Foto: Lubor Mírek
Radotínská hala patřila starým gardám
08.02.2019

Radotínská hala patřila starým gardám

Už se stalo únorovou tradicí, že Motorlet Praha pořádá v hale Radotín turnaj starých gard. Opětovně byl zájem tak veliky, že se nakonec konaly turnaje dva, jeden dopoledne, jeden odpoledne. V obou nastoupilo šest týmů a bylo se na co dívat. Sestavy se jen hemžily skvělými fotbalisty dávné i nedávné historie.

Mužstvu Žižkova vystřílela cestu k prvenství dvojice Jakub Slunéčko a Václav Socher. Branku hájil známý právník Bronislav Šerák. Právě skóre rozhodlo o prvenství Žižkova před Radotínem. Určitě si vzpomenete na výborné fotbalisty v dresu Radotína Karla Klímu, Radka Kasíka, Jiřího a Miroslav Petrovi, Dana Dvořáka a Milana Steinera.

Zlíchov vyztužil svou sestavu exligovým kanonýrem Tomášem Junem. Břevnovský dres oblékli třeba Petr Čižek a Radek Chrž. Mužstvo FC Síto tvořili převážně bývalí hráči Motorletu, třeba Martin Průša, Ladislav Tesař, Martin Forejt, Petr Šulc. Tým řídila trojice trenérů Josef Konta, Sálem Hebousse a Viktor Stareček. Legendární trenér Konta na lavičce pookřál: „Prožíval jsem to velice dobře. Objevila se tady celá řada hráčů, které jsem trénoval, s kterými jsem se tak znova potkal, a to vždycky potěší. Byl to výborný turnaj, vyrovnaná kvalitní utkání, takže jsem osobně maximálně spokojený, že jsem tady byl.”

Řeporyjský černobílý dres opět přetáhli přes hlavu bratři Patrik a Robert Štěpánkové, Michal Borovička a ... Jiří Rychtařík, nejstarší hráč, jemuž je 68 let. Vitální důchodce se po turnaji spokojeně usmíval. „Já se stále cítím dobře, ale ten pohyb už trošku chybí. Ten už chybí dávno, ale chuť mám pořád. Už jsem na tomto turnaji poněkolikáté, takže vše v pohodě. Akorát jsme skončili poslední, to je jediná kaňka.”

Řeporyje předvedly i největší celebritu. Do jejich branky se postavil současný starosta této městské části Pavel Novotný, známý syn známého baviče Petra. A brankářské řemeslo mu rozhodně není cizí. „Už jsem ohlásil ukončení kariéry, měl jsem v kabině emotivní projev. Řekl jsem jim, že tomu oddílu už pomůžu víc jako úředník, než jako brankář. Teď mi zase zavolali a já fotbal miluju, tak jsem neodolal. Kupoval jsem si pravidelně Pražský fotbal, chtěl jsem chytat přebor, ale nikdy jsem se do něj nepodíval, nikdy jsem ho neokusil, ale nezahořkl jsem. Fotbal v Praze stále sleduju. Ještě občas chytám v Řeporyjích za béčko. Turnaj byl moc hezký, jenom trošku velký branky. (směje se) Zase padaly góly, škoda, že Řeporyje skončily poslední, asi měly špatnýho brankáře.” (opět smích)

Odpolední turnaj ovládla Aritma, kterou k výhře vedl současný trenér divizního „áčka” Tomáš Kubr. Na druhém místě skončil pořádající Motorlet i s nestárnoucím Zdeňkem Mikušem.

Oba turnaje odřídila spolehlivě trojice rozhodčích Ivan Grégr, Miloš Hruška a jeho syn Petr Hruška.


Výsledky dopoledního turnaje:

1. kolo: Radotín - Řeporyje 5:3, Síto - Zlíchov 3:2, Břevnov - Žižkov 3:6.
2. kolo: Radotín - Síto 2:0, Řeporyje - Žižkov 1:9, Zlíchov - Břevnov 1:6.
3. kolo: Síto - Řeporyje 1:2, Břevnov - Radotín 1:3, Žižkov - Zlíchov 6:4.
4. kolo: Síto - Břevnov 5:2, Řeporyje - Zlíchov 5:7, Radotín - Žižkov 1:1.
5. kolo: Břevnov - Řeporyje 4:1, Žižkov - Síto 8:1, Zlíchov - Radotín 2:3.

Konečné pořadí:
1. Žižkov 13 b. (30:10)
2. Radotín 13 b. (14:7)
3. Síto 6 b.
4. Břevnov 6 b.
5. Zlíchov 3 b.
6. Řeporyje 3 b.

Výsledky odpoledního turnaje:
1. kolo: Motorlet - Třebotov 4:0, Řepy - Smíchov 6:1, Aritma - Pakárníci 2:0.
2. kolo: Motorlet - Řepy 4:0, Třebotov - Pakárníci 2:2, Smíchov - Aritma 0:8.
3. kolo: Řepy - Třebotov 2:1, Aritma - Motorlet 4:1, Pakárníci - Smíchov 6:1.
4. kolo: Řepy - Aritma 3:6, Třebotov - Smíchov 2:2, Motorlet - Pakárníci 2:2.
5. kolo: Aritma - Třebotov 5:1, Pakárníci - Řepy 3:3, Smíchov - Motorlet 1:13.

Konečné pořadí:
1. Aritma 15 b.
2. Motorlet 10 b.
3. Řepy 7 b.
4. Pakárníci 6 b.
5. Třebotov 2 b.
6. Čechie Smíchov 1 b.