Foto: Lukáš Fabián
Finále Dětského fotbalového poháru se uskuteční ve čtvrtek

Finále Dětského fotbalového poháru se uskuteční ve čtvrtek

Na počátku bylo 104 týmů. Do finále postoupilo osm nejlepších. Kdo se stane vítězem 9. ročníku Dětského fotbalového poháru? To se dozvíme již ve čtvrtek 14. března. Všichni jste srdečně zváni do haly na ZŠ Petřiny – Jih. Turnaj startuje od 8 hodin.

Základní škola Mikulova, Chodovická, Jílovská, Bítovská, Angel, Dr. E. Beneše, G. F. Fajtla a B. Hrabala. Těchto posledních osm mohykánů se utká o vítězství v největším fotbalovém halovém turnaji pro žáky a žačky prvních a druhých tříd. A cesta do finále to bylo dlouhá a náročná. Týmy musely zvládnout nevyzpytatelná základní kola a poté i náročná a vyrovnaná semifinále. Ty se letos historicky poprvé uskutečnily hned čtyři.

Dvojsemifinále na Jedenáctce

V úterý 5. března se uskutečnily na dvou hřištích dvě semifinále najednou. Celkem do haly zavítalo 15 mužstev. V prvním semifinále o dvě postupová místa bojovalo osm týmů osvědčeným systémem ve dvou skupinách po čtyřech týmech s následným play-off. V obou skupinách týmy skončily s bodovým ziskem 9, 6, 3 a 0 bodů. V semifinále na sebe narazily týmy Prague British International School s Chodovickou a Mazurská s Mikulovou. Obě semifinále úspěšně zvládly týmy ze skupiny B a do finálového turnaje tak postoupila ZŠ Mikulova a ZŠ Chodovická. Ve finále si ještě tyto školy zahrály o pohár pro vítěze, který si poměrem 4:0 zasloužila ZŠ Mikulova.

Ve druhém semifinále se o dvě postupová místa utkalo sedm týmu systémem každý s každým. Toto semifinále bylo extrémně vyrovnané a každý gól v každém utkání byl důležitý a mohl změnit závěrečné pořadí. Rozhodovaly maličkosti. Hned tři týmy, pokud by vyhrály o jeden zápas víc, se mohly radovat z postupu. Nakonec ale prvenství uhájil loňský vítěz - ZŠ Jílovská se 13 body, kterou do finále doprovodí ZŠ Bítovská se 12 body. Škola z Květňáku se s 11 body musela spokojit se třetím místem, a Hostivaři s Edenem stačilo 10 bodů na 4. resp. 5. místo.

Třetí semifinále zpestřil Drchal

Ve středu na Pankráci se mezi sebou utkalo osm týmů ve dvou skupinách. Skupinu A vyhrála s plným počtem bodů a bez inkasované branky ZŠ Angel, kterou do semifinále z druhého místa doprovodila ZŠ Burešova. Ve skupině B o prvním místě rozhodoval jediný bod. ZŠ Dr. E. Beneše jich získala 7 a ZŠ Jižní IV 6, která tak v semifinále narazila na ZŠ Angel. Zápas skončil bezbrankovou remízou a rozhodovaly tak pokutové kopy, které rozhodl jediný gól z kopačky hráče ,,Andělů“. I druhé semifinále bylo vyrovnané, hráči E. Beneše jej vyhráli v poměru 2:1 a mohli se tak společně s ZŠ Angel radovat z postupu do finále i finálového turnaje. Finále skončilo bezbrankovou remízou a po shodě obou týmů se konalo pětiminutové prodloužení. V něm Andělé inkasovali jediný gól turnaje a museli se tak spokojit s druhým místem. Vítězům přišel pogratulovat také patron PFS ze Sparty – útočník Václav Drchal. Ten dětem vyprávěl, jak začal s fotbalem a co jej na něm baví. Poté si se všemi udělal společnou fotku a následovala autogramiáda, kdy dětem podepsal připravené kartičky.

Čtvrté semifinále na Motorletu

O poslední dvě finálová místa se ve čtvrtek utkalo sedm týmů systémem každý s každým. Turnaj s přehledem vyhráli žáci ze ZŠ G. F. Fajtla, kteří získali maximální počet bodů. O druhé místo bojovala ZŠ na Beránku a ZŠ Bohumila Hrabala. A byl to právě jejich vzájemný zápas, který rozhodl o postupujícím. Pro žáky ze ZŠ na Beránku to bylo první utkání na celém turnaji, byli v něm lepší, ale neproměnili vyložené šance, což je nakonec mrzelo. Po chybě brankáře inkasovali gól a prohráli tak 0:1. Body z tohoto zápasu jim na konci chyběly k postupu, ze kterého se s jedinou porážkou radovali žáci ZŠ B. Hrabala.

Postupující týmy se utkají ve čtvrtek 14. 3. v hale na ZŠ Petřiny – Jih. Podaří se ZŠ Jílovské obhájit loňské vítězství? Přijďte se podívat přímo do haly!

Fotky ze semifinále naleznete pod tímto článkem. 


Fotografie