Foto: PFS
Dětský fotbalový pohár míří do semifinále

Dětský fotbalový pohár míří do semifinále

Poslední čtyři turnaje základní části byly odehrány. Známe tak všechny účastníky semifinálových bojů. Historicky poprvé se letos uskuteční čtyři semifinálová kola. Z každého z nich postoupí dva týmy, které utvoří finálovou osmičku.

Desáté základní kolo se uskutečnilo v hale na Motorletu, která tak přivítala tři základní kola za sebou. Při oficiálním zahájení se na palubovce sešlo osm týmů hned ze sedmi různých škol. Ze zaslouženého vítězství se radovala ZŠ Bronzová, kterou do semifinálových turnajů doprovodí poražený finalista turnaje - ZŠ Vladislava Vančury.

Turnaj na Petřinách ovládli domácí

V úterý 26. února se letos poprvé základní kolo uskutečnilo v hale ZŠ Petřiny – Jih. Byli to právě žáci ZŠ Věry Čáslavské, kteří domácí prostředí perfektně využili. Osm týmů bylo tradičně rozděleno do dvou skupin po čtyřech. ZŠ Marjánka, ZŠ Podbělohorská a ZŠ Hanspaulka poskládaly dva týmy a tuto šestici doplnila po jednom týmu hostitelská škola a Základní škola Červený vrch. K vidění byl napínavý průběh turnaje, ve skupinách se nejlépe dařilo týmům ZŠ Hanspaulka 1 a právě ZŠ Věry Čáslavské. Tyto týmy se nakonec utkaly i ve velmi vyrovnaném finále, které jedinou vstřelenou brankou v utkání rozhodli hráči základní školy Věry Čáslavské.

Dramatické finále na Pankráci

Předposlední kolo základní části Dětského fotbalového poháru zavedlo do haly na Pankráci hned 10 týmů. Vysoká účast tak slibovala postup do semifinálového turnaje třem týmům. Průběh by se až na jednu výjimku dal označit slovy: „Kdo dal alespoň jednu branku, ten vyhrál," protože pouze v jediném utkání turnaje se gólově dokázaly prosadit oba týmy. Zápasy o první místa ale přinesly velké souboje, na třetím a druhém místě se nakonec umístily výběry ZŠ Jižní IV., první příčku vybojovala díky brance v posledních vteřinách finálového utkání ZŠ Mazurská II.

Kde něco končí, tam něco nového začíná

Byla to hala na Jedenáctce, kde se uskutečnil závěrečný turnaj základní části DFP. A právě v této hale v úterý odstartují semifinálové boje. O poslední tři postupové pozice ve čtvrtek bojovalo celkem 9 týmů. Do semifinále tohoto kvalitního turnaje se nakonec podařilo postoupit oběma týmům z Kolovrat, které doplnily týmy ZŠ Angel 1 a Eden 1. S neoblíbeným čtvrtým místem se nakonec museli spokojit hráči ZŠ Kolovraty 2, kterým tak těsně unikl pohár, ale i postup do semifinálových turnajů. Pro titul si nakonec došli ,,Andělé“, kteří ve finále porazili první tým z Kolovrat.

Celkem 32 postupujících týmů se tak ve čtyřech semifinále utká o osm postupových míst do velkolepého finále.

Čekají nás určitě kvalitní a napínavé zápasy, tak neváhejte a přijďte mladé naděje podpořit přímo do haly.

1. a 2. semifinále - 5. 3. Hala Jedenáctka

3. semifinále - 6. 3. Hala TJ Pankrác

4. semifinále - 7. 3. Hala Motorlet


Fotogalerii z posledních čtyř turnajů naleznete pod tímto článkem.

Kompletní pořadí jednotlivých kol naleznete ZDE.


Fotografie