Foto: Pavel Jiřík st.
Urban střílí góly i na jaře, Kopanina přesto prohrává
27.03.2019

Urban střílí góly i na jaře, Kopanina přesto prohrává

Je to paradoxní situace. Daniel Urban z Přední Kopaniny, s 19 trefami lídr pořadí pražských kanonýrů napříč soutěžemi, zatím skóroval ve všech třech jarních zápasech Pražská teplárenská přeboru Prahy, jeho Přední Kopanina navzdory tomu třikrát padla.

Červenomodří v jarní premiéře prohráli 2:3 na půdě vedoucího mužstva přeboru Újezdu Praha 4, potom doma týmž poměrem branek s béčkem Viktorie Žižkov a naposledy utržili vysokou porážku 1:6 na hřišti B-týmu Motorletu. Ve všech těchto utkáních Urban jednou skóroval, a má tak v čele pořadí pražských střelců třígólový náskok před trojicí Štěpán Zahálka (Admira), Jiří Heřman (Vyšehrad B), Tomáš Kadlec (Třeboradice).

Jeden fotbalista nastřílel během uplynulého víkendu tři branky, bylo to však ve dvou různých zápasech. David Mařík z Motorletu skóroval jednou v sobotním divizním derby s Meteorem (Jinoničtí vyhráli 2:0) a pak ještě dvakrát v nedělním zmíněném střetnutí Motorletu B s Přední Kopaninou. V obou těchto zápasech dal také po jednom gólu Tomáš Rossmann.

Pražský střelec (počet gólů)

