Foto: Pavel Jiřík st.
Újezd poprvé padl. Přestřílely ho Královice
18.03.2019

Újezd poprvé padl. Přestřílely ho Královice

Až 17. kolo přineslo první prohru lídra tabulky Újezdu Praha 4. Ten podlehl Královicím na jejich hřišti 4:3. Uhelné sklady vyhrály v Hostivaři a stáhly tak ztrátu na čelo tabulky na pět bodů. Přední Kopanina překvapivě doma podlehla rezervě Žižkova a přepustila třetí příčku právě Královicím. Změna přišla i na chvostu tabulky. Čafka porazila 4:3 Třeboradice a zasunula pod sebe Vršovice. Ty utrpěly debakl s Braníkem 5:1.

Podolí - Motorlet B 3:0 (2:0)
Branky:
1. vlastní Rada, 28. Krob, 70. L. Svoboda. ŽK: 38. Mráček - 35. Šíl, 42. Kutina, 54. Vrabec, 69. Jonáš. Rozhodčí: Vítek - Les Štípek. Diváků: 50.
Podolí: Michal Vondrka - Matěj Vondrka (65. Šumník), Zezula, Kristen (41. Janovský), Vávra (71. Hrubý) - Bednář - Mráček (60. L. Svoboda), V. Hruška, Červenka, J. Svoboda - Krob. Trenér: Josef Jarolím.
Motorlet B: Velek - Rada, Salašovič, Šíl, Kutina (46. Šmalcl) - Kotrba - Pusch, Vrabec, Hrabina (76. Fiedler), Podzemský (46. Šahini) - Jonáš (72. Hůlka). Trenér: Jiří Hakl.

Hlasy trenérů
Josef Jarolím (Podolí):
„První půle byla hodně hektická, plno faulů. My jsme si šli za svým cílem, což se nám podařilo. Po dvoubrankovém vedení jsme druhou půli hru kontrolovali a vyhráli zaslouženě.”
Jiří Hakl (Motorlet B): „Nevyšel nám vstup do utkání. Prakticky z výkopu, asi po dvaceti vteřinách, jsme si dali vlastní gól, a to utkání ovlivnilo. Domácí mají zkušené mužstvo, hráli to odzadu a spoléhali se na brejky. Nastřelili jsme sice tři tyčky, ale dělali chyby vzadu a na víc jsme tady neměli.”

Nejlepší hráč Podolí: Jiří Krob.
Nejlepší hráč Motorletu B: Václav Kotrba.


Vršovice - Braník 1:5 (0:1)
Branky:
50. Kouřimský - 14. a 90. Novák, 53. Camara, 74. Platil, 77. Trávník. ŽK: 64. Tomaides, 89. Šilhavý - 55. Trávník. ČK: 58. Protivínský (Vršovice). Rozhodčí: Kohout - Polena, Nepraš. Diváků: 40.
Vršovice: Šilhavý - Minařík, Protivínský, Špulka, Borovička (83. Růžička) - Kaiser - Stratil, Tomaides, Kadeřábek (77. Špaček), Vrána (46. Monnier) - Kouřimský. Trenér: Miroslav Kamaryt.
Braník: Kudláček - Platil, Neveršil, Vybíral, Kodytek (80. Pechač) - Novák, Palko, Šebák (77. Dovhaniuk), Šalanda (53. Valta) - Trávník (81. Nehasil), Camara (68. Rapant). Trenér: Miroslav Jíra.

Hlasy trenérů
Miroslav Kamaryt (Vršovice):
„Hodnotit se mi to moc nechce. Dokázali jsme vyrovnat, ale vzápětí přišla chyba stopera a dostali jsme druhý gól. Po dalších pěti minutách přišlo zasloužené vyloučení Protivínského a z naší strany bylo po fotbale.”
Miroslav Jíra (Braník): „Byl to těžký zápas. O poločase jsme vedli, ale Vršovice pořád zlobily a vyrovnaly. Zlomilo se to naší druhou brankou. Navíc pár minut po ní přišla strkanice, kterou odnesl domácí Protivínský červenou kartou. My jsme v té situaci udrželi nervy a chladnou hlavu. Pak jsme získali kontrolu nad zápasem, dohráli jsme to v klidu a přidali další góly.”

