Podzim, zima – všechno jedno. Kanonýr Bužík má pořád nabito
11.02.2019

Podzim, zima – všechno jedno. Kanonýr Bužík má pořád nabito

Mašina na góly jede v Radotíně na plné obrátky. Dvacetiletý útočník Leo Bužík dal za podzim sedmadvacet gólů, a to prý ještě řadu šancí zahodil. Co na svůj povedený podzim říká? „Branek jsem mohl dát určitě víc, kdybych proměnil jen ty největší tutovky, byl jsem na čtyřiceti,“ myslí si Bužík.

Sedmadvacet gólů za podzim, to je hezké číslo. Nezkoumal jste, jestli nejste nejlepším střelcem v hlavním městě?
Na to jsem tedy nekoukal. (usměje se) Já se vždycky mrknul, kolik gólů mám já a jak jsem na tom v porovnání střelců v soutěžích béčka a céčka. Ale po ničem dalším jsem nepátral.

Chodil jste za dva týmy, ale ne pravidelně. Máte víc než jeden gól na zápas...
Tak na to jsem nekoukal taky, sleduji především sebe. Ale je pravda, že kluci mi to říkali, že to vychází, že mám víc než gól na zápas. Samozřejmě se to hezky poslouchá a já jsem rád, že jsem béčku i céčku těmi góly pomáhal.

Když vezmeme vaši bilanci za béčko v I. A třídě - v ní jste nastoupil patnáctkrát a na kontě máte třináct gólů. O první místo ve střelecké tabulce se ale dělíte s Dominikem Vašutem ze Zličína. Co vy na to?
Čekal jsem, že bych mohl být na prvním místě. Třináct gólů není málo. Co se týče Vašuta, tak ho znám ze Zbraslavi. V době, kdy tam hrál, mě tam chtěli. Já jsem se ale rozhodl zůstat v Radotíně a myslím, že jsem udělal dobře. Tady je to lepší.

Troufnete si tipnout, jestli konkurenta ze Zličína na jaře přestřílíte?
Vím, že je dobrej. Nám se nepovedl zápas u nich, přijeli jsme v jedenácti lidech, měli jsme hodně zraněných. Byl bych rád, kdyby se to povedlo a béčko Radotína se v tabulce posunulo výš. A já bych se chtěl dostat v tabulce střelců na první místo.

Momentálně je Radotín B až třetí. Myslíte, že se dostanete v tabulce až před Zličín?
Mám na mysli druhé místo, z toho se také postupuje. Chtěli bychom se dostat před Dolní Chabry. Na ty ztrácíme pět bodů, což je hratelná ztráta.

Tak v nejhorším vám trenér Jarolím pustí nějaké posily z áčka.
Máme dost kvalitních hráčů v béčku, na podzim jsme to odehráli skoro bez posil a myslím, že to tak bude i na jaře. Věřím, že to zvládneme.

V zápasech za rezervu jste dostal také šest žlutých karet. To tak brousíte obránce?
To je spíš za řeči směrem k rozhodčím. Občas je nemůžu pochopit. (směje se) Za fauly karty většinou nedostávám, to už musí být.

Když se podíváme na vaše čísla za radotínské céčko, i tady vám první místo uniká. V tabulce i mezi střelci...
Je přede mnou Pánek z Řeporyjí a taky můj spoluhráč z céčka Olympie Dalibor Hollý. Mají o gól víc, ale podívejte se, kolik odehráli minut. Já mám odehranou polovinu toho, co oni a dal jsem čtrnáct branek. Kdybychom byli nastejno, tak věřím, že bych byl před nimi.

Když jste znal Dominika Vašuta, znáte i tady konkurenta z Řeporyjí?
Musím říct, že mě řeporyjský Pánek nijak moc nezaujal, ale nesledoval jsem ho nějak moc. Dal patnáct gólů, třeba vynikal víc v jiných utkáních než proti nám. A co se týče mého spoluhráče Dalibora, tak tomu góly přeju. Ale řekli jsme si, že si povíme po sezoně.

To vypadá, že šlo o nějaké hecování. Šlo?
My jsme uzavřeli sázku. Ale o co jsme se vsadili, to je osobní, to říct nemůžu. (směje se)

V tabulce I. B třídy jste s céčkem na druhém místě o dva body za Řeporyjemi. Přijde radotínský útok na první příčku?
Ztráta je malá. Věřím, že se před ně dostaneme. Oni předělávali hřiště, takže budou hrát většinu zápasů venku. Všechno nevyhrají, ztratí nějaké body. Navíc u nich jsme udělali vzadu tři chyby a oni je dokázali potrestat. Ale stejně se nakonec ještě báli o výsledek.

Na podzim jste si vyzkoušel i třetí ligu v radotínském áčku. Jaká je momentálně situace v tomhle směru?
Nic se nezměnilo. Bylo super, že jsem naskočil do třetí ligy, ale pak jsem kvůli škole nezvládal tréninky a tak to skončilo u toho, že jsem hrál za béčko a za céčko. I teď to mám tak, že na prvním místě jsou závěrečné zkoušky ve škole. Když mám prázdniny, tak stíhám tréninky v pohodě, ale jak je škola, tak je to špatné, nestíhám.

Přitom, když jste za áčko naskočil, klidně jste vzal na sebe velký díl odpovědnosti, byl jste vidět. Mluvil jste o situaci s trenérem Jarolímem?
V poslední době už ne, dal jsem mu vědět, že momentálně nezvládám tréninky a jelikož se nic nezměnilo, nemělo cenu se ozývat znovu. Co se týče těch startů ve třetí lize, bylo to super, a že jsem něco vzal na sebe, to já se nebojím... (směje se)

Na podzim jsme se spolu bavili, když jste dal během jednoho zápasu pět gólů. Jak se vám daří v zimní přípravě?
Shodou okolností je to asi čtrnáct dní, co se mi povedlo dát taky pět gólů. Jsem rád, že to tam pořád padá. Ale fakt se nic nemění. Počítám s tím, že budu dál hrát za béčko a céčko, k tomu hraju sálový fotbal za Chemconex, tréninků mám dost. A hlavně jsou přede mnou ty závěrečné zkoušky, ty jsou na prvním místě, ty musím udělat.