Foto: Pavel Jiřík st.
VIDEO: Dva přímé kopy Vltavského i skvělá trefa Douděry z Admiry B. Podívejte se!
28.03.2019

VIDEO: Dva přímé kopy Vltavského i skvělá trefa Douděry z Admiry B. Podívejte se!

18. kolo Pražská teplárenská přeboru nabídlo hned několik překvapení: třeba drtivou prohru Přední Kopaniny a vysokou porážku Královic na půdě Žižkova B. Diváci, kteří si našli během sluncem zalitého víkendu cestu na přeborový fotbal, se určitě nenudili. V průměru padlo totiž více než 4,5 branky na zápas.

Pětigólová přestřelka byla k vidění třeba na hřišti Tempa, kam dorazilo 130 fanoušků. Domácí tým se utkal s ČAFC - a za velké podpory diváků musel svého soupeře v druhé půli hned dvakrát dotahovat. Na úvodní branku hostujících hráčů z 55. minuty zareagoval o tři minuty později z přímého kopu z velkého úhlu Vltavský. ČAFC si pak ale vzala vedení zpátky. Také totiž využila standardní situaci, když Blážův tečovaný pokus skončil v síti. Tempo ovšem dokázalo nakonec skóre otočit. Hlavou nejprve srovnal Geissler a ve 83. minutě poté zakroutil svůj druhý povedený přímý volný kop do branky Vltavský.

ČAFC tak stále patří patnáctá příčka v tabulce. Pod klubem ze Záběhlic zůstává už jen Union Vršovice, který v tomto kole prohrál 2:5 s Uhelnými sklady. Ty mají naprosto jiné starosti než Vršovice, jelikož se na čele soutěže snaží dohnat lídra Újezd Praha 4. Jenže ten po zaváhání z minulého kola tentokrát dokázal zvítězit. Díky dvěma brankám z druhé půle vyhrál nad Hostivaří 2:0.

Stále zajímavější je však situace v tabulce za vedoucí dvojicí. Přední Kopanina i Sokol Královice totiž v 18. kole nečekaně utržily těžké porážky. Kopanina obdržela šest branek od béčka Motorletu a zmohla se pouze na jeden gól z penalty. Zatímco Královice prohrály 1:4 s Viktorií Žižkov B, přemožitelem Kopaniny z minulého kola.

Tyto výsledky tak umožnily Dukle Jižní Město a Slavoji Podolí poskočit v tabulce právě na třetí, respektive čtvrté místo. Podolí na to stačila na hřišti úřadujícího mistra z Třeboradic parádní trefa Jiřího Kroba z rohu vápna, zatímco Dukla se na svou výhru proti Braníku musela gólově nadřít o něco víc. O poločase byl totiž stav utkání nerozhodný 1:1, a po půli se tak museli střelecky zapojit dva nejlepší kanonýři týmu – Ondřej Kotlík a Ondřej Vrzal. Díky jejich brankám nakonec Dukla zvítězila 3:1.

V bitvě dvou celků ze středu tabulky se utkal Slavoj Vyšehrad B s Admirou B. Hostující hráči vyhráli v šestigólové přestřelce poměrem 4:2, a prodloužili tak svoji vítěznou šňůru, kterou započali už v posledním podzimním kole. Za zmínku stojí určitě třetí branka Admiry Michala Douděry. Ten si v 60. minutě zpracoval skákavý míč a zhruba z 27 metrů vyslal parádní střelu, jež rozvlnila síť Vyšehradu.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz. Kvůli technickým důvodům chybí dva góly ze zápasu Uhelné sklady – Union Vršovice (5:2).



Fotografie

Související články