Foto: Pavel Jiřík st.
Třeboradický Kadlec se mezi střelci dotahuje na vedoucího Urbana
20.03.2019

Třeboradický Kadlec se mezi střelci dotahuje na vedoucího Urbana

Většinu z jedenácti jarních kol má už Fortuna liga za sebou: šest. A v pěti z nich uhájil čisté konto gólman Slavie Ondřej Kolář.

S výjimkou únorového šlágru na půdě obhájce mistrovského titulu v Plzni, kde inkasoval dvakrát a Slavia prohrála 0:2, zatím na Koláře nikdo jiný z tuzemské nejvyšší soutěže nevyzrál. Popáté na jaře uhájil čisté konto v Příbrami, kde ustál dokonce i penaltu, již promarnil domácí záložník Roman Květ.

Kolář celkově nastřádal už 13 vychytaných nul, o čtyři víc než jeho nejbližší pronásledovatelé: Florin Nita (Sparta ) a Tomáš Fryšták (Bohemians 1905). Druhý z nich má ale vklad z nejvyšší soutěže jen pět čistých kont, dvě uhájil v Mol Cupu a 2 v zápasech juniorky.

Tak jako soutěži pražských brankářů dominují prvoligoví gólmani, mezi kanonýry jsou na vrcholu hráči z Pražská teplárenská přeboru Prahy. Lídr pořadí Daniel Urban z Přední Kopaniny dal gól béčku Viktorie Žižkov a byl celkově už jeho osmnáctý, jenomže… Červeno-modří prohráli doma 2:3. K Urbanovi se díky dvěma trefám do sítě ČAFC přiblížil na odstup dvou branek třeboradický Tomáš Kadlec, leč i v jeho případě měly chuť pelyňku. Obhájce přeborového titulu z minulého ročníku totiž prohrál v Záběhlicích 3:4.

Pražský střelec (počet gólů)

