Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 18. kola přeboru: Výprask Kopaniny na Motorletu a další porážka Třeboradic
25.03.2019

Souhrn 18. kola přeboru: Výprask Kopaniny na Motorletu a další porážka Třeboradic

Přední Kopanina ještě na jaře nezískala ani bod. Tentokrát dostala dokonce šestigólový výprask s posílenou rezervou Motorletu. Bez bodu jsou i Třeboradice. Ty prohrály jediným gólem doma s Podolím. Na chvostu tabulky se nic zásadního nezměnilo. Vršovice také na jaře marně čekají na bodový přísun. Na Uhelných skladech vyslaly do boje veterána Jana Šimra do útoku. Když se zranil brankář Šilhavý, skončil Šimr nakonec v brance. Ani on porážce 5:2 nezabránil. První výhru si připsalo Tempo v důležitém souboji s ČAFC.

Braník - Dukla JM 1:3 (1:1)
Branky:
25. Trávník - 42. Markuzi, 47. Kotlík, 67. Vrzal. ŽK: 35. Trávník - 39. Vidlička, 90. Verbík. Rozhodčí: Polena - Hrivík, Nebáznivý. Diváků: 50.
Braník: Kudláček - Platil, Neveršil (74. Valta), Vybíral, Kodytek (60. Pechač) - Novák, Palko, Šebák, Dovhaniuk (60. Camara) - Trávník, Rapant (60. Šalanda). Trenér: Miroslav Jíra.
Dukla JM: Řepa - Solař, Markuzi, Hudzieczek (46. Farkaš), Pelc - Vidlička (68. Janoušek) - Inneman (73. Konjevič), Petrák, Žampa (90. Verbík), Vrzal (88. Novák) - Kotlík. Trenér: Josef Světlík.

Hlasy trenérů
Miroslav Jíra (Braník):
„Věděli jsme, kde je soupeř silný. Byli jsme na ně nachystaní. Vsadili jsme na rychlý přechod do útoku, z toho přišlo také zasloužené vedení. Dobře jsme bránili, zejména ve středním pásmu a soupeře do ničeho nepouštěli. Závěr poločasu se nám bohužel nevydařil a z ničeho jsme dovolili soupeři vyrovnat. Z první jejich akce jsme dostali druhý gól, pak i třetí. Obrovské šance měl Trávník a pak Vybíral. Kdyby jsme korigovali na 2:3, mohlo to vypadat jinak. Herně jsme určitě nezklamali, ale body nemáme.”
Josef Světlík (Dukla JM): „První poločas se nám vůbec nevydařil. Braník na nás byl dobře nachystaný, my si s tím neuměli poradit. Druhý poločas už byl z naší strany mnohem lepší, odskočili jsme o dva góly a je škoda, že jsem nepřidali ještě další."

Nejlepší hráč Braníku: Adam Trávník.
Nejlepší hráč Dukly JM: Viktor Žampa.


Viktoria Žižkov B - Královice 4:1 (3:0)
Branky:
12. Muleme, 23. Vild, 36. Mashike, 51. Duong - 85. Sus. ŽK: 57. Ptáček, 86. Malík (oba Královice). Rozhodčí: Dobrý - Tereba, Toman. Diváků: 70.
Žižkov B: Soukup - Kaisler, Obermajer (79. Mucha), Pařízek (66. Saňa), Kříž (67. Lukeš) - Vild (51. Nguyen), Duong, Muleme (46. Šenkeřík), Zeman - Maschike, Šimek. Trenér: Josef Švimberský.
Královice: Jeřábek - Nevařil, Ptáček, Slováček, Malík - Krejča - Nezbeda (80. Dufek), Duka (46. Havlín), Kalivoda, Vacík - Sus. Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Josef Švimberský (Žižkov B):
„Díky reprezentační přestávce jsme hodně posílili. Věděli jsme o kvalitě soupeře a dobře jsme se na to připravili. Vstup do zápasu nám vyšel velice dobře. Hosté neměli v prvním poločase šanci a my jsme se dostali do tříbrankového vedení. Po přestávce jsme přidali čtvrtý gól a bylo po zápase. Mrzí mně, že jsme si nechali dát laciný gól a neudrželi vzadu nulu."
David Kalivoda (Královice): „Jsme zklamaní. Oni to hodně posílili a my jsme to hlavně v první půli nezvládli. Ty góly byly zbytečně laciné a za stavu 3:0 už to bylo složité. Prohráli jsme, nedá se nic dělat. Za týden to hrajeme zase.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Tung Thanh Duong.
Nejlepší hráč Královic: Jakub Nevařil.

