Foto: www.sparta.cz
Čtyřgóloví střelci: k Heřmanovi se připojil sparťan Drchal
13.03.2019

Čtyřgóloví střelci: k Heřmanovi se připojil sparťan Drchal

Až s jarním startem Pražská teplárenská přeboru Prahy se fotbalová metropole dočkala opravdu velkého střeleckého počinu. Útočník béčka Vyšehradu Jiří Heřman, autor čtyř branek, ale nezůstal sám, připojil se k němu Václav Drchal ze sparťanské juniorky.

Hned prvního mistrovského zápasu v tomto roce využil podzimní vítěz soutěže pražských střelců Daniel Urban z Přední Kopaniny k dalšímu zápisu do listiny střelců. Jeho gól na hřišti Újezdu Praha 4, tedy lídra přeboru, ale prohru 2:3 neodvrátil.

Jednou se trefil i druhý muž „pražského pořadí napříč soutěžemi“ Štěpán Zahálka z Admiry, jež vyhrála derby na Aritmě 2:1 a vede divizi A s náskokem sedmi bodů. Ale na Zahálku, tedy na sdílenou druhou příčku, se už současně dotáhl s celkově patnácti trefami zmíněný Heřman. V sobotu dal čtyři góly Tempu a Vyšehrad B s posilami z A-týmu zvítězil 7:0. Heřman mohl skórovat pětkrát, ale v poslední minutě zápasu ze své vyložené šance radši přihrál spoluhráči Krobotovi, jenž neproměnil.

O dva dny později na Strahově se Heřmanovi vyrovnal Václav Drchal, jenž v derby juniorek Sparty s Duklou (4:1) nastřílel všechny čtyři branky mladých hráčů v rudých dresech. Jeho poslední zásah byl z penalty.

Nejvyšší soutěž má za sebou už pět jarních kol a v nich byl už počtvrté neprůstřelný gólman Slavie Ondřej Kolář. S celkově 12 vychytanými nulami vede s přehledem soutěž brankářů, druhý je sparťan Florin Nita (9 čistých kont).

Pražský střelec (počet gólů)

