Foto: Pavel Jiřík st.
Souhrn 16. kola přeboru: Újezd zvýšil náskok na čele, na dno padla Čafka
11.03.2019

Souhrn 16. kola přeboru: Újezd zvýšil náskok na čele, na dno padla Čafka

Šestnáctým kolem odstartovala jarní polovina Pražská teplárenská přeboru. Lídr z Újezdu Praha 4 těsně porazil doma Přední Kopaninu a při zaváhání Uhelných skladů, které jen remizovaly s Královicemi, odskočil na čele tabulky na osm bodů. Pořadím se tak míchalo především na chvostu tabulky. Rezerva Žižkova porazila Podolí, a když v neděli skolilo béčko Motorletu Čafku 4:0, sesunula se právě Čafka na samé dno tabulky.

Viktoria Žižkov B - Podolí 1:0 (1:0)
Branka: 13. Baďura. ŽK: 59. Duoang, 70. Kaisler, 90.+2 Kříž - 67. Mráček. Rozhodčí: Tikal - Čermák, Kohout. Diváků: 50.
Žižkov B: Štika - Kaisler, Obermajer, Pařízek, Kříž - Vild (92. Tseber), Duong, Vrána, Cabaňa - Baďura (46. Tung), Muleme (46. Saňa). Trenér: Josef Švimberský.
Podolí: Michal Vondrka - Matěj Vondrka (63. Šumník), Zezula, Kristen, Vávra (46. Krob) - Bednář (80. Červenka) - Mráček (73. L. Svoboda), V. Hruška, Janovský, J. Svoboda - Jůzek. Trenér: Josef Jarolím.

Hlasy trenérů
Josef Švimberský (Žižkov B):
„V prvním poločase jsme byli aktivější. Dali jsme gól a šli jsme za vítězstvím. Před přestávkou jsme přidali i druhý gól, který bohužel pro ofsajd nebyl uznán. Druhý poločas jsme bojovali o první jarní vítězství. Měli jsme tam nějaké brejkové situace, ale další gól jsme nepřidali a nakonec to ubojovali."
Josef Jarolím (Podolí): „Zklamaný jsem z výsledku, z předvedené hry určitě ne. Klukům nemám co vyčíst. Měli jsme i víc šancí, ale bohužel je neproměňujeme. Prohráli jsme si to v jejich vápně. Soupeř dal jeden gól, a tak asi vyhrál zaslouženě.”

Nejlepší hráč Žižkova B: Maxmiliano Cabaňa.
Nejlepší hráč Podolí: Karel Kristen.


Újezd Praha 4 - Přední Kopanina 3:2 (3:1)
Branky:
19. a 45.+1 Podvín, 24. Doležel - 15. Urban z penalty, 62. Houška. V 58. minutě neproměnil Šultes (Kopanina) penaltu. ŽK: 40. Jeřábek, 47. Vrabec, 84. Pešír - 21. Vágner, 29. Zadina, 67. Houška, 73. Graf. Rozhodčí: Štípek - Tomšů, Váša. Diváků: 100.
Újezd Praha 4: Bojčuk - Valeš, Přibyl, Malčánek, Papež (88. Krejčí) - Jeřábek (90. Jíra), Walter (81. Pešír), Vrabec, Podvín, Hanzlík - Doležel. Trenér: Karel Jeřábek.
Přední Kopanina: Mačí - Pechar, Zadina, Houška, Flaks - Pospíšil, Vágner - Boček (62. Graf), Cvrček, Šultes - Urban (85. Machálek). Trenér: Daniel Vott.

Hlasy trenérů
Karel Jeřábek (Újezd):
„První poločas jsme byli lepší a vedli jsme 3:1. Druhou půli byla lepší Kopanina. Nedala penaltu, a to byl nakonec asi ten rozdíl. Remíza by možná byla spravedlivější.”
Daniel Vott (Kopanina): „Dostali jsme tři góly ze standardek. Újezd nechce hrát fotbal, jenom to nakopávají, důrazně do toho chodí a rozhodčí jim to toleruje. Dali jsme dva góly, nedali jsme penaltu a neproměnili řadu dalších šancí. Tak jsme prohráli, ale nechápu, že může být Újezd s touto hrou první.”

Nejlepší hráč Újezdu: Tomáš Podvín.
Nejlepší hráč Přední Kopaniny: Michal Pospíšil.


Braník - Hostivař 2:1 (1:1)
Branky:
40. a 85. Novák - 20. Černý. ŽK: 22. Platil - 75. Šabo. Rozhodčí: Dobrý - Les, Andras. Diváků: 70.
Braník: Kudláček - Platil (82. Dovhaniuk), Neveršil, Vybíral, Kodytek - Pekárek - Novák (89. Silovský), Palko, Šebák (70. Nehasil), Šalanda (61. Camara) - Trávník (90.+1 Řemenář). Trenér: Miroslav Jíra.
Hostivař: Strazzer - Mikeš (78. Brzák), Penc, Kučera, Sýkora - Boubín (62. Čermák) - Chyle, J. Nebřenský (71. Pazdera), Šabo, Černý - Proskočil. Trenér: Zdeněk Vondráček.