18 – Urban (Přední Kopanina)
16 – T. Kadlec (Třeboradice)
15 – Š. Zahálka (Admira, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Heřman (Vyšehrad B)
13 – Veselý (Loko Vltavín, z toho 3 v Mol Cupu)
12 – Rondič (na podzim 9 za Viktorii Žižkov, z toho 3 v Mol Cupu a 4 za B-tým v přeboru, na jaře 3 za juniorku Slavie), D. Čapek (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu), Michálek (Admira, 1 gól v Mol Cupu a 11 za B-tým v přeboru), Klán (Uhelné sklady), Kotlík (Dukla Jižní Město, z toho 1 v Mol Cupu), Nabiyev (Slavia jun.)
11 – Stoch (Slavia), Šultes (Přední Kopanina)
10 – Kanga, Tetteh (oba Sparta), Bassey (Olympia Radotín), Z. Hanzlík, Podvín (oba Újezd Praha 4), L. Novák (Braník)
9 – Vrzal (Dukla Jižní Město)
8 – T. Souček (Slavia), Hušbauer (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu), Šípek (Loko Vltavín), Rataj (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), Měska (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 3 za B-tým v přeboru), Kalivoda, Sus (oba Královice), J. Jeřábek (Újezd Praha 4), Šafránek (Uhelné sklady), O. Novotný (Sparta jun.)
7 – Škoda (Slavia), Mešanovič (Slavia, 1 v Mol Cupu a 6 za juniorku), Vejvar (na podzim za Slavii 1 v Mol Cupu a 5 za juniorku, na jaře za Vyšehrad 1 v ČFL), Nečas (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 3 za juniorku), Trýzna (Olympia Radotín, z toho 2 v Mol Cupu), Hanek (Meteor, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Rajnoch (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 1 v Mol Cupu), Slánský (Královice), Janko (Dukla jun.), Vodháněl (Bohemians 1905 jun.)
6 – Musa (Viktoria Žižkov), Drobílek (Vyšehrad), Maione (Loko Vltavín), Kurek (Admira, z toho 1 v Mol Cupu), M. Douděra (Admira, z toho 4 za B-tým v přeboru), O. Janda (Motorlet), V. Junek (na podzim 5 za Union Vršovice v přeboru, na jaře 1 za Meteor v divizi), Doležel, Walter (oba Újezd Praha 4), Cvrček (Přední Kopanina), Formáček (Královice), Hák (Hostivař), Hrabina (Motorlet B), D. Kocourek (Uhelné sklady), S. Sýkora (Třeboradice)
5 – Duranović (Dukla), Schranz (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Olayinka (Slavia), Frydrych (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Pulkrab (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Drchal (Sparta, z toho 4 za juniorku), Helal (Bohemians 1905), Brabenec (Olympia Radotín), Tichý (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu), J. Beneš (Aritma, z toho 2 rozhodující penalty v rozstřelu v divizi a 1 gól v Mol Cupu), Mařík (Motorlet, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), J. Šimek (Admira, z toho 2 za B-tým v přeboru), M. Beneš (Braník), P. Junek (Třeboradice), Jůzek (Podolí), Shinjikashvili (Vyšehrad B), Vaníček (Bohemians 1905 jun.)
4 – Stanciu (Sparta), Šural (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Záviška (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Zmrhal (Slavia), M. Čermák (Viktoria Žižkov, z toho 2 za B-tým v přeboru), Sintean (Viktoria Žižkov, 3 za B-tým v přeboru), Abena (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu), Pejša (Loko Vltavín), Vieira (Loko Vltavín, 2 v Mol Cupu), Hadi (Olympia Radotín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 v Mol Cupu), Rys (Vyšehrad, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 gól v Mol Cupu), Čácha (Admira, z toho 1 za B-tým v přeboru), Panýrek (Admira, 2 za B-tým v přeboru), Jonáš (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 3 za B-tým v přeboru), Deré, Fitzel (oba ČAFC), Nezmar, Solař (oba Dukla Jižní Město), L. Svoboda, Zezula (oba Podolí), Belán (Uhelné sklady), D. Bláha (Tempo), Proskočil (Hostivař), Řežábek (Přední Kopanina), Trávník (Braník), Viktorin (Třeboradice), Cabadaj, P. Hájek, Radwan (všichni Sparta jun.), Le Tuan, Vetešník (oba Bohemians 1905 jun.), Kott (Dukla jun.), Vaněk (Slavia jun.)
3 – Coufal, Kúdela, Tecl (všichni Slavia), Baluta, Van Buren (oba Slavia, oba 1 za juniorku), Podaný (Dukla, z toho 1 za juniorku), D. Douděra (Dukla, z toho 2 za juniorku), M. Frýdek (Sparta, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v Mol Cupu), M. Hašek (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu), Koubek (Bohemians 1905, z toho 2 za juniorku), Krch (Bohemians 1905, z toho 1 za juniorku), Batioja (Viktoria Žižkov), Dočekal (Viktoria Žižkov, z toho 2 za B-tým v přeboru), Urbanec (Viktoria Žižkov, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), V. Mareš (Viktoria Žižkov, z toho 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v přeboru), Valíček (Loko Vltavín), P. Ježdík (Olympia Radotín, z toho 2 rozhodující penalty v