17 – Urban (Přední Kopanina)
15 – Š. Zahálka (Admira, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Heřman (Vyšehrad B)
14 – T. Kadlec (Třeboradice)
13 – Veselý (Loko Vltavín, z toho 3 v Mol Cupu)
12 – Rondič (na podzim 9 za Viktorii Žižkov, z toho 3 v Mol Cupu a 4 za B-tým v přeboru, na jaře 3 za juniorku Slavie), Michálek (Admira, 1 gól v Mol Cupu a 11 za B-tým v přeboru), Klán (Uhelné sklady), Kotlík (Dukla Jižní Město, z toho 1 v Mol Cupu)
11 – Stoch (Slavia), Čapek (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu), Šultes (Přední Kopanina), Nabiyev (Slavia jun.)
10 – Tetteh (Sparta), Z. Hanzlík (Újezd Praha 4)
9 – Bassey (Olympia Radotín)
8 – Kanga (Sparta), T. Souček (Slavia), Šípek (Loko Vltavín), Měska (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 3 za B-tým v přeboru), Kalivoda (Královice), L. Novák (Braník), Podvín (Újezd Praha 4), Vrzal (Dukla Jižní Město), O. Novotný (Sparta jun.)
7 – Škoda (Slavia), Hušbauer (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu), Mešanovič (Slavia, 1 v Mol Cupu a 6 za juniorku), Nečas (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 3 za juniorku), Rataj (Vyšehrad, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), Trýzna (Olympia Radotín, z toho 2 v Mol Cupu), Rajnoch (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 1 v Mol Cupu), J. Jeřábek (Újezd Praha 4), Slánský (Královice), Šafránek (Uhelné sklady), Vodháněl (Bohemians 1905 jun.)
6 – Vejvar (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu a 5 za juniorku), Musa (Viktoria Žižkov), Maione (Loko Vltavín), Kurek (Admira, z toho 1 v Mol Cupu), M. Douděra (Admira, z toho 4 za B-tým v přeboru), O. Janda (Motorlet), Doležel, Walter (oba Újezd Praha 4), Formáček, Sus (oba Královice), Cvrček (Přední Kopanina), Hák (Hostivař), Hrabina (Motorlet B), D. Kocourek (Uhelné sklady), S. Sýkora (Třeboradice), Janko (Dukla jun.)
5 – Pulkrab (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Drchal (Sparta, z toho 4 za juniorku), Helal (Bohemians 1905), Schranz (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Frydrych (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Brabenec (Olympia Radotín), Drobílek (Vyšehrad), Tichý (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu), Hanek (Meteor, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Mařík (Motorlet, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), J. Šimek (Admira, z toho 2 za B-tým v přeboru), M. Beneš (Braník), P. Junek (Třeboradice), V. Junek (Union Vršovice), Jůzek (Podolí), Shinjikashvili (Vyšehrad B), Vaníček (Bohemians 1905 jun.)
4 – Zmrhal, Olayinka (oba Slavia), Stanciu (Sparta), Šural (Sparta, z toho 1 v Mol Cupu), Duranović (Dukla), Záviška (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), M. Čermák (Viktoria Žižkov, z toho 2 za B-tým v přeboru), Sintean (Viktoria Žižkov, 3 za B-tým v přeboru), Abena (Loko Vltavín, z toho 1 v Mol Cupu), Pejša (Loko Vltavín), Vieira (Loko Vltavín, 2 v Mol Cupu), Hadi (Olympia Radotín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 v Mol Cupu), Rys (Vyšehrad, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL a 1 gól v Mol Cupu), J. Beneš (Aritma, z toho 2 rozhodující penalty v rozstřelu v divizi a 1 gól v Mol Cupu), Čácha (Admira, z toho 1 za B-tým v přeboru), Jonáš (Motorlet, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi a 3 za B-tým v přeboru), Nezmar, Solař (oba Dukla Jižní Město), Belán (Uhelné sklady), D. Bláha (Tempo), Deré (ČAFC), Proskočil (Hostivař), Řežábek (Přední Kopanina), Viktorin (Třeboradice), Zezula (Podolí), Cabadaj, P. Hájek, Radwan (všichni Sparta jun.), Le Tuan, Vetešník (oba Bohemians 1905 jun.), Kott (Dukla jun.), Vaněk (Slavia jun.)
3 – Coufal, Kúdela, Tecl (všichni Slavia), Baluta, Van Buren (oba Slavia, oba 1 za juniorku), Podaný (Dukla, z toho 1 za juniorku), D. Douděra (Dukla, z toho 2 za juniorku), M. Frýdek (Sparta, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v Mol Cupu), M. Hašek (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu), Koubek (Bohemians 1905, z toho 2 za juniorku), Krch (Bohemians 1905, z toho 1 za juniorku), Batioja (Viktoria Žižkov), Dočekal (Viktoria Žižkov, z toho 2 za B-tým v přeboru), Urbanec (Viktoria Žižkov, z toho 1 v Mol Cupu a 1 za B-tým v přeboru), V. Mareš (Viktoria Žižkov, z toho 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v přeboru), Valíček (Loko Vltavín), D. Dvořák, Kostka (oba Meteor), J. Junek, D. Macháček (oba Aritma), Mošna (Admira, z toho 2 v Mol Cupu), Panýrek (Admira, z toho 1 za B-tým v přeboru), Horák (Admira, z toho 1 v Mol Cupu a 1 rozhodující penalta v rozstřelu v divizi), Podzemský (Motorlet, z toho 2 za B-tým v přeboru), T. Bláha, Flaks, Vágner (všichni Přední Kopanina), Duong, Volek (oba Viktoria Žižkov B), Fitzel, Wulkan (oba ČAFC), V. Hruška, Svoboda (oba Podolí), Láf, J. Pospíšil (oba Královice), R. Hanzlík (Vyšehrad B), V. Hašek (Tempo), L. Hruška (Uhelné sklady), J. Kučera (Hostivař), Lupínek (Admira B), Trávník (Braník), Burda, Flak, Z. Mustedanagič, Traoré, Zuberu (všichni Sparta jun.), Burget, Kolman, Krunert, Kubů, Štursa (všichni Dukla jun.), Vrána (Bohemians 1905 jun.)
2 – Masopust (Slavia), J. Sýkora (Slavia, z toho 1 v Mol Cupu), Van Buren (Slavia, z toho 1 za juniorku), Ďurica (Dukla), Bilovský (Dukla, z toho 1 v Mol Cupu), Juliš (Bohemians 1905, z toho 1 v Mol Cupu), Bartek (Bohemians 1905, oba góly v Mol Cupu), Hložek, Rada-ković (oba Sparta, oba 1 v Mol Cupu), Mashike (Viktoria Žižkov), Auer (na podzim 1 za juniorku Slavie, na jaře 1 za Viktorii Žižkov), T. Rada (Loko Vltavín), Laňka (Vyšehrad), P. Ježdík (Olympia Radotín, z toho 1 rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Baran, Kraus, Macek, Turák, Turbák (všichni Aritma), Ezeala, Frantl, Frohna, Schulz (všichni Meteor), Fric, Martinic, Pavlata (všichni Admira), Dvorský (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru), Josef Bazal, Nguyen, Vild, Vilotič (všichni Viktoria Žižkov B), Běhounek, Papež, Valeš, Vrabec (všichni Újezd Praha 4), Čepelák, Fiedler, Maršálek, Šahini (všichni Motorlet B), Adámek, Geissler, Šmídek (všichni Tempo), Jan Bazal, J. Doležal, O. Toman (všichni Vyšehrad B), Bláža, Marek, Žárský (všichni ČAFC), Koubek, Steinocher, Zilvar (všichni Uhelné sklady), Bednář, Matěj Vondrka (oba Podolí), Ceccarelli, Platil (oba Braník), Fingerhut, Pelikán (oba Admira B), Grznár, D. Hruška (oba Třeboradice), Kouřimský, Tomaides (oba Union Vršovice), Krejča, Nebřenský (oba Hostivař), Ptáček, Randa (oba Královice), Graf (Přední Kopanina), Bezdička, Chlumecký, Lauko, Mentberger (všichni Dukla jun.), Nestor Albiach, Vatajelu (oba Sparta jun.), Slanina, Šilhan (oba Slavia jun.), Trapanovski (na podzim 1 za Viktorii Žižkov B v přeboru, na jaře 1 za juniorku Slavie), Begič (Bohemians 1905 jun.)
1 – Costa, Drchal, M. Frýdek, Chipciu, Karlsson, Plavšić, Sáček, Štetina, V. Vukadinovič, Zahustel (všichni Sparta), Dostál, F. Hašek, L. Hůlka, Jindřišek, Mašek, Reiter, Vacek (všichni Bohemians 1905), Hadaščok, Holík, Miloševič, D. Tetour (všichni Dukla), Brander, Breda (oba Dukla, oba gól v Mol Cupu), Bořil, Masopust (oba Slavia), Auer, Podrazký (oba Viktoria Žižkov), Brejcha, Jandera, Kozel (všichni Vyšehrad), Hradecký (Vyšehrad, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Kacafírek (Vyšehrad, gól v Mol Cupu), Bužík, Jiránek, Koutenský (všichni Olympia Radotín), Oikonomikos (Olympia Radotín, rozhodující penalta v rozstřelu v ČFL), Špaček (Loko Vltavín), Eichler, Viduna (oba Loko Vltavín, oba gól v Mol Cupu), Filip, Kostka, L. Kučera, Penc, Scharf, Vojta (všichni Motorlet), Hrdina, Jankú, Přibyl (všichni Meteor), Čížek, Vosický (oba Admira), Modr, Rybka (oba Aritma), Borovička, Kaiser, Minařík, Protivínský, Špulka, Turek (všichni Union Vršovice), Jireček, T. Junek, Kravtsiv, Krejdl, A. Krivosheev, M. Krivosheev, Kubík, Macej (všichni Vyšehrad B), D. Kadlec, Konejl, Netušil, Perl, Vltavský, Žalud (všichni Tempo), Brož, J. Hrubý, Kotek, Kris-ten, Šumník (všichni Podolí), Dovhaniuk, Mráz, Neveršil, Pekárek, Vybíral (všichni Braník), Gábor, J. Hůlka, Pusch, Salašovič, J. Svoboda, Tylšar (všichni Motorlet B), T. Kaliba, Mašlej, Nagy, Nováček, Rákosník (všichni ČAFC), Andrle, Baďura, Livora, Obermajer (všichni Viktoria Žižkov B), Dejmek, Lafek, Inneman, Pařík (všichni Dukla Jižní Město), Hrazdíra, Majerčin, Pokorný, Studnička (všichni Uhelné sklady), Hájek, Houška, Janek (všichni Přední Kopanina), Sázel, Šindelář, Vachoušek (všichni Admira B), J. Černý, Chyle (oba Hostivař), Červenka, Votava (oba Třeboradice), Daňhel, Chyle (oba Újezd Praha 4), Dufek (Královice), Doumbia, Dressler, Houha, R. Mašek, D. Souček, Šolaja, Trávníček, Ullman, Vyleta (všichni Dukla jun.), D. Fišer, Jan Havránek, D. Macháček, Mitrano, Petrák, Zelený (všichni Slavia jun.), Čivič, Dudl, Chervak, Maksić, Penc, Ristić, Wiesner (všichni Sparta jun.), Buneš, Hlinák, Horizrál, Lehovec, Nátr, Šmíd (všichni Bohemians 1905 jun.).

