Přeborová tipovačka: Jak vidí 17. kolo Jakub Majerčin z Uhelných skladů?
15.03.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí 17. kolo Jakub Majerčin z Uhelných skladů?

Na hřišti to Uhelným skladům v letošní sezoně Pražská teplárenská přeboru šlape náramně. Důkazem toho je druhá příčka tabulky a nula na kontě porážek. Jediné, co se dá partě vedené trenérem Robertem Hlavicou vytknout, je úspěšnost v podzimní tipovačce. Petr Studnička totiž netrefil jediný zápas. Vylepšit si tipařskou reputaci zkusí Jakub Majerčin.

"Studnovi se asi nejvíc vysmál náš trenér. Jinak je to super kluk, jen ta fortuna u něj občas kulhá," směje se obránce Uhelek.

Podle jeho slov se zimní příprava na Cibulkách nesla v tradičním duchu. "Vzhledem ke klasické kvalitní tréninkové morálce Uhelek trenér na každou přípravu domluví hodně přátelských utkání. Myslím, že jsme opět měli víc přáteláků než tréninků. Podle našich výsledku v přípravě máme opravdu kvalitní kádr. Jediný problém je nedostatek hráčů, se kterým ale na Uhelkách úspěšně bojujeme již několik let," vypráví Majerčin.

Druhý klub podzimní tabulky musí mít pochopitelně i v odvetné části ty nejvyšší cíle. "Každý asi dělá fotbal proto, aby vyhrával. U nás je to stejné a určitě se budeme snažit prohnat Újezd, ačkoliv vzhledem k bodovému rozdílu to je spíš jen v teoretické rovině. Nicméně, udržení druhého místa je pro nás minimální cíl pro tuto sezonu," říká.

Náskok týmu z Újezdu naskočil po remíze Uhelek v prvním utkání už na osm bodů. Dokáže ještě někdo lídra z vedoucí pozice sesadit? "Je určitě reálné, že můžeme Újezd u nich porazit. Upřímně, podle soupisky jejich mužstva, vzhledem ke zkušeným hráčům, jako například běhavý štírek Tomáš Podvín a nestandardní velikosti jejich domácího hřiště, nepředpokládám, že Újezd bude moc ztrácet. Ať už doma nebo při venkovních zápasech," přiznává Majerčin.

Ten musel se svými spoluhráči překousnout bodovou ztrátu hned na úvod jara. K vítězství nad Královicemi chybělo pouhých deset minut. "První zápas, jak již trenér popisoval v pozápasovém komentáři, byl kvůli perfektním povětrnostním podmínkám, které na umělce v Jinonicích panují, dost nevyzpytatelný. Zápas jsme si pokazili sami ve druhém poločase, kvůli neproměňování šancí. Při vyrovnávacím gólu zaúřadoval vítr, který změnil trajektorii centru, a pak už se to bohužel jen odrazilo od břevna na nohu volného Ptáčka. Škoda. Myslím, že to byla ztráta dvou bodů."

Po zápase s velezkušeným soupeřem se teď Uhelky vydají na půdu přeborového nováčka do Hostivaře. "Ta už u nás na Uhelkách prokázala, že hraje fyzicky náročný fotbal. Díky bojovnosti a kolektivnímu pojetí se jim daří nehrát v přeboru druhé housle. Pro domácí bude určitě složité nahradit neúnavně běhajícího Fandu Háčka, a proto myslím, že bychom ten zápas měli dovézt do vítězného konce," vzkazuje Majerčin.

A jak tipuje osmičku víkendových zápasů?

Podolí - Motorlet B, tip: 1
Vyrovnaný zápas, ale vítězství nejspíš zůstane na Kavkách. Drobný doktor Jůzek svůj tým povede vpřed.

Vršovice - Braník, tip: 1
Vršovice hrají doma a potřebují body. Já myslím, že tady je můj tip jasný.

Hostivař - Uhelné sklady, tip: 2
Myslím, že není nutný komentář.

Dukla JM – Vyšehrad, tip: 0
Zde čekám vyrovnaný a pěkný zápas, kde na sebe narazí dva týmy, co chtějí hrát fotbal a mají na to kvalitu. Můj tip je remíza.

Královice – Újezd, tip: 2
Bylo by super, kdyby Královice potrápily Újezd stejně jako nás. Kvalitu na to určitě mají. Ideálně pro nás je prohra Újezda. Zase když vidím střeleckou formu Podvína, tak mi vychází výhra hostů.

Přední Kopanina - Žižkov B, tip: 1
Kopanina má útočnou kvalitu spíš na vyšší soutěž. Do toho jim teď obranu vyztužil Sláva Houška, kterého tímto vítám zpět v pražském přeboru. Tipuju výhru domácích.

Admira B – Tempo, tip: 1
Tempo mě svým posledním výsledkem dost překvapilo. Admira B bude nad jejich síly. Za mě vítězství domácích.

ČAFC – Třeboradice, tip: 1
ČAFC poslední dobou docela bojuje se svým osudem a spadla až na dno tabulky. Třeboradice poměrně na jaro oslabily. Čafka na ně umí. Viděl bych to na výhru domácích.

Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
1. kolo: Martin Chvátal (ČAFC) 3 správné tipy - 5 špatných
2. kolo: David Hruška (Třeboradice) 1 - 7
3. kolo: Jakub Kaiser (Vršovice) 3 - 5
4. kolo: Pavel Pacovský (Tempo) 4 - 4
5. kolo: Jan Kučera (Hostivař) 3 - 5
6. kolo: Tomáš Platil (Braník) 3 - 5
7. kolo: Jakub Běhounek (Újezd) 6 - 2
8. kolo: Daniel Vott (Přední Kopanina) 2 - 6
9. kolo: Daniel Šindelář (Admira B) 4 – 4
10. kolo: Petr Studnička (Uhelné sklady) 0 - 8
11. kolo: Jiří Kubík (Vyšehrad B) 2 - 6
12. kolo: Martin Tlustý (Dukla JM) 1 - 7
13. kolo: Jiří Hakl (Motorlet B) 4 - 4
14. kolo: Eduard Formáček (Královice) 5 - 3
15. kolo: Václav Hruška (Podolí) 4 - 4
16. kolo: Ivo Flaks (Přední Kopanina) 4 - 4