rozstřelu v ČFL), D. Dvořák, Frohna, Kostka (všichni Meteor), Mošna (Admira, z toho 2 v Mol Cupu), Horák (Admira, z toho 1 v Mol Cupu a 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), J. Junek (Aritma), Podzemský (Motorlet, z toho 2 za B-tým v přeboru), T. Bláha, Flaks, Graf, Vágner (všichni Přední Kopanina), Bláža, Wulkan, Žárský (všichni ČAFC), Duong, Volek (oba Viktoria Žižkov B), Geissler, V. Hašek (oba Tempo), Láf, J. Pospíšil (oba Královice), R. Hanzlík (Vyšehrad B), L. Hruška (Uhelné sklady), V. Hruška (Podolí), Kouřimský (Union Vršovice), J. Kučera (Hostivař), Lupínek (Admira B), Platil (Braník), Burda, Flak, Z. Mustedanagič, Traoré, Zuberu (všichni Sparta jun.), Burget, Kolman, Krunert, Kubů, Štursa (všichni Dukla jun.), Vrána (Bohemians 1905 jun.)
2 – Ďurica, Miloševič (oba Dukla), Bilovský (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Masopust (Sla-via), J. Sýkora (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu), Van Buren (Slavia, z toho 1 za juniorku), Juliš (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu), Bartek (Bohemians 1905, oba góly v Mol Cupu), Hložek, Radaković (oba Sparta, oba 1 v Mol Cupu), Mashike (Viktoria Žižkov), Auer (na podzim 1 za juniorku Slavie, na jaře 1 za Viktorii Žižkov), T. Rada (Loko Vltavín), Laňka (Vyšehrad), Baran, Kraus, Macek, Turák, Turbák (všichni Aritma), Ezeala, Frantl, Schulz (všichni Meteor), Fric, Martinic, Pavlata (všichni Admira), Dvorský (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru), Baďura, Josef Bazal, Nguyen, Vild, Vilotič (všichni Viktoria Žižkov B), Běhounek, Papež, Valeš, Vrabec (všichni Újezd Praha 4), Čepelák, Fiedler, Maršálek, Šahini (všichni Motorlet B), Koubek, Pokorný, Steinocher, Zilvar (všichni Uhelné sklady), Jan Bazal, J. Doležal, O. Toman (všichni Vyšehrad B), Adámek, Šmídek (oba Tempo), Bednář, Matěj Vondrka (oba Podolí), Fingerhut, Pelikán (oba Admira B), Grznár, D. Hruška (oba Třeboradice), Krejča, Nebřenský (oba Hostivař), Ptáček, Randa (oba Královice), Ceccarelli (Braník), Marek (ČAFC), Tomaides (Union Vršovice), Bezdička, Chlumecký, Lauko, Ment-berger (všichni Dukla jun.), Nestor Albiach, Vatajelu (oba Sparta jun.), Slanina, Šilhan (oba Slavia jun.), Trapanovski (na podzim 1 za Viktorii Žižkov B v přeboru, na jaře 1 za juniorku Slavie), Begič, Buneš (oba Bohemians 1905 jun.)
1 – Costa, Drchal, M. Frýdek, Chipciu, Karlsson, Plavšić, Sáček, Štetina, V. Vukadinovič, Zahustel (všichni Sparta), Dostál, F. Hašek, L. Hůlka, Jindřišek, Mašek, Reiter, Vacek (všichni Bohemians 1905), Hadaščok, Holík, D. Tetour (všichni Dukla), Brander, Breda (oba Dukla, oba gól v Mol Cupu), Bořil, Masopust (oba Slavia), Auer, Podrazký (oba Viktoria Žižkov), Brejcha, Jandera, Kozel, Švejdík (všichni Vyšehrad), Hradecký (Vyšehrad, rozho-dující penalta v rozstřelu v ČFL), Kacafírek (Vyšehrad, gól v Mol Cupu), Podzimek, Pouzar, Špaček (všichni Loko Vltavín), Eichler, Viduna (oba Loko Vltavín, oba gól v Mol Cupu), Bužík, Jiránek, Koutenský (všichni Olympia Radotín), Oikonomikos (Olympia Radotín, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Filip, Kostka, L. Kučera, Penc, Scharf, Štěpánek, Vojta (všichni Motorlet), Hrdina, Jankú, Jaroš, Přibyl (všichni Meteor), Čížek, Vosický (oba Admira), Modr, Rybka (oba Aritma), Beňo, Jireček, T. Junek, Kravtsiv, Krejdl, A. Krivosheev, M. Krivosheev, Kubík, Macej, Michalec (všichni Vyšehrad B), Borovička, Kaiser, Minařík, Protivínský, Špulka, Turek (všichni Union Vršovice), Brož, J. Hrubý, Kotek, Kristen, Krob, Šumník (všichni Podolí), Camara, Dovhaniuk, Mráz, Neveršil, Pekárek, Vybíral (všichni Braník), D. Kadlec, Konejl, Netušil, Perl, Vltavský, Žalud (všichni Tempo), Gábor, J. Hůlka, Pusch, Salašovič, J. Svoboda, Tylšar (všichni Motorlet B), Bartoň, Sázel, Šindelář, Štefan, Vachoušek (všichni Admira B), T. Kaliba, Mašlej, Nagy, Nováček, Rákosník (všichni ČAFC), Andrle, Livora, Obermajer (všichni Viktoria Žižkov B), Dejmek, Lafek, Inneman, Pařík (všichni Dukla Jižní Město), Červenka, M. Novotný, Votava (všichni Třeboradice), Hájek, Houška, Janek (všichni Přední Kopanina), Hrazdíra, Majerčin, Studnička (všichni Uhelné sklady), J. Černý, Chyle (oba Hostivař), Daňhel, Chyle (oba Újezd Praha 4), Dufek, Krejča (oba Královice), M. Vrána, Zeman (oba Viktoria Žižkov B), Doumbia, Dressler, Houha, R. Mašek, D. Souček, Šolaja, Trávníček, Ullman, Vyleta (všichni Dukla jun.), Čivič, Dudl, Chervak, Maksić, Penc, Ristić, Vácha, Wiesner (všichni Sparta jun.), Alvir, D. Fišer, Jan Havránek, D. Macháček, Mitrano, Petrák, Zelený (všichni Slavia jun.), Hlinák, Horizrál, Lehovec, Nátr, Šmíd (všichni Bohemians 1905 jun.).


