Foto: PFS
25 týmů bojovalo o postup do semifinále Dětského fotbalového poháru

25 týmů bojovalo o postup do semifinále Dětského fotbalového poháru

Letošní ročník DFP opět o něco pokročil. Odehráno bylo již devět základních kol a pouhá čtyři zbývají. Jak si vedly týmy ve třetím a čtvrtém hracím týdnu?

Hala na Pankráci přivítala na své palubovce hned 10 kvalitních týmů včetně vítěze loňského ročníku ZŠ Jílovskou. Hned 8 základních škol do bojů postup vyslalo pouze jediný, o to silnější fotbalový celek. Byly to základní školy Nad Přehradou, Sv. Augustina, Jakutská, Botičská, Compass, V Rybníčkách, Školní, Jílovská, které dvěma týmy doplnila ZŠ A. Čermáka.

Vzhledem k vysokému počtu týmů se zvýšil také počet postupujících, a to na 3. Ze skupiny A do semifinálových bojů postoupily týmy ZŠ A. Čermáka 1 a ZŠ sv. Augustina. Skupiny B ovládla ZŠ Botičská, která v ní inkasovala pouze jediný gól. Před ní se musel sklonit i loňský vítěz z Jílovské, který však postoupil z druhého místa. První semifinále si proti ZŠ sv. Augustina pohlídala ZŠ Botičská poměrem 3:1, druhé semifinále bylo podstatně zajímavější. Po bezbrankovém stavu rozhodly pokutové kopy ve prospěch ZŠ Jílovské. Ta však i při odvetě ve finále podlehla o dva góly Botičské základní škole. Ještě větší náboj než obvykle měl zápas o třetí místo, který kromě zisku poháru rozhodoval také o třetím postupujícím. Tím se nakonec po výhře 2:1 stala ZŠ sv. Augustina.

Suverén na Motorletu

6. února se na úvodní zahájení dostavilo 8 týmů ze 6 škol. Ve skupině A dominovala ZŠ Na Beránku, která bez jediného inkasovaného gólu postoupila do semifinále. Společně s ní se radovali z postupu žáci Deutsche Schule Prag.

Ve skupině B všechny zápasy vyhrála ZŠ Burešova, kterou do semifinále doprovodili hráči ze ZŠ Lítvínovské, ale pouze díky lepšímu skóre před Park Lane International School. První semifinále vyhrál favorit ze ZŠ Na Beránku poměrem 3:0, to druhé ale bylo podstatně dramatičtější. Po bezbrankové remíze přišly na řadu pokutové kopy. V nich byli přesnější hráči ZŠ Burešové, na které tak čekalo velké finále. I v něm však žáci ze ZŠ Na Beránku úřadovali a výsledkem 3:0 tak vyhráli celý turnaj bez jediného inkasovaného gólu.

Drama do posledního zápasu

Hned další den se ve stejné hale konalo již 9. základní kolo Dětského fotbalového poháru. Poprvé se však na místo konání dostavilo 7 týmů, které se utkaly v jedné skupině každý s každým. ZŠ Perunova, Na Beránku i Drtinova přivedly na turnaj po dvou týmech, mezi nimi se snažil prosadit jediný tým ze ZŠ Chodovické.

Postupem času s rostoucím počtem odehraných zápasů se začala situace v bojích o titul pořádně zamotávat. Na titul a postupové druhé místo si brousily zuby hned čtyři týmy a každý vzájemný zápas tak byl extrémně důležitý. Nakonec se první dva týmy shodně vyšplhaly na 14 bodů a o vítězi turnaje tak muselo rozhodnout skóre. To měli lepší hráči ze ZŠ Chodovické, s druhým místem se tak musela spokojit ZŠ Drtinova 1, která se však také radovala z postupu do semifinálového turnaje.

Fotogalerii z druhého hracího týdne naleznete pod tímto článkem.

Kompletní pořadí jednotlivých kol naleznete ZDE.


Fotografie