Hlasy trenérů
Miroslav Jíra (Braník):
„Šťastné vítězství. Zůstáváme nohama na zemi. Chtěli jsme zahustit střed hřiště, eliminovat jejich brejkové akce a nebezpečné standardky. Moc se nám to ale nedařilo. Dostali jsme gól spíš z takového nepovedeného centru. Ještě do přestávky se nám podařilo vyrovnat. Kluci se kousli a druhou půli už si šli za vítězstvím. Prostřídali jsme to, změnili rozestavení a těsně před koncem zápas rozhodli. Pro mně bylo největší odměnou vidět v kabině šťastné obličeje kluků.”
Zdeněk Vondráček (Hostivař): „Zápas ovlivnil silný vítr a i díky němu jsme se v první půli dostali do vedení. Měli jsme dalších čtyři, pět šancí, které jsme nedali a dovolili domácím do přestávky vyrovnat. Druhý poločas jsme hráli proti větru a dostali se pod tlak. Domácí chtěli víc a zaslouženě vyhráli.”

Nejlepší hráč Braníku: Lukáš Novák.
Nejlepší hráč Hostivaře: Jan Kučera.


Uhelné sklady - Královice 2:2 (1:1)
Branky:
5. Klán z penalty, 60. Pokorný - 11. Pospíšil, 80. Ptáček. ŽK: 71. Belán, 90. Koc - 90. Vacík. Rozhodčí: Toman - Stěhule, Nebáznivý. Diváků: 50.
Uhelné sklady: Borský - Koubek, Hruška, Procházka, Majerčin (46. Studnička) - Belán, Koc, Pokorný, Kocourek - Klán, Zilvar. Trenér: Robert Hlavica.
Královice: Jeřábek - Nevařil, Ptáček, Slováček, Malík - Vacík, Krejča, Kalivoda, Duka - Pospíšil, Formáček. Trenér: David Kalivoda.

Hlasy trenérů
Robert Hlavica (Uhelné sklady):
„Jsem naštvaný, máme ve druhé půli za stavu 2:1 dát z několika šancí další branky a je klid. Pravdou je, že dnes by to tady odfouklo Gagarina i bez rakety, nebylo to o fotbale, ale měli jsme to dohrát na vítězství."
David Kalivoda (Královice): „S bodem jsme spokojeni, protože jsme neprohráli na půdě těžkého soupeře a věděli jsme do čeho jdeme. Zápasu samozřejmě ublížil, i když nám paradoxně k bodu pomohl, silný vítr, který to po celou dobu utkání hráčům stěžoval. Právě vítr možná ve druhé půli Uhelkám při dlouhých nákopech na Klána ublížil, ale my jsme to zvládli proti větru dobře a v závěru jsme byli odměněni za naší kompaktnost vyrovnávací brankou. Tak to někdy ve fotbale chodí, odvážíme si cenný bod.”

Nejlepší hráč Uhelných skladů: Tomáš Koubek.
Nejlepší hráč Královic: Petr Jeřábek.


Vyšehrad B - FC Tempo 7:0 (5:0)
Branky:
22., 32., 41. a 50. Heřman, 9. M. Krivosheev, 19. Krejdl, 85. Rataj. ŽK: hráno bez karet. Rozhodčí: Gotthard - Šaróka, Lafata. Diváků: 35.
Vyšehrad B: Dočekal - Krejdl (52. Hendrych), Macej (71. Drozd), Madej - A. Krivosheev, Beňo – Rataj, M. Krivosheev, Michalec - Heřman, Krobot. Trenér: Jaroslav Klíma.
Tempo: Pacovský - Konejl, V. Hampapa, Šmídek, Čech - Dobřanský (72. Buzek), Preisler - Soukal (46. Klouček), Perl, Geissler (54. Adámek) - Vltavský. Trenér: Rostislav Kohoutek.

Hlasy trenérů
Jaroslav Klíma (Vyšehrad B):
„Po vítězství 7:0 musím být spokojen. Navzdory výši skóre to bylo hezké utkání i zásluhou Tempa, nejen naší. Hosté se snažili a chtěli hrát fotbal po celé utkání, ale nám se tentokrát dařilo proměňovat šance ."
Rostislav Kohoutek (FC Tempo): „Soupeř byl lepší, rychlejší a důraznější. To je vše.”

Nejlepší hráč Vyšehradu B: Jiří Heřman.
Nejlepší hráč Tempa: Pavel Pacovský.

Dukla JM - Vršovice 3:1 (1:0)
Branky: 6. a 84. Kotlík, 88. Vrzal - 63. Tomaides. Ve 40. minutě neproměnil hostující Stratil penaltu. ŽK: 42. M. Lafek, 83. Vrzal, 87. Pařík (všichni Dukla). Rozhodčí: Chustecki - Tomšů, Vítek. Diváků: 30.
Dukla JM: Tlustý - Solař, Markuzi, M. Lafek (65. Pařík) - Pelc, Žampa - Inneman, Vrzal, Čermák (72. Vidlička), Petrák - Kotlík (90. Hudzieczek). Trenér: Josef Světlík.
Vršovice: Šilhavý - Minařík, Protivínský, Špulka, Monnier - Kaiser - Stratil, Tomaides (70. Kouřimský), Kadeřábek, Vrána (46. Borovička) - Blažek (86. Zukal). Trenér: Miroslav Kamaryt.