19 – Urban (Přední Kopanina)
16 – Š. Zahálka (Admira, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Heřman (Vyšehrad B), T. Kadlec (Třeboradice)
14 – Veselý (Loko Vltavín, z toho 3 v Mol Cupu)
13 – Kotlík (Dukla Jižní Město, z toho 1 v Mol Cupu)
12 – Rondič (na podzim 9 za Viktorii Žižkov, z toho 3 v Mol Cupu a 4 za B-tým v přeboru, na jaře 3 za juniorku Slavie), D. Čapek (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu), Michálek (Admira, 1 gól v Mol Cupu a 11 za B-tým v přeboru), Klán (Uhelné sklady), Nabiyev (Slavia jun.)
11 – Stoch (Slavia), Z. Hanzlík (Újezd Praha 4), Šultes (Přední Kopanina)
10 – Kanga, Tetteh (oba Sparta), Bassey (Olympia Radotín), L. Novák (Braník), Podvín (Újezd Praha 4), Vrzal (Dukla Jižní Město)
9 – Sus (Královice)
8 – T. Souček (Slavia), Hušbauer (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu), Šípek (Loko Vltavín), Rataj (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), Mařík (Motorlet, z toho 1 v Mol Cupu a 3 za B-tým v přeboru), Měska (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 3 za B-tým v přeboru), Hrabina (Motorlet B), J. Jeřábek (Újezd Praha 4), Kalivoda (Královice), Šafránek (Uhelné sklady), O. Novotný (Sparta jun.)
7 – Škoda (Slavia), Mešanovič (Slavia, 1 v Mol Cupu a 6 za juniorku), Vejvar (na podzim za Slavii 1 v Mol Cupu a 5 za juniorku, na jaře za Vyšehrad 1 v ČFL), Nečas (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 3 za juniorku), Trýzna (Olympia Radotín, z toho 2 v Mol Cupu), J. Beneš (Aritma, z toho 2 rozhodující penalty v rozstřelu v divizi a 1 gól v Mol Cupu), Hanek (Meteor, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Rajnoch (Motorlet, z toho 1 roz-hodující penalta v rozstřelu v divizi a 1 v Mol Cupu), M. Douděra (Admira, z toho 5 za B-tým v přeboru), Slánský (Královice), Janko (Dukla jun.), Vodháněl (Bohemians 1905 jun.)
6 – Musa (Viktoria Žižkov), Drobílek (Vyšehrad), Maione (Loko Vltavín), Kurek (Admira, z toho 1 v Mol Cupu), M. Douděra (Admira, z toho 4 za B-tým v přeboru), O. Janda (Motorlet), V. Junek (na podzim 5 za Union Vršovice v přeboru, na jaře 1 za Meteor v divizi), Doležel, Walter (oba Újezd Praha 4), Cvrček (Přední Kopanina), Formáček (Královice), Hák (Hostivař), D. Kocourek (Uhelné sklady), S. Sýkora (Třeboradice)
5 – Duranović (Dukla), Schranz (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Olayinka (Slavia), Frydrych (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Pulkrab (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Drchal (Sparta, z toho 4 za juniorku), Helal (Bohemians 1905), Brabenec (Olympia Radotín), Tichý (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu), Čácha (Admira, z toho 1 za B-tým v přeboru), J. Šimek (Admira, z toho 2 za B-tým v přeboru), M. Beneš, Trávník (oba Braník), Belán (Uhelné sklady), Fitzel (ČAFC), P. Junek (Třeboradice), Jůzek (Podolí), Shinjikashvili (Vyšehrad B), Vaníček (Bohemians 1905 jun.)
4 – Stanciu (Sparta), Šural (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Záviška (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Zmrhal (Slavia), M. Čermák (Viktoria Žižkov, z toho 2 za B-tým v přeboru), Sintean (Viktoria Žižkov, 3 za B-tým v přeboru), Abena (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu), Pejša (Loko Vltavín), Vieira (Loko Vltavín, 2 v Mol Cupu), Hadi (Olympia Radotín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 v Mol Cupu), Rys (Vyšehrad, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 gól v Mol Cupu), Panýrek (Admira, 2 za B-tým v přeboru), Jonáš (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 3 za B-tým v přeboru), D. Bláha, Geissler (oba Tempo), Bláža, Deré (oba ČAFC), Nezmar, Solař (oba Dukla Jižní Město), L. Svoboda, Zezula (oba Podolí), Duong (Viktoria Žižkov B), Proskočil (Hostivař), Řežábek (Přední Kopanina), Viktorin (Třeboradice), Cabadaj, P. Hájek, Radwan (všichni Sparta jun.), Le Tuan, Vetešník (oba Bohemians 1905 jun.), Kott (Dukla jun.), Vaněk (Slavia jun.)
3 – Coufal, Kúdela, Tecl (všichni Slavia), Baluta, Van Buren (oba Slavia, oba 1 za juniorku), Podaný (Dukla, z toho 1 za juniorku), D. Douděra (Dukla, z toho 2 za juniorku), M. Frýdek (Sparta, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v Mol Cupu), M. Hašek (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu), Koubek (Bohemians 1905, z toho 2 za juniorku), Krch (Bohemians 1905, z toho 1 za juniorku), Batioja (Viktoria Žižkov), Dočekal (Viktoria Žižkov, z toho 2 za B-tým v přeboru), Mashike (Viktoria Žižkov, z toho 1 za B-tým v přeboru), Urbanec (Vikto-ria Žižkov, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), V. Mareš (Viktoria Žižkov, z toho 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v přeboru), Valíček (Loko Vltavín), P. Ježdík (Olympia