Nejlepší hráč Vršovic: Patrik Tomaides.
Nejlepší hráč Braníku: Mohamed Camara.


Hostivař - Uhelné sklady 0:2 (0:0)
Branky:
47. Pokorný, 83. Šafránek. ŽK: 28. Černý, 59. Šabo - 72. Klán. Rozhodčí: Šaróka - Jakl, Gryc. Diváků: 50.
Hostivař: Strazzer - Chyle, Penc, Šabo, Chadt (46. O. Brzák) - Černý, Boubín (82. Kubiš), Kučera, Nebřenský - Mikeš (66. Metzner), Proskočil. Trenér: Zdeněk Vondráček.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Studnička, Procházka, Koc - Belán, Pokorný, Šafránek, Kocourek (89. Pártl) - Zilvar (84. Bartůněk), Klán. Trenér: Robert Hlavica.

Hlasy trenérů
Zdeněk Vondráček (Hostivař):
„Myslím si, že jsme proti jednomu z nejlepších týmů soutěže nepodali špatný výkon, ale zradila nás finální fáze v zakončení. Zkušený soupeř byl v tomto směru efektivnější, a tak si odvezl tři body za vítězství. I v tomto utkání se citelně projevila absence zraněného Fandy Háka.”
Robert Hlavica (Uhelné sklady): „Velmi nepříjemný, houževnatý soupeř a z těchto důvodů náročné utkání. Jsme rádi za vítězství a další tři body do tabulky."

Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Penc.
Nejlepší hráč Uhelných skladů: Adam Borský.


Dukla JM - Vyšehrad B 1:2 (0:1)
Branky:
69. Vrzal - 11. Michalec, 90.+2 Beňo. ŽK: 73. Markuzi, 88. Pařík - 54. Š. Klíma. Rozhodčí: Toman - Vojáček, Kohout. Diváků: 50.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Markuzi, Hudzieczek, Pelc (77. Vidlička) - Inneman, Petrák, Žampa, Kotlík - Čermák (63. Pařík) - Vrzal (89. Novák). Trenér: Josef Světlík.
Vyšehrad B: M. Babka - Krejdl, Macej, Madej - A. Krivosheev, Beňo - Drozd (30. Š. Klíma), M. Krivosheev, Michalec - Kubík (67. F. Babka), Heřman. Trenér: Jaroslav Klíma.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„Tak to někdy ve fotbale bývá. Prohrál hloupější tým, protože jsme dostali rozhodující gól v 92. minutě po autovém vhazování, při němž jsme neobsadili hráče soupeře. Šancí jsme přitom sami měli dost, kluci šli za vítězstvím a jejich touha byla s každou přibývající minutou stále víc patrná. Prali jsme se o výsledek, podali lepší výkon než před týdnem tady proti Vršovicím, kdy jsme hráli hrozně, ale získali tři body. Tentokrát paradoxně nemáme žádné. Kdo zápas neviděl, nebude ho zajímat výkon, ale výsledek, na který se hraje. A ten je z našeho pohledu 1:2."
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B): „Pro diváky fantastický zápas, který měl úroveň špičky divize. Hrálo se stále nahoru dolů, bylo to oboustranně fyzicky a běžecky velmi náročné a oba týmy neproměnily řadu šancí. Měli jsme možnosti pojistit své vedení 1:0, ale na druhou stranu i štěstí, kdy jsme přestáli šance domácích. K vítězství 2:1 jsme dospěli díky dvěma nádherným gólům, přičemž ten druhý a rozhodující jsme dali až v nastaveném čase."

Nejlepší hráč Dukly JM: Martin Petrák.
Nejlepší hráč Vyšehradu B: Matouš Babka.