Pražský brankář (vychytané nuly)
12 – Kolář (Slavia)
9 – Niță (Sparta)
8 – Fryšták (Bohemians 1905, z toho 2 v Mol Cupu a 2 za juniorku)
7 – D. Toman (Meteor), Jungr (Admira, z toho 1 v Mol Cupu)
6 – F. Rada (Dukla)
5 – Jiří Havránek (Vyšehrad), Bojčuk (Újezd Praha 4), Michal Vondrka (Podolí)
4 – M. Hruška (Dukla, z toho 2 v Mol Cupu a 2 za juniorku), Štorc (z toho 1 za juniorku Sparty a 3 za Loko Vltavín v ČFL), Foferka (Motorlet, z toho 1 za B-tým v přeboru), Kudláček (Braník), Mačí (Přední Kopanina), Kotek (Sparta jun.)
3 – Valeš (Bohemians 1905), Koblenc (Loko Vltavín), Čáp (Olympia Radotín, z toho 1 v Mol Cupu), Stareček (Aritma), Cingel (Admira, 1 v Mol Cupu a 2 za B-tým v přeboru), Hra-dil (Třeboradice), Strazzer (Hostivař), Kouba (Bohemians 1905 jun.)
2 – Heča (Sparta, 1 v Mol Cupu a 1 za juniorku), Otáhal (na podzim 1 za Viktorii Žižkov, na jaře 1 za Vyšehrad), Šiman (Olympia Radotín), Babka (Vyšehrad B), Borský (Uhelné sklady), A. Kučera (Uhelné sklady), Lisa (Královice), Pacovský (Tempo), Šilhavý (Union Vršovice), Radimský (Slavia jun.)
1 – Kovář (Slavia, v Mol Cupu), Winter (Viktoria Žižkov, v Mol Cupu), Drahorád, J. Fišer (oba Újezd Praha 4), Polomský, Sklenář (oba Motorlet B), Dočekal (Vyšehrad B), Provazník (Hostivař), Štika (Viktoria Žižkov B), Žulevič (Admira B), Fiala (Bohemians 1905 jun.), Vantruba (Slavia jun.).