Pražský brankář (vychytané nuly)
13 – Kolář (Slavia)
9 – Niță (Sparta), Fryšták (Bohemians 1905, z toho 2 v Mol Cupu a 2 za juniorku)
7 – D. Toman (Meteor), Jungr (Admira, z toho 1 v Mol Cupu)
6 – F. Rada (Dukla), Michal Vondrka (Podolí)
5 – Jiří Havránek (Vyšehrad), Bojčuk (Újezd Praha 4)
4 – M. Hruška (Dukla, z toho 2 v Mol Cupu a 2 za juniorku), Štorc (z toho 1 za juniorku Sparty a 3 za Loko Vltavín v ČFL), Foferka (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru), Stareček (Aritma), Kudláček (Braník), Mačí (Přední Kopanina), Kotek (Sparta jun.)
3 – Valeš (Bohemians 1905), Koblenc (Loko Vltavín), Čáp (Olympia Radotín, z toho 1 v Mol Cupu), Cingel (Admira, 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v přeboru), Borský (Uhelné sklady), Hradil (Třeboradice), Strazzer (Hostivař), Kouba (Bohemians 1905 jun.)
2 – Heča (Sparta, 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Otáhal (na podzim 1 za Viktorii Žižkov, na jaře 1 za Vyšehrad), Šiman (Olympia Radotín), Babka (Vyšehrad B), A. Kučera (Uhelné sklady), Lisa (Královice), Pacovský (Tempo), Šilhavý (Union Vršovice), Radimský (Slavia jun.)
1 – Kovář (Slavia, v Mol Cupu), Winter (Viktoria Žižkov, v Mol Cupu), Drahorád, J. Fišer (oba Újezd Praha 4), Polomský, Sklenář (oba Motorlet B), Dočekal (Vyšehrad B), Provazník (Hostivař), Štika (Viktoria Žižkov B), Žulevič (Admira B), Fiala (Bohemians 1905 jun.), Vantruba (Slavia jun.).