Hlasy trenérů
Josef Světlík (Dukla JM):
„Myslím si, že se nám podařil vstup do utkání. Dvacet minut to vypadalo tak, jak jsme si přáli. Pak se fotbal změnil v kopanou. Vršovice nedaly penaltu, přesto vyrovnaly a paradoxně to mohly i otočit. Rozhodla to krásná branka Kotlíka. Nevyhrálo lepší, ale šťastnější mužstvo.”
Miroslav Kamaryt (Vršovice): „Měli jsme smůlu. Deset minut byli lepší domácí, pak jsme hru vyrovnali a byli lepší my. Bohužel jsme nedali penaltu. Po hodině hry jsme zaslouženě vyrovnali a měli další šance. Blažek šel sám na branku, nedal, a následně jsme dostali druhý gól. To nás zlomilo a dostali jsme ještě třetí branku.”

Nejlepší hráč Dukly JM: Ondřej Kotlík.
Nejlepší hráč Vršovic: Lukáš Stratil.


Třeboradice - Admira B 0:2 (0:0)
Branky:
68. z penalty a 80. Michálek. ŽK: 24. Kubík, 31. Červenka, 66. Janda, 77. Hruška, 82. Kadlec - 78. Michálek. Rozhodčí: Vojáček - Zelený, Hrivík. Diváků: 20.
Třeboradice: Hradil - Benda, Červenka, Hruška, Farkaš (79. Pouzar) - Kubík, Viktorin, Janda (67. Brunclík), Grznár - Kadlec, Novotný (81. Kyncl). Trenér: Jiří Tesař.
Admira B: Cingel - Čížek, Fric, Šindelář, Beníšek - Štefan (74. Bartoň) - Heinzel, Bílek (52. Panýrek), Michálek (85. Turek), Fingerhut (80. Hájek) - Pavlata (64. Klimt). Trenér: Pavel Gregor.

Hlasy trenérů
Jiří Tesař (Třeboradice):
„Byl to takový klasický zápas na startu sezony. Bylo to nervozní, k tomu malé hřiště, silný vítr a déšť. Nezvládli jsme druhý poločas. Gólman fauloval a byla z toho penalta. Hosté jí proměnili, pak jsme v obraně vyrobili další chybu a inkasovali podruhé. Bylo to remízové, ale po našich chybách dávali branky jen hosté, a tak body nemáme.”
Pavel Gregor (Admira B): „Věděli jsme, že nás čeká soupeř, který má silnou a kvalitní středovou řadu a výborné standardní situace. Připravovali jsme se na to a chtěli to eliminovat zejména ostrým presinkem. To se nám dařilo a první půli jsme udrželi čisté konto. Po přestávce jsme přidali snahu směrem dopředu a náš výkon korunovali dvěma góly Michálka.”

Nejlepší hráč Třeboradic: Tomáš Kadlec.
Nejlepší hráč Admiry B: Jakub Michálek.


Motorlet B - ČAFC 4:0 (1:0)
Branky: 12. a 87. Podzemský, 59. Hrabina, 63. Pusch. ŽK: 7. Pusch, 35. Kutina - 45. Nagy. Rozhodčí: Polena - Tereba, Gryc. Diváků: 30.
Motorlet B: Foferka - Rada, Salašovič, Kučera, Kutina - Kotrba - Pusch (80. Fiedler), Mařík (65. Šmalcl), Hrabina (77. Hůlka), Podzemský (88. Arzumanyan) - Kostka (69. Šahini). Trenér: Jiří Hakl.
ČAFC: Štěpánek - Kosina (69. Kocourek), Mašlej, Nagy, Kaliba - Žárský, Fitzel (64. Marek), Bláža, Nováček - Wulkan, Deré (64. Chvátal). Trenér: Miroslav Kaliba.

Hlasy trenérů
Jiří Hakl (Motorlet B): „Celou zimu jsme se na tenhle úvodní zápas připravovali a taky jsme ho zvládli. I díky posilám z áčka. Hodně pomohl především Kostka, který svým pohybem unavil celou obranu Čafky. Jsem spokojený, bylo to zasloužené vítězství.”
Miroslav Kaliba (ČAFC): „Fatální chyby v obraně. První gól darovaný, druhý gól darovaný úplně, třetí gól, u toho chrápali, volné křídlo a celá obrana zareagovala, až když ten hráč běží. Podle mého hrubá chyba rozhodčího, za stavu 0:0 byla desítka a červená. Bylo to ve vápně a hráč šel sám. On to vytáhne z vápna a dá žlutou. Tím ovlivnil celý zápas.”

Nejlepší hráč Motorletu B: Dominik Kostka.
Nejlepší hráč ČAFC: Miroslav Mašlej.


Fotografie