Radotín, z toho 2 rozhodující penalty v rozstřelu v ČFL), D. Dvořák, Frohna, Kostka (všichni Meteor), Fric (Admira), Mošna (Admira, z toho 2 v Mol Cupu), Horák (Admira, z toho 1 v Mol Cupu a 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Pavlata (Admira, z toho 1 za B-tým v přeboru), J. Junek, Macek (oba Aritma), Podzemský (Motorlet, z toho 2 za B-tým v přeboru), T. Bláha, Flaks, Graf, Vágner (všichni Přední Kopanina), L. Hruška, Koubek, Zilvar (všichni Uhelné sklady), Jan Bazal, R. Hanzlík (oba Vyšehrad B), V. Hašek, Vltavský (oba Tempo), Láf, J. Pospíšil (oba Královice), Lupínek, Štefan (oba Admira B), Vild, Volek (oba Viktoria Žižkov B), Wulkan, Žárský (oba ČAFC), V. Hruška (Podolí), Kouřimský (Union Vršovice), J. Kučera (Hostivař), Platil (Braník), Šahini (Motorlet B), Burda, Flak, Z. Mustedanagič, Traoré, Zuberu (všichni Sparta jun.), Burget, Kolman, Krunert, Kubů, Štursa (všichni Dukla jun.), Vrána (Bohemians 1905 jun.)
2 – Ďurica, Miloševič (oba Dukla), Bilovský (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Masopust (Slavia), J. Sýkora (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu), Van Buren (Slavia, z toho 1 za juniorku), Juliš (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu), Bartek (Bohemians 1905, oba góly v Mol Cupu), Hložek, Radaković (oba Sparta, oba 1 v Mol Cupu), Auer (na podzim 1 za juniorku Slavie, na jaře 1 za Viktorii Žižkov), T. Rada (Loko Vltavín), Laňka (Vyšehrad), Baran, Kraus, Turák, Turbák (všichni Aritma), Ezeala, Frantl, Schulz (všichni Meteor), Dvorský, Rossmann (oba Motorlet, oba 1 za B-tým v přeboru), Martinic (Admira), Baďura, Josef Bazal, Nguyen, Vilotič (všichni Viktoria Žižkov B), Běhounek, Papež, Valeš, Vrabec (všichni Újezd Praha 4), Bednář, Krob, Matěj Vondrka (všichni Podolí), Čepelák, Fiedler, Maršálek (všichni Motorlet B), Pokorný, Steinocher, Studnička (všichni Uhelné sklady), Adámek, Šmídek (oba Tempo), J. Doležal, O. Toman (oba Vyšehrad B), Fingerhut, Pelikán (oba Admira B), Grznár, D. Hruška (oba Třeboradice), Krejča, Nebřenský (oba Hostivař), Ptáček, Randa (oba Královice), Ceccarelli (Braník), Marek (ČAFC), Tomaides (Union Vršovice), Bezdička, Chlumecký, Lauko, Mentberger (všichni Dukla jun.), Nestor Albiach, Vatajelu (oba Sparta jun.), Slanina, Šilhan (oba Slavia jun.), Trapanovski (na podzim 1 za Viktorii Žižkov B v přeboru, na jaře 1 za juniorku Slavie), Begič, Buneš (oba Bohemians 1905 jun.)
1 – Costa, Drchal, M. Frýdek, Chipciu, Karlsson, Plavšić, Sáček, Štetina, V. Vukadinovič, Zahustel (všichni Sparta), Dostál, F. Hašek, L. Hůlka, Jindřišek, Mašek, Reiter, Vacek (všichni Bohemians 1905), Hadaščok, Holík, D. Tetour (všichni Dukla), Brander, Breda (oba Dukla, oba gól v Mol Cupu), Bořil, Masopust (oba Slavia), Auer, Podrazký (oba Viktoria Žižkov), Brejcha, Jandera, Kozel, Švejdík (všichni Vyšehrad), Hradecký (Vyšehrad, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Kacafírek (Vyšehrad, gól v Mol Cupu), Podzimek, Pouzar, Špaček (všichni Loko Vltavín), Eichler, Viduna (oba Loko Vltavín, oba gól v Mol Cupu), Bužík, Jiránek, Koutenský (všichni Olympia Radotín), Oikonomikos (Olympia Radotín, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Filip, Kostka, L. Kučera, Penc, Scharf, Štěpánek, Vojta (všichni Motorlet), Hrdina, Jankú, Jaroš, Přibyl (všichni Meteor), Modr, Rybka, Štohanzl (všichni Aritma), Čížek, Vosický (oba Admira), Beňo, Jireček, T. Junek, Kravtsiv, Krejdl, A. Krivosheev, M. Krivosheev, Kubík, Macej, Michalec (všichni Vyšehrad B), Blažek, Borovička, Kaiser, Minařík, Protivínský, Stratil, Špulka, Turek (všichni Union Vršovice), Camara, Dovhaniuk, Mráz, Neveršil, Pekárek, Vybíral (všichni Braník), Gábor, J. Hůlka, Pusch, Sala-šovič, J. Svoboda, Tylšar (všichni Motorlet B), Brož, J. Hrubý, Kotek, Kristen, Šumník (všichni Podolí), Dejmek, Lafek, Inneman, Markuzi, Pařík (všichni Dukla Jižní Město), D. Kadlec, Konejl, Netušil, Perl, Žalud (všichni Tempo), T. Kaliba, Mašlej, Nagy, Nováček, Rákosník (všichni ČAFC), Bartoň, Sázel, Šindelář, Vachoušek (všichni Admira B), Andrle, Livora, Obermajer (všichni Viktoria Žižkov B), Červenka, M. Novotný, Votava (všichni Třeboradice), Daňhel, Chyle, Malčánek (všichni Újezd Praha 4), Hájek, Houška, Janek (všichni Přední Kopanina), Hrazdíra, Majerčin, Stolfa (všichni Uhelné sklady), Muleme, M. Vrána, Zeman (všichni Viktoria Žižkov B), J. Černý, Chyle (oba Hostivař), Dufek, Krejča (oba Královice), Doumbia, Dressler, Houha, R. Mašek, D. Souček, Šolaja, Trávníček, Ull-man, Vyleta (všichni Dukla jun.), Čivič, Dudl, Chervak, Maksić, Penc, Ristić, Vácha, Wiesner (všichni Sparta jun.), Alvir, D. Fišer, Jan Havránek, D. Macháček, Mitrano, Petrák, Zelený (všichni Slavia jun.), Hlinák, Horizrál, Lehovec, Nátr, Šmíd (všichni Bohemians 1905 jun.).