Na fotogalerii ze zápasu Žižkov B - Královice od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE


Újezd Praha 4 - Hostivař 2:0 (0:0)
Branky:
53. Hanzlík, 66. Malčánek. ŽK: 36. Doležal, 39. Běhounek - 19. Brzák, 33. Mikeš, 90. Proskočil. Rozhodčí: Bočok - Gotthard, Vojtěch. Diváků: 45.
Újezd Praha 4: Fišer - Valeš, Malčánek, Daňhel, Běhounek - Jeřábek, Pešír (66. Walter), Vrabec, Podvín, Hanzlík - Doležel (81. Papež). Trenér: Karel Jeřábek.
Hostivař: Strazzer - Chyle, Penc, Mikeš, O. Brzák (46. Metzner) - Sýkora (64. Chadt) - Černý (72. J. Mebřenský), Boubín, Kučera, Kubiš - Proskočil. Trenér: Zdeněk Vondráček.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd):
„S fotbalem to dneska z naší strany nemělo nic společného. Vstřelili jsme dvě branky, o ty jsme byli lepší. Víc to asi nemá cenu hodnotit.”
Zdeněk Vondráček (Hostivař): „Stejné jako s Uhelnými sklady, jsme lepší, máme šance a nedáme je. Po přestávce Kučera ze standardky trefí břevno a za minutu dostaneme gól. Bylo to vyrovnané, bojovné a první půli jsme byli lepší. Domácí hrají agresivně a těží ze standardních situací. Klukům nemám co vytknout, ale body nám to nepřineslo. ”

Nejlepší hráč Újezdu: Jan Fišer.
Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Penc.


Uhelné sklady - Vršovice 5:2 (4:1)
Branky:
10. Koubek, 15. Zilvar, 30. Belán, 33. Studnička, 84. Stolfa - 9. Blažek, 76. Stratil. ŽK: 10. Šafránek, 82. Pokorný - 20. Blažek, 24. Kouřimský, 27. Tomaides, 28. Šimr. Rozhodčí: Lafata - Zelený, Štípek. Diváků: 60.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Studnička, Procházka, Bartůněk - Belán, Šafránek, Pokorný, Kocourek (70. Stolfa) - Klán (88. Kučera), Zilvar (27. Hruška, 46. Pártl). Trenér: Robert Hlavica.
Vršovice: Šilhavý (44. Zukal) - Monnier (77. Růžička), Kaiser, Špulka, Špaček - Stratil, Kouřimský, Tomaides, Kadeřábek - Blažek (40. Borovička), Šimr. Trenér: Miroslav Kamaryt.

Hlasy trenérů
Robert Hlavica (Uhelné sklady):
„S Vršovicemi to nikdy nebyla hezká utkání, pro nás zejména. Dnes tomu nebylo jinak a chvílemi to to bylo i nechutné, každý to má jinak. Zranění kapitána Zilvara je pro nás nepříjemné. Teď se těšíme na fotbal s Duklou JM."
Miroslav Kamaryt (Vršovice): „V prvním poločase děkuji panu rozhodčímu za výkon, protože ve 2. minutě neodpískaná jasná penalta, třikrát otočené trestné kopy, pro nás nepískal a na druhou stranu ano. Ve druhém poločase začal pískat rozhodčí normálně, takže jsme hru vyrovnali. Hráli jsme v podstatě bez brankáře, s Honzou Šimrem v bráně. Takže jsme byli, dá se říci, dominantnějším mužstvem, a tak to dopadlo bez debaklu, z čeho jsem měl strach. Ale ještě jednou říkám, rozhodčí strašidelná katastrofa.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Jaroslav Procházka.
Nejlepší hráč Vršovic: Lukáš Stratil.


Tempo - ČAFC 3:2 (0:0)
Branky:
58. a 83. Vltavský, 74. Geissler - 55. Fitzel, 66. Bláža. ŽK: 28. Valta - 67. Fitzel. Rozhodčí: Jakl - Šaróka, Vítek. Diváků: 130.
Tempo: Pacovský - Hrstka (74. Hampapa), Buzek, Valta, Čech - Trajhan (59. Preisler), Perl, Šmídek - Klouček (59. Soukal), Vltavský (90. Schwank), Geissler (76. Adámek). Trenér: Rostislav Kohoutek.
ČAFC: Štěpánek - Kocourek, Lukáš, Nagy, Kaliba - Žárský, Fitzel (77. Rákosník), Bláža, Sadílek (63. Chvátal) - Deré, Chrobák. Trenér: Miroslav Kaliba.

Hlasy trenérů
Rostislav Kohoutek (FC Tempo):
„Jsme samozřejmě spokojení. V první půli jsme měli dvě obrovské šance. Ve druhé jsme dvakrát prohrávali a museli jsme to dohánět. To se nám pokaždé rychle povedlo. Jsem rád, že to kluci nezabalili, šli si za vítězstvím a nakonec se jim to povedlo zvrátit na svou stranu.”
Miroslav Kaliba (ČAFC): „Pořád děláme dětské chyby. Dneska jsme udělali dvě, k tomu tragický rozhodčí. Trestňák na 3:2 si vymyslel. To je všechno.”

Nejlepší hráč Tempa: Marek Vltavský.
Nejlepší hráč ČAFC: Marek Chrobák.

