Přeborová tipovačka: Jak vidí 16. kolo Ivo Flaks z Přední Kopaniny?
08.03.2019

Přeborová tipovačka: Jak vidí 16. kolo Ivo Flaks z Přední Kopaniny?

Se startem jarních odvet Pražská teplárenská přeboru začíná také tradiční přeborová tipovačka. Z patnácti tipařů byl na podzim nejlepší Jakub Běhounek z vedoucího Újezdu, který trefil správně šest zápasů z osmi. A právě lídra tabulky čeká mimořádně těžký vstup do druhé poloviny sezony. Na jeho hřiště totiž přijede silná Přední Kopanina. „Tenhle zápas bude na újezdské umělce jeden velký boj. Jedeme tam zkusit vyhrát a budeme chtít Újezdu trošku narušit jejich jarní cestu přeborem. Pokud by se nám povedlo vyhrát, mohlo by to být ještě zajímavé. Myslím, že Újezd čeká těžké jaro. Každý se na něj bude chtít vytáhnout. Sám jsem zvědavý, jak se s tím popasují,“ říká před sobotním šlágrem kopaninský záložník Ivo Flaks.

Tým Přední Kopaniny přezimoval na třetí příčce a s rovnými padesáti vstřelenými góly byl nejproduktivnější ze všech účastníků Pražská teplárenská přeboru. Zimní příprava se tak nesla v příjemné atmosféře. „Potrénovali jsme celkem dobře. Proběhlo i krátké soustředění, kde jsme si odběhali pár atletických oválů. Některé zápasy se nám povedly lépe, některé zase hůře. Ani jednou jsme snad nebyli v kompletní sestavě, ale taková je zimní příprava. Myslím, že se potvrdilo, že jsme spíše ofenzivní tým,“ přibližuje Flaks průběh zimního drilu.

Jeho parta bude určitě i nadále postrachem soupeřů. Budou ještě silnější? „Netroufnu si tvrdit, jestli jsme silnější, nebo ne, ale určitě necítíme, že jsme horším týmem. To ukáže až průběh jara,“ míní autor tří podzimních gólů.

Ambice jsou jasné - špička tabulky. Hodně napovědět může právě sobotní zápas na Újezdu. „Budeme chtít vyhrávat a udržet se nahoře. Pokusíme se stáhnout náskok na týmy před námi a uvidíme, kde budeme na konci sezony. Zkusíme také dojít co nejdál v poháru,“ vzkazuje Flaks.

A jak tipuje osm zápasů úvodního jarního kola přeboru?

Žižkov B - Podolí, tip: 0
Tady si moc netroufnu odhadovat, s čím nastoupí Žižkov, ale myslím, že bude chtít od začátku zabojovat o záchranu a tenhle zápas neprohraje.

Újezd - Přední Kopanina, tip: 2
Tak tohle bude tuhý boj, který doufám zvládneme a uštědříme Újezdu první prohru v sezoně. Věřím, že Dan Urban svým vířivým pohybem jejich obranu uběhá a vstřelí nějaké branky.

Braník - Hostivař, tip: 0
Braník bude chtít pod novým trenérem bodovat a myslím, že se mu to povede. Na všechny tři body to ale stačit nebude.

Uhelné sklady - Královice, tip: 1
Souboj dvou poměrně fotbalových mužstev, kde by možná mohlo padat hodně gólů. Tenhle zápas ale zvládnou Uhelky a budou nadále dýchat Újezdu na záda.

Vyšehrad B - Tempo, tip: 1
Souboj dvou mužstvech, které budou chtít hodně běhat. Otázka je, v jaké sestavě bude Vyšehrad. Tempo pod novým trenérem určitě nebude chtít prohrát. Přesto že Pavel Pacovský v bráně Tempa vytáhne pár svých tradičních skvělých zákroků, myslím, že to stačit nebude a tři body zůstanou na Vyšehradě.

Dukla JM - Vršovice, tip: 1
Vršovice nastoupí s novým impulsem v podobě exligového útočníka a nového trenéra, ale tady by měla Dukla zvítězit. Bylo by to pro mě velké překvapení, kdyby tomu tak nebylo.

Třeboradice - Admira B, tip: 2
Nevím, v jakém rozpoložení se budou Třeboradice nacházet. Přišly o nějaké hráče, což je může poznamenat. Sice mají pořád kvalitní fotbalisty dopředu, ale myslím, že zvítězí dravé mládí Admiry.

Motorlet B - ČAFC, tip: 1
Motorlet bude chtít zahájit cestu za záchranou úspěšně a myslím, že se jim to povede. Čafka je sice nepříjemný a nevyzpytatelný soupeř, ale tady to stačit nebude.

Jak byli úspěšní předchozí tipéři?
1. kolo: Martin Chvátal (ČAFC) 3 správné tipy - 5 špatných
2. kolo: David Hruška (Třeboradice) 1 - 7
3. kolo: Jakub Kaiser (Vršovice) 3 - 5
4. kolo: Pavel Pacovský (Tempo) 4 - 4
5. kolo: Jan Kučera (Hostivař) 3 - 5
6. kolo: Tomáš Platil (Braník) 3 - 5
7. kolo: Jakub Běhounek (Újezd) 6 - 2
8. kolo: Daniel Vott (Přední Kopanina) 2 - 6
9. kolo: Daniel Šindelář (Admira B) 4 – 4
10. kolo: Petr Studnička (Uhelné sklady) 0 - 8
11. kolo: Jiří Kubík (Vyšehrad B) 2 - 6
12. kolo: Martin Tlustý (Dukla JM) 1 - 7
13. kolo: Jiří Hakl (Motorlet B) 4 - 4
14. kolo: Eduard Formáček (Královice) 5 - 3
15. kolo: Václav Hruška (Podolí) 4 - 4