Foto: Pavel Jiřík st.
VIDEO: Dvě perfektní střely z dálky i kanonáda Heřmana. Podívejte se!
14.03.2019

VIDEO: Dvě perfektní střely z dálky i kanonáda Heřmana. Podívejte se!

V prvním jarním kole Pražská teplárenská přeboru bylo k vidění hned několik velice zajímavých zápasů bohatých na góly. Přestřelkami skončila dvě utkání týmů z předních příček tabulky. Nejvíce branek padlo na Vyšehradě, kde domácí tým rozdrtil Tempo 7:0.

Tempo se po minulé úspěšné sezoně spíše trápí. Po špatném vstupu do podzimní části zaváhalo i na úvod jara. Béčko Slavoje Vyšehrad si na žlutočervených smlslo, když jim nasázelo sedm branek. Střelecky aktivní byl hlavně Jiří Heřman, který dokázal v první půli během dvaceti minut vstřelit hattrick a svůj čtvrtý gól v utkání přidal těsně po pauze.

Heřman dal v tomto kole nejvíce branek, ale rozhodně nedal tu nejhezčí. Výstavní trefou pod břevno se blýskl hostivařský Jakub Černý, když v utkání proti Braníku napřáhl od postranní čáry více než třicet metrů od branky. Jeho týmu to však k výhře nestačilo, jelikož skóre dvěma góly otočil Lukáš Novák ve prospěch domácího Braníku.

Dalším kandidátem na branku kola je pak čtvrtá trefa z utkání Motorletu B proti ČAFC. Martin Podzemský se v 87. minutě postavil k přímému volnému kopu z úctyhodné vzdálenosti a tvrdou střelou překvapil brankáře ČAFC, který se ani nehnul. Motorlet B i díky této střele vyhrál vysokým rozdílem 4:0. Čafka tak klesla na poslední místo, z něhož se naopak odlepila Viktoria Žižkov B. Ta zvítězila nad Slavojem Podolí nejtěsnějším možným rozdílem díky přesně mířené ráně Rostislava Baďury z první půle.

Dukla JM měla na rozdíl od svých soupeřů z čela tabulky papírově slabšího soupeře v podobě Unionu Vršovice, který je namočený v bojích o záchranu. Favorit z Jižního Města sice dle očekávání získal tři body, ale jeho vítězství se nerodilo vůbec lehce. Kotlík sice za domácí Duklu skóroval hned v šesté minutě, ovšem Vršovice z kopačky Tomaidese v druhém poločase srovnaly. Výhru Jižního Města pak zařídil až v 84. minutě svým druhým gólem Kotlík. Tři body ještě v samém závěru pojistil po pěkné akci z levé strany Vrzal.

První jarní kolo poznalo hned několik dvoubrankových střelců. Jedním z nich byl i Jakub Michálek, který svými trefami zařídil výhru Admiry B nad úřadujícími mistry z Třeboradic.

Dva góly vstřelil v tomto kole i Tomáš Podvín z Újezdu Praha 4, který navázal na svou podzimní neporazitelnost a zdolal ve velice vyrovnaném utkání Přední Kopaninu poměrem 3:2. Tímto výsledkem zároveň navýšil své vedení na čele tabulky, jelikož druhé Uhelné sklady ztratily s Královicemi. Ty musely v zápase hraném na umělé trávě na Motorletu dvakrát soupeře dotahovat, a nakonec uhrály slušnou remízu 2:2.

Podívejte se na sestřih gólových okamžiků z uplynulého víkendu, který je vyroben ze záběrů klubových kamer. Ty přenáší zápasy živě na serveru tvcom.cz. Kvůli technickým důvodům chybí čtvrtý gól ze zápasu Újezd Praha 4 – Přední Kopanina.



Fotografie