Foto: Jiří IPSER
VIDEO: Parádní trefa Michalce i dva krásné přímé kopy. Podívejte se!
21.03.2019

VIDEO: Parádní trefa Michalce i dva krásné přímé kopy. Podívejte se!

17. kolo Pražská teplárenská přeboru bylo poměrně dost bohaté na branky. K vidění bylo i několik výstavních střel a svou roli sehrála i dlouhá autová vhazování. Hlavním tématem druhého jarního kola je však první prohra lídra soutěže z Újezdu Praha 4.

Bylo to téma, které každým kolem nabíralo na síle: projde nováček Újezd Praha 4 celým ročníkem Pražská teplárenská přeboru bez porážky? Vedoucí celek soutěže si počínal hodně suverénně, když pouze dvakrát remizoval, a navíc držel krásnou sérii devíti výher v řadě. Senzace se však nakonec nekoná. Újezd v druhém jarním kole podlehl Královicím. Ty minulý týden potrápily Uhelné sklady a v sobotu na domácím hřišti poté přestřílely lídra tabulky 4:3. Dvěma góly k tomu napomohl Jan Sus.

Zatímco Újezd už bez prohry tento ročník nedokončí, druhé Uhelné sklady ještě přemožitele nenašly. V 17. kole si výhru nad Hostivaří zajistily dvěma góly ve druhém poločase. Těsně po pauze nejdřív hlavou po rohovém kopu skóroval Pokorný, poté v 83. minutě zakončil rychlý protiútok Šafránek.

Za vedoucí dvojicí se pak ocitá v rozmezí šesti bodů hned osm týmu. Situace v horní polovině tabulky se vyrovnala třeba i díky tomu, že Slavoj Podolí zdolal rozdílem třídy Motorlet B a Přední Kopanina na domácím hřišti podlehla rezervě Viktorie Žižkov poměrem 2:3.

Dalším týmem, který ztratil nečekaně body v boji o třetí místo, byly Třeboradice. Ty sice v duelu proti zachraňující se ČAFC po první inkasované brance otočily skóre na 3:1, ale jejich soupeř se poté nadechl k mohutnému comebacku. V 81. minutě rozhodl o vítězství ČAFC v poměru 4:3 Lukáš Bláža krásným přímým volným kopem. Svou vítěznou branku poté oslavil akrobatickým kouskem.

Ještě povedenější ránu z přímého kopu ale vyslal v duelu Admiry B s Tempem Daniel Bartoň. V 79. minutě svou levačkou vypálil dělovku k pravé tyči a upravil konečné skóre utkání na 3:1 z pohledu svého týmu.

Obě trefy ze standardních situací byly sice nádherné, ovšem nejkrásnější trefu kola měl na svědomí Jiří Michalec ze Slavoje Vyšehrad. Ten se v 11. minutě zápasu s Duklou Jižní Město opřel odraženého míče několik metrů za hranicí vápna a jeho pokus zapadl nechytatelně pod břevno. I díky této brance Slavoj Vyšehrad B přemohl Duklu 2:1.

Na dno tabulky klesl po sedmnáctém kole Union Vršovice, který si naposledy připsal tři body v polovině října. V tomto kole ho rozstřílel Braník poměrem 5:1. Vršovice po prohrané první půli vyrovnaly stav utkání pár minut po pauze, jenže potom v rozmezí dvaceti minut kapitulovaly hned třikrát. Nepopulární pátou branku pak dostaly v poslední minutě.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz.



Fotografie

Související články