
12. kolo: Martin Tlustý (Dukla JM) 1 - 7
13. kolo: Jiří Hakl (Motorlet B) 4 - 4
14. kolo: Eduard Formáček (Královice) 5 - 3
15. kolo: Václav Hruška (Podolí) 4 - 4
16. kolo: Ivo Flaks (Přední Kopanina) 4 - 4
17. kolo: Jakub Majerčin (Uhelné sklady) 4 - 4
18. kolo: Vladimír Kodytek (Braník) 2 - 6
19. kolo: David Obermajer (Žižkov B) 5 - 3