Foto: Admin
Exligista Blažek pomůže Admiře s přípravou brankářů

Exligista Blažek pomůže Admiře s přípravou brankářů

Prvoligový trumf vytasí na jaře Admira. Klub, který vede suverénně divizi a mašíruje za postupem do ČFL, angažoval před startem jara jako trenéra brankářů Jaromíra Blažka. „Chytat ale budu dál za Újezd nad Lesy,“ říká zkušený gólman, že klubové barvy v šestačtyřiceti letech měnit nehodlá.

Jste novým trenérem brankářů v Admiře, jak se to seběhlo?
Admira hledala trenéra brankářů, říkal mi o tom Jarda John, kterého znám z doby, kdy byl kustodem ve Spartě a já tam chytal. Jemu za Admiru někdo z rodiny hraje, tak se zmínil. Ale já sám nikam nevolám, nikomu se nenabízím. Všechno se řešilo až ve chvíli, kdy se ozval jejich sekretář, bývalý rozhodčí Jarda Moudrý. S tím jsme všechno dohodli.

Budete mít na starosti všechny brankáře od žáčků až po divizní áčko?
Ne, to určitě ne. Měl bych jeden den v týdnu fungovat u dorostu a druhý den v týdnu pak u áčka. Časové vytížení mi dovolovalo přijmout takovou nabídku.

Takže jinak stihnete působit ještě v Újezdu nad Lesy?
Ano. Ale tam já na tréninky nechodím, v Újezdu je to jen o zápasech. Takže se nic nemění na tom, jak to fungovalo v Újezdu doposud. Normálně pokračuji dál. 

Když jsem zprávu o vašem přestupu na Admiru zaznamenal, napadlo mě, zda klubu nepomůžete také přímo na hřišti...
To ne. Dal jsem vedení Újezdu slovo, na něčem jsme se dohodli, a já to dodržím.

Před pár dny oslavil bývalý gólman Sparty Petr Kouba padesátiny. V televizi se dokonce nechal slyšet, že už na hřiště chodí jen v roli trenéra. Vás to do branky pořád táhne?
Ještě jsem snad docela pohyblivej, takže chytám. Věřte tomu, že až to nepůjde, tak na hřiště taky chodit nebudu. Petr je o pár let starší, měl během kariéry nějaké zdravotní problémy s kolenem, tohle všechno se mně vyhýbalo. Uvidíme, až mi za čtyři roky bude padesát, jak na tom budu.

Vaší hlavní náplní je tak dál práce pro futsalovou Spartu?
Nevím, jestli hlavní. V minulé sezoně se tam povedla spousta věcí dobře rozjet, takže teď už to tolik času nebere. Věnuji se také mladým brankářům na Bohemce, ale časově to jde všechno skloubit s Admirou i Újezdem.



Související články