Na fotogalerii ze zápasu Dukla JM - Vyšehrad B od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


Královice - Újezd Praha 4 4:3 (2:0)
Branky:
7. vlastní Malčánek, 14. Krejča, 49. a 63. Sus - 58. a 90. z penalty Podvín, 70. J. Jeřábek. ŽK: 59. Formáček, 62. Malík, 68. Pospíšil, 86. Krejča - 47. Valeš, 89. Malčánek. Rozhodčí: Zelený - Čermák, Nebáznivý. Diváků: 90.
Královice: P. Jeřábek - Nevařil, Ptáček, Slováček, Malík - Sus (79. Nezbeda), Krejča, Kalivoda (89. Sedláček), Vacík - Pospíšil (74. Duka), Formáček. Trenér: David Kalivoda.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš, Přibyl (71. Papež), Malčánek, Daňhel - J. Jeřábek, Walter, Vrabec, Podvín, Hanzlík - Doležel. Trenér: Pavel Třešňák.

Hlasy trenérů
David Kalivoda (Královice):
„Dneska jsme to zvládli. Jejich hru jsme měli přečtenou a dobře jsme se na to připravili. Poprvé jsme hráli na trávě. Začali jsme dobře a rychle se dostali do dvoubrankového vedení. Ve druhé půli jsme se dostávali pod tlak, ale dokázali jsme to dohrát do vítězného konce. Kluky musím pochválit, jak to zvládli. Chtěli jsme být první, kdo je porazí, a povedlo se to. Vstoupili jsme do sezony dobře, ale musíme zůstat na zemi.”
Pavel Třešňák (Újezd): „Nepovedl se nám začátek zápasu, když jsme po čtvrthodině prohrávali 0:2. Pak jsme začali hrát, ale do půle se nám výsledek korigovat nepodařilo. Po přestávce jsme dostali třetí gól, pak už to bylo hodně těžké. Nestíhali jsme v osobních soubojích. Soupeř dal o gól víc a tak musím uznat, že vyhrál zaslouženě.”

Nejlepší hráč Královic: Michal Krejča.
Nejlepší hráč Újezdu: Tomáš Podvín.


Přední Kopanina - Viktoria Žižkov B 2:3 (0:2)
Branky:
56. Urban, 59. Graf - 7. Baďura, 29. Vrána, 86. Zeman. ŽK: 45.+1 Cvrček, 82. Machálek - 26. Kříž, 47. Zeman, 74. Obermajer, 85. Vrána. Rozhodčí: Hrivík - Polena, Popelka. Diváků:78.
Přední Kopanina: Mačí - Pechar, Houška, Janek (36. Čadek), Flaks - Pospíšil, Zadina - Vik (77. Machálek), Cvrček, Graf - Urban. Trenér: Daniel Vott.
Žižkov B: Štika - Nguyen (79. Saňa), Obermajer, Pařízek, Kříž - Vild (90. Mucha), Duong (87. Tseber), Vrána, Zeman - Baďura, Šimek. Trenér: Josef Švimberský.

Hlasy trenérů
Daniel Vott (Kopanina):
„Říkal jsem to už na podzim, že Žižkov si nezaslouží být v tabulce tam, kde je. Dneska byli opět výborní. První půli jsme prospali, všude jsme byli druzí. Po přestávce se nám podařilo rychle srovnat na 2:2. Před koncem jsme měli obrovskou šanci, gól jsme nedali, oni vzápětí ano. Remíza by byla spravedlivá, ale soupeř dal o gól víc a tak vyhrál zaslouženě.”
Josef Švimberský (Žižkov B): „Vstoupili jsme do zápasu dobře a hodně aktivně. První půli jsme vedli o dvě branky a měli ještě takové tři čtyři velké šance, které jsme neproměnili. Krátce po přestávce jsme si během pár minut nechali dát dva laciné góly a začínalo se znovu. Mrzí mě, že jsme si to takhle zkomplikovali. V závěru jsme to zvládli a máme po dvou kolech plný počet bodů."

Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Milan Cvrček.
Nejlepší hráč Žižkova B: Michal Vrána.


