Foto: Pavel Jiřík st.
VIDEO: Osm branek Královic i čtyři vlastní góly. Podívejte se!
04.04.2019

VIDEO: Osm branek Královic i čtyři vlastní góly. Podívejte se!

V 19. kole Pražská teplárenská přeboru se odehrály dva zápasy velice bohaté na branky. Královice rozstřílely Motorlet B osmi góly a Přední Kopanina na domácí půdě zvítězila nad Třeboradicemi 5:2. Zajímavý byl i netradičně velký počet vlastních gólů, které byly k vidění hned ve čtyřech sobotních utkáních.

Rezervní tým Motorletu minulý týden nečekaně porazil Přední Kopaninu vysoko 6:1. Na vítězné vlně se však nedokázal udržet dlouho. Zpátky na zem ho totiž vrátily Královice. Ty si na domácím hřišti otevřely střelnici a spravily si chuť z minulého kola, kdy prohrály se Žižkovem B. Po první polovině vypadalo pro hostující hráče skóre ještě poměrně důstojně. Hned po pauze se ovšem obrana Motorletu absolutně rozpadla a Královice přidaly dalších šest branek. Obzvlášť ta poslední potom stála za to. Střídající Duka zakroutil přímý volný kop krásně do pravého horního rohu branky.

Další divoký výsledek se zrodil v sobotu odpoledne za krásného počasí na Přední Kopanině. Domácí družstvo zde přivítalo úřadujícího mistra z Třeboradic, kterému se však v této sezóně tak skvěle nedaří. To se opět potvrdilo, když hostující hráči prakticky okamžitě ztratili své nabyté vedení a nakonec prohráli 2:5. Za Kopaninu se dvakrát trefil nejlepší střelec soutěže Daniel Urban.

Na čele přeboru navýšil v 19. kole své vedení nováček Újezd Praha 4. Jejich rival v boji o titul Uhelné sklady totiž proti Dukle Jižní Město neudržel jednobrankové vedení a pouze remizoval. Výhra Újezdu na hřišti posledních Vršovic se ovšem nerodila vůbec lehce. Domácí fotbalisté totiž hráli s favoritem vyrovnanou partii. Po půli si však dali nešťastnou vlastní branku a jejich naděje na jakýkoliv bodový zisk poté uhasil skvělou točenou střelou do šibenice Ondřej Vrabec.

Vršovicím se pomalu vzdalují ostatní soupeři v boji o záchranu. Hráči ČAFC totiž vyhráli díky brance Žárského po chybě brankáře Admiry B 1:0. V souboji dalších týmů ze spodní části tabulky Hostivař na domácím hřišti otočila zápas s béčkem Viktorie Žižkov a vyhrála 3:1.

Slavoj Vyšehrad B díky povedeným závěrům obou poločasů zdolal Braník 4:0, když se dvakrát prosadil Jiří Heřman.

Tempo šlo v Podolí do kabin za podobného stavu jako Vyšehrad – vedlo 2:0. Postaral se o to dvěma góly z první desetiminutovky Filip Babický. Avšak žlutočervení svůj náskok ztratili. I kvůli vlastní brance si nakonec odváží z Podolí pouze bod.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz.