Vltavín zkouší mladíky i hráče z ciziny. Trenér Frýdek řeší také početnou marodku

Vltavín zkouší mladíky i hráče z ciziny. Trenér Frýdek řeší také početnou marodku

Fotbalový Loko Vltavín má za sebou měsíc tvrdé přípravy na jarní část třetí ligy. Všechno běží podle plánu, pár zádrhelů však trenér Martin Frýdek řešit musel. Se svými svěřenci věří ve vylepšení současného čtvrtého místa. „O případné možnosti jít výš, kdyby se naskytla šance, jsme se ale nebavili,“ říká Frýdek.
Na konci podzimu jste nebyl v roli kouče při zápasech na lavičce a vedl jen tréninky. Už je u vás po zdravotní stránce tedy vše v pořádku?
Nebylo to nic zásadního, jen jsem prostě vedl tréninky a při zápasech nebyl na lavičce. Teď mám za sebou vyšetření u doktora a všechno je v pořádku. Tedy mám trochu vyšší cholesterol, ale jinak tam není nic zásadního.

Tak to je dobrá zpráva. Jak jsou na tom během zimy vaši svěřenci?
Tam je bohužel několik zranění. Uvíra si udělal znovu sval a uvidíme, jak to s ním bude. Lýtkový sval trápil i Abenu, mimo hru je i Novák, kvůli břišním svalům i Tichý. Vrátili jsme se ze soustředění, v pondělí měli kluci volno, tak ještě uvidím, v jakém stavu přijdou na trénink. Mimo hru je i Veselý, který dokonce nebyl ani na soustředění.

Nebyl přece jenom na zkoušce ve druholigovém Hradci, o čemž se po Praze mluvilo?
Mluvilo se o tom, ale nemohlo se to realizovat. Byl by to jeho třetí klub v jednom roce, takže nic. Zůstává i pro jaro u nás. Jen se musí uzdravit.

To je poměrně dlouhý seznam marodů. Jak je na tom zbytek týmu?
Pokud máte na mysli nějaké odchody, tak pryč je bohužel Pozníček, který odešel do Klíčan. Je to škoda, je mi to líto. Ale máme to ve Vltavínu nastavené tak, že hráči musejí chodit na čtyři tréninky týdně a on měl novou práci, takže by stíhal tři tréninky a někdy ani to ne. Takže odešel, ale mrzí mě to. Je to hráč, na kterého je spoleh. A taky nám ještě pořád chybí Brazilec Vieira.

Vážně? Šéf klubu Neuberg v minulém rozhovoru tvrdil, že nestihne jen přípravu se Spartou. Co se stalo?
To je pravda, už měl být dávno zpátky. Ale pořád nám jen volá, že se jeho odlet komplikuje. Věříme, že snad dorazí. Byl to hráč do party. Sice nám tvrdí, že doma v Brazílii trénuje, ale raději bych ho měl tady. Chci věřit, že brzy přiletí.

Na zkoušku máte ve Vltavínu jiné hráče ze zahraničí. Jak se vám případné posily zamlouvají?
Zkoušíme hodně mladé kluky, tak uvidíme, jak si povedou. Sám o sobě je kádr silný. A co se týče těch cizinců, tak tu máme útočníka z Německa, ale u něj je problém, že byl zraněný a nemocný, takže neměl moc šancí se ukázat. A ještě je tu jeden hráč z Ameriky, co naposledy kopal v Dánsku. Ten je šikovný, s míčem to umí. Prý tam trénoval s áčkem a hrával za juniorku. Nevypadá špatně, je to střední záložník. Ještě dostane šanci nás přesvědčit.

Za sebou máte zajímavé herní prověrky. Co vám napověděly zápasy se Spartou, Hradcem či třeba Ústím nad Labem?
Nad Spartou jsme loni na podzim vyhráli, ale teď jsme věděli, že jsou v přípravě dál. Tam se dalo čekat, že asi prohrajeme (0:5). Daleko víc mě mrzí zápas v Hradci. Sice nám tam chybělo asi sedm lidí, je to soupeř z druhé ligy, ale stejně - dostat šest gólů je moc (1:6). Naopak v Ústí nad Labem se hrálo na sněhu, ale bylo to odmakané. Tam jsem byl spokojený. Ještě jsme si cestou na soustředění zahráli proti juniorce Plzně, kde jsme nedali penaltu. Ta by nás vrátila do zápasu, ale nestalo se a soupeř vyhrál. Teď nás čeká v sobotu v Satalicích zápas s Českým Brodem.

Když přišla řeč na Spartu, určitě jste sledoval, jak si klub vašeho srdce vede. V zimě jen vítězila, co vy na to?
Určitě jsou ty výsledky dobré pro psychiku, to hráčům pomůže. Jinak je to ale pořád jenom příprava. Důležité bude, jak se Spartě povedou zvládnout úvodní dvě, tři jarní kola. Věřím ale, že na Letné zavál svěží vítr a jaro bude lepší.

Patříte k úspěšné sparťanské generaci, která slavila úspěchy nejen doma, ale dělala dobré výsledky i na evropské scéně. Jak stíháte začlenit do nabitého programu oslavy padesátých narozenin? Za sebou už je mají Lumír Mistr, Petr Kouba...
Určitě to nějak sfoukneme. Je to vždycky příjemné setkání. Přijdou i kluci, které třeba tolik nevídáme, jako Vráťa Lokvenc nebo Honza Suchopárek. Akorát se nějak zapomnělo na Václava Budku, to je taky ročník devětašedesát. Tyhle oslavy si nenecháme ujít.