Admira B - FC Tempo 3:1 (1:0)
Branky:
16. Štefan, 69. Panýrek, 79. Bartoň - 72. Geissler. ŽK: hráno bez karet. Rozhodčí: Tereba - Chustecki, Pytloun. Diváků: 60.
Admira B: Cingel - Čížek, Fric, Šindelář (64. Bartoň), Pelikán - Štefan - Heinzel, Bílek (52. Pavlata), Michálek (80. Turek), Fingerhut (67. Klimt) - Panýrek (75. Beníšek). Trenér: Pavel Gregor.
Tempo: Pacovský - Valta, V. Hampapa, Šmídek, Čech - Dobřanský (7. Trajhan), Buzek - Klouček (62. Soukal), Perl, Geissler - Adámek (67. Babický). Trenér: Rostislav Kohoutek.

Hlasy trenérů
Pavel Gregor (Admira B):
„Chtěli jsme potvrdit tři body z Třeboradic, a to se nám povedlo. Hlavním rysem zápasu bylo naše neproměňování šancí. Už v prvním poločase jsme měli vést mnohem víc než 1:0. Tempo jsme tak stále drželi ve hře. Nakonec tři body máme, to je pro nás v boji o udržení soutěže to nejdůležitější.”
Rostislav Kohoutek (FC Tempo): „V první půli jsme měli štěstí, soupeř měl spoustu šancí. Držel nás brankář Pacovský. My jsme sice také něco měli, ale soupeř byl důraznější, agresivnější, ale ne fotbalovější. Po přestávce jsme se sice zlepšili, ale dali jen jeden gól a prohráli.”

Nejlepší hráč Admiry B: Dominik Cingel.
Nejlepší hráč Tempa: Pavel Pacovský.

Na fotogalerii ze zápasu Admira B - Tempo od Jiřího Ipsera se podívejte ZDE


ČAFC - Třeboradice 4:3 (1:3)
Branky:
15. Fitzel, 53. a 60. Žárský, 81. Bláža - 36. Novotný, 38. z penalty a 40. Kadlec. V 90. minutě neproměnil hostující Kadlec penaltu. ŽK: 64. Kaliba, 76. Nováček, 90. Štěpánek, 90. Nagy - 78. Benda, 88. Hruška. Rozhodčí: Kučera - Zelený, Lafata. Diváků: 50.
ČAFC: Štěpánek - Marek, Mašlej (46. Chvátal), Nagy, Kaliba - Žárský, Fitzel (86. Sadílek), Bláža, Nováček (90. Kosina- Wulkan (4. Deré, 90. Rákosník), Chrobák. Trenér: Miroslav Kaliba.
Třeboradice: Prebsl - Benda, Červenka, Hruška, Farkaš - Kubík, Viktorin, Janda (77. Brunclík), Grznár (83. Kyncl) - Kadlec, Novotný (66. Pouzar). Trenér: Jiří Tesař.

Hlasy trenérů
Miroslav Kaliba (ČAFC):
„První půli jsme začali dobře a dostali se i do vedení. Pak přišla chyba, následně penalta a další chyba. Rázem to bylo 1:3. Prostřídali jsme to, Chvátal šel na hrot a začaly přicházet šance. Nakonec jsme to tam třikrát dotlačili, a když v poslední minutě nedali penaltu, tak už jsme to k důležitým třem bodům dotáhli.”
Jiří Tesař (Třeboradice): „Prohrávali jsme 0:1 a byli jsme špatní. Pak se to zlepšilo a během pár minut jsme to otočili a vedli 3:1. Druhou půli jsme neuhlídali standardní situace a nakonec jsme nedali ani penaltu. Čafka dala o gól víc, a tak vyhrála zaslouženě.”

Nejlepší hráč ČAFC: Jan Žárský.
Nejlepší hráč Třeboradic: Tomáš Kadlec.

Na fotogalerii ze zápasu ČAFC - Třeboradice od Pavla Jiříka st. se podívejte ZDE



Fotografie