Na fotogalerii ze zápasu Tempo - ČAFC od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


Vyšehrad B - Admira B 2:4 (1:2)
Branky:
34. Heřman, 88. Bazal – 22. a 30. Štefan, 60. Douděra, 66. Pavlata. ŽK: 40. A. Krivosheev, 48. Heřman, 56. Macej - 86. Turek, 87. Panýrek. Rozhodčí: Kučera - Tikal, Hlaváč. Diváků: 30.
Vyšehrad B: Dočekal - Krejdl, Macej, Madej - A. Krivosheev, Beňo (75. Ibrahimov) - M. Krivosheev, J. Klíma (46. Šídlo), Michalec - Kubík (57. Bazal), Heřman. Trenér: Jaroslav Klíma.
Admira B: Cingel - Bartoň (46. Klimt), Pelikán, Heinzel, Fric - Šindelář (59. Pavlata), Bílek - Fingerhut (53. Panýrek), Štefan, Douděra (68. Beníšek) - Michálek (72. Turek). Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B):
„Z našeho pohledu prapodivný zápas... Nastoupili jsme ve slátané sestavě, inkasovali hloupý první gól, kdy po odrazu ze zdi míč změnil směr. Měli jsme příležitosti vyrovnat na 1:1 i 2:2, místo toho jsme ale jen dotahovali. Zlomil nás třetí inkasovaný gól a hned po něm přišel ještě čtvrtý."
Pavel Gregor (Admira B): „Narazily na sebe dva týmy, jež vyhrály první dva jarní zápasy a my máme velkou radost, že jsme zvítězili i potřetí. Dokázali jsme hrát po celé utkání disciplinovaně a počkat si na své příležitosti. Produkovali jsme organizovanou hru s rychlými brejky, několik z nich jsme také proměnili. Celé mužstvo si zaslouží pochvalu za bojovnost.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Jaroslav Macej.
Nejlepší hráč Admiry B: Jakub Štefan.


Třeboradice - Podolí 0:1 (0:1)
Branka:
33. Krob. ŽK: 52. Novotný, 60. Grznár, 82. Hruška- 42. Hanzlík, 54. Mráček. Rozhodčí: Gotthard - Les, Zloch. Diváků: 80.
Třeboradice: Hradil - Benda, Červenka, Hruška, Farkaš - Kubík, Pouzar, Janda, Grznár - Kadlec, Novotný (77. Kyncl). Trenér: Jiří Tesař.
Podolí: Michal Vondrka (34. Šumník) - Matěj Vondrka (83 Hrubý), Zezula, Janovský (71. Vasylenko), Vávra - Bednář - Mráček (90.+2 Vitiuk), Hanzlík, Červenka, J. Svoboda - Krob. Trenér: Josef Jarolím.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice):
„Měli jsme jasně víc ze hry, ale smolně jsme prohráli. Nedá se nic dělat. Měli jsme plno šancí, dvakrát trefili tyč. Soupeř vystřelil jednou na branku a dal gól. My jsme ho nedali, a tak asi vyhráli zaslouženě.”
Josef Jarolím (Podolí): „Domácí hráli hodně agresivně a s tím jsme se nedokázali moc vypořádat. Nakonec jsme vyhráli, ale musím uznat, že hodně šťastně.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Pavel Červenka.
Nejlepší hráč Podolí: Jiří Krob.


Motorlet B - Přední Kopanina 6:1 (2:1)
Branky:
15. a 51. z penalty Hrabina, 83. a 88. Mařík, 27. Šahini, 79. Rossmann - 40. Urban z penalty. ŽK: 78. Rossmann - 25. Urban. Rozhodčí: Chustecki - Šaróka, Kohout. Diváků: 50.
Motorlet B: Polomský - Scharf (63. Měska), Salašovič, Maršálek, Jonáš - Kotrba - Pusch (46. Kostka), Radosta (79. Šmalcl), Hrabina, Rossmann (81. Blažek) - Šahini (51. Mařík). Trenér: Jiří Hakl.
Přední Kopanina: Mačí - Flaks, Pechar (71. Vik), Houška, Graf - Vágner (89. Huleš), Zadina - Šultes, Pospíšil (79. Svoboda), Řežábek (46. Machálek) - Urban. Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Jiří Hakl (Motorlet B):
„Od začátku poctivý výkon. Byli jsme koncentrovaní, zodpovědní, hráli jsme přesně tak, jak jsme si řekli. Kluci si na hřišti pomáhali a zvládli jsme to s bravurou. Všichni zaslouží poplácat po zádech, protože předvedli výkon, jakým bychom se chtěli prezentovat každý zápas. Sestava byla trošku víc nabitá. Ale i ti hráči, kteří jsou v béčku, tak to zvládli perfektně. Celý zápas jsme byli lepší, ozdobili jsme to šesti góly, takže vyhráli naprosto zaslouženě.”
Daniel Vott (Kopanina): „Přestože jsme proti velmi posílenému mužstvu Motorletu neodehráli špatné utkání, tak jsme odjeli s debaklem. Bohužel jsme v prvním poločase neproměnili několik jasných příležitostí a soupeř to potrestal trochu šťastnými góly. Až do stavu 4:1 jsme se snažili utkání otočit, pak už jsme rezignovali a nestíhali nové hráče.”

Nejlepší hráč Motorletu B: David Radosta.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Ivo Flaks.

Na fotogalerii ze zápasu Motorlet B - Přední Kopanina od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE



Fotografie