Pražský brankář (vychytané nuly)
13 – Kolář (Slavia)
9 – Niță (Sparta), Fryšták (Bohemians 1905, z toho 2 v Mol Cupu a 2 za juniorku)
8 – Jungr (Admira, z toho 1 v Mol Cupu)
7 – D. Toman (Meteor)
6 – F. Rada (Dukla), Michal Vondrka (Podolí)
5 – Jiří Havránek (Vyšehrad), Foferka (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru), Bojčuk (Újezd Praha 4)
4 – M. Hruška (Dukla, z toho 2 v Mol Cupu a 2 za juniorku), Koblenc (Loko Vltavín), Štorc (z toho 1 za juniorku Sparty a 3 za Loko Vltavín v ČFL), Stareček (Aritma), Kudláček (Braník), Mačí (Přední Kopanina), Kotek (Sparta jun.)
3 – Valeš (Bohemians 1905), Otáhal (na podzim 1 za Viktorii Žižkov, na jaře 2 za Vyšehrad), Čáp (Olympia Radotín, z toho 1 v Mol Cupu), Cingel (Admira, 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v přeboru), Borský (Uhelné sklady), Hradil (Třeboradice), Strazzer (Hostivař), Kouba (Bohemians 1905 jun.)
2 – Heča (Sparta, 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Šiman (Olympia Radotín), Babka (Vyšehrad B), J. Fišer (Újezd Praha 4), A. Kučera (Uhelné sklady), Lisa (Královice), Pacovský (Tempo), Šilhavý (Union Vršovice), Radimský (Slavia jun.)
1 – Kovář (Slavia, v Mol Cupu), Winter (Viktoria Žižkov, v Mol Cupu), Drahorád, Polomský, Sklenář (oba Motorlet B), Dočekal (Vyšehrad B), Provazník (Hostivař), Štika (Viktoria Žižkov B), Žulevič (Admira B), Fiala (Bohemians 1905 jun.), Vantruba (Slavia jun.).