Foto: Pavel Jiřík st.
Zličín? Jsem rád, že se s námi neprosadil, říká Klouček. Na umělku Zlíchova se netěší

Zličín? Jsem rád, že se s námi neprosadil, říká Klouček. Na umělku Zlíchova se netěší

Na úvod jara si nemohli přát lepší zápas. Vstoupit do druhé poloviny pražské I. A třídy skupiny B proti rivalovi v boji o postup? Fotbalisté Dolních Chaber to vzali jako velkou výzvu. Nakonec však jejich měření se Zličínem skončilo bez branek. Duel tak okořenily pouze červené karty na obou stranách – na té domácí pro Otakara Vágnera, na straně hostí pro Tomáše Vagnera. „Zatímco první poločas byl fotbalovější, ten druhý už byl spíš boj, brečení a polehávání…,“ mrzelo trenéra Chaber Petra Kloučka.

Jak jste byl spokojený se vstupem do jarní části soutěže?
Zličín je favorit na postup a myslím, že jsme se s ním porvali dobře. Remíza 0:0 je zasloužený výsledek, protože ani na jedné straně nebyly žádné vyložené šance. Nicméně lidem se to muselo líbit, i když gól nepadl. Myslím si, že to byl velmi kvalitní zápas.

Bod je ale nejspíš lepší pro vás, že?
Se Zličínem to bude mít každý těžké, aby s ním uhrál aspoň bod. Mají velmi dobrý tým, po zásluze jsou první a jsem rád, že jsme od nich nedostali gól a potvrdili jsme, že jsme v soutěži dostali nejméně branek.

Navíc jste nastoupili s 19letými stopery proti nejlepšímu střelci soutěže Dominiku Vašutovi, který dal 15 branek.
Na to jsem pyšný, že to kluci zvládli a Zličín se nedokázal prosadit. Přeci jen mladší hráči jsou rychlejší a obecně si myslím, že dobře bráníme. A nesmím zapomenout na brankáře, který nás podržel při trestném kopu.

V utkání padly dvě červené karty. Hosté si navíc postěžovali na výkon sudího. Vy jste žádný problém neměl?
Je fakt, že první poločas to bylo fotbalovější. K vidění byly aspoň náznaky šancí. V tom druhém už to byl spíš boj, brečení, polehávání... Jsem rád, že naši mladí hráči nebrečeli, uměli přijmout rány, ale i rozdat v soubojích. K rozhodčím se jinak vyjadřovat nechci. My třeba dostali červenou kvůli tomu, že proti nám otočil aut. Ale to nechci řešit. Tohle se stává.

Naruší vám to plány do příštího utkání?
Je to problém, ale třeba proti Zličínu nemohli naskočit jiní tři hráči, kteří by normálně hráli, takže nyní už budou k dispozici. Chyběl nám například i Jarda Černý, který už teď nastoupí. Ale ještě k té červené – náš hráč se hádal kvůli autu, který jsme měli házet my. Stalo se to dva metry ode mě, koukal jsem na to. Jenže Vágner se tam trochu postrkal a dostal druhou žlutou. Takové vyloučení beru, to k fotbalu patří. Na straně Zličína to bylo tím, že soupeř v jeden okamžik, kdy to bylo už vyhecované, to neunesl a zfauloval našeho. Chápu to. To je fotbalu a tyto věci k němu patří, ale červená bez debat.

Nyní vás čeká cesta na hřiště Zlíchova. Je to soupeř, se kterým už musíte na plno bodovat?
Samozřejmě, že chceme vyhrát, abychom se udrželi nahoře. Na druhou stranu nemám takový strach ze samotného Zlíchova, jako spíš z umělky, na které se utkání bude hrát. Jsou na ní nejmenší rozměry (45 x 95m), takže budeme muset upravit systém, kterým hrajeme, což je kombinační fotbal po zemi. Na této malé umělce se už dají házet pomalu auty do brány, takže to bude specifické utkání. Myslím si, že to bude opět spíš boj než pěkný fotbal.

Na fotogalerii ze zápasu Dolní Chabry - Zličín od Pavla Jiříka st. se podívejte pod tímto článkem



Fotografie