Foto: Pavel Jiřík st.
Radotín přilákal špílmachra Písku, na dalších posilách se pracuje. Kouč je spokojený

Radotín přilákal špílmachra Písku, na dalších posilách se pracuje. Kouč je spokojený

Třetiligový podzim zakončil Radotín pěti výhrami v řadě a rázem po opatrném rozjezdu patří mezi špičku třetí ligy. Tým trenéra Davida Jarolíma věří, že se mu na zmíněné výsledky povede navázat, protože hráči dávají do přípravy maximum. „Zápy mají náskok dvanácti bodů, respektujeme jejich kvalitu, ale každý náskok se dá stáhnout,“ říká Jarolím, který odehrál většinu kariéry v německé bundeslize. „Na druhou stranu chce hrát nahoře řada dalších týmů. Není to jen o Zápech. Já chci hlavně vidět naše dobré týmové výkony.“

Do startu jarní části zbývají tři týdny. Jak jste spokojený s průběhem přípravy?
Zimní příprava je dlouhá, ale já jsem spokojený, jak se to v Radotíně nastavilo. Kluci ke všemu přistupují na sto procent, pracují dobře. Vím, že na začátku třeba nebyly výsledky takové, jako si možná někdo představoval, ale my jsme nechtěli při náročných trénincích a únavě, aby to někdo odnesl zraněním. Proto jsme točili sestavou, hráči se třeba i po dvaceti minutách vrátili na hřiště. Ale pokud to mám hodnotit jako celek, kluci opravdu pracují na sto procent, přesně podle mých představ. Postupně je tam vidět zlepšení, což je pro mě to nejpodstatnější.

Do Radotína jste přišel během podzimu, takže tvorba kádru a jeho posílení nebylo plně ve vašich rukách. Teď už ano. Byl třeba s vidinou užšího kádru nutný větší zásah do mužstva?
Pár hráčů nám odešlo, přesněji se vrátilo do Dukly - Dancák, Zubaševskij, Petryk. Pryč je také Artemuk, ale to nebyl hráč základní sestavy. Takže samozřejmě pracujeme na tom, abychom náležitě doplnili a posílili kádr.

Povedlo se přivést fotbalisty, které jste chtěl?
Nadšený jsem z toho, že se podařilo z Písku získat záložníka Václava Milce, který byl kapitánem tamního týmu. Pracuje se i na dalších zajímavých jménech, ale zatím nejsou ty přestupy dotažené. Ale já věřím, že ti zkoušení hráči přijdou. Vypadá to dobře, s kádrem budu spokojený.

Z Admiry byl v Radotíně na zkoušce gólman Žulevič. Proč jeho příchod nedopadl?
Je to brankář, kterého jsem znal. Hráli jsme proti Admiře v minulé sezoně v divizi. Byl u nás část přípravy, v jeho případě to nebylo o kvalitě, tu měl. Ale řešila se jeho pozice v týmu. Na post jedničky by to nyní nebylo, zlepšuje se i náš gólman číslo dvě. Tak je možné, že by třeba chodil v případě angažování chytat jen za béčko. Ale nakonec k dohodě v tuhle chvíli nedošlo. Na tomhle postu jsme ale neviděli pro Radotín nějaký problém.

Hrajete turnaje Meteoru, zmínil jste, že výsledky nebyly v úvodu nejlepší. Už vše nabírá směr podle vašich představ?
Jak jsem říkal, zimní pauza je dlouhá, nabírá se kondice, udělá se hodně práce. Já jsem spokojený s tím, jak kluci pracovali. Určitě nás povzbudil do další práce i konec podzimu, kdy se povedlo vyhrát pětkrát za sebou. Vzrostla motivace. Za sebe ale říkám, že tam pořád vidím prostor pro to, abychom se zlepšovali i dál.

Trenéři soupeřů, co jsem zaslechl, Olympii chválili, ale nastřílených gólů asi mělo být víc. Cítíte, že problém z podzimu trochu přetrvává?
Náš problém byl na podzim v koncovce, tak to je, to musím přiznat. Byla tam první fáze poté, co jsem do klubu přišel. To jsme měli s šancemi problém, nebylo to ono. Součinnost směrem dopředu se mi nelíbila. Tak jsme se na to hodně zaměřili. A myslím, že se všechno pomalu zlepšovalo. Podobné to trochu bylo i teď v přípravě. Dostávali jsme se do šancí, byly tam vidět automatismy. Ale šance jsou jedna věc, jejich proměnění druhá. Takže je pravda, že jsme třeba Meteoru mohli dát více branek. Ale naposledy s Hořovickem jsme vyhráli 6:0, takže tam bylo vidět zlepšení.

V čem by mělo být jaro z herního pohledu v podání Olympie Radotín lepší?
Chtěl bych, aby tam byla větší vyváženost směrem dopředu i dozadu. Pořád ale musíme vědět, jak jsme do soutěže vstoupili a jak jsme podzim končili. Chtěl bych, aby to u nás fungovalo týmově, to budu chtít na prvním místě, to bude základ.

Po Praze se povídá, že se ještě nevzdáváte postupových ambicí. Co vy na to?
Když se podíváme na náš odstup od prvního místa, tak je to dvanáct bodů, což je vážně hodně. V tuhle chvíli se soustředíme na sebe. Musíme sbírat body a uvidíme, na co to bude stačit. Samozřejmě bychom se chtěli polepšit.

Vážně myslíte, že se dá stáhnout dvanáctibodový náskok Záp?
Soutěž je dlouhá a já si myslím, že stáhnout jde všechno. Zápasů je před námi hodně. Taky bych rád řekl, že se sice bavíme o Zápech... Ano, jejich náskok je velký a my respektujeme jejich sílu, ale když se podíváte na tabulku, tak jsou tam i další týmy, které chtějí hrát nahoře. Určitě se musí počítat s Vyšehradem, Domažlicemi, Vltavínem. Očekávám, že to bude hodně vyrovnané.



Fotografie