Dva postupy? Moc bych si to přál, říká trenér rezervy Kolovrat Všetečka

Dva postupy? Moc bych si to přál, říká trenér rezervy Kolovrat Všetečka

Válec. A to dvojnásobný. Áčko Sokola Kolovraty ničilo na podzim konkurenci v A skupině I. A třídy, když jen třikrát remizovalo. Rezerva pod vedením kouče Jindřicha Všetečky v B skupině třetí třídy na podzim také neprohrála. Bilance jedenácti výher, dvou remíz a 83 nastřílených gólů pasuje Kolovraty B do role lídra tabulky a favorita postupu. „Moc si to všechno užíváme,“ přiznává Všetečka.

Když se ohlédnete za podzimem, vypadá to, že v Kolovratech asi vládne spokojenost, že?
Povedlo se nám to náramně, a to oběma týmům. Jsme první v obou soutěžích, co víc bychom si mohli přát. Ale jsme teprve v polovině sezony, takže je před námi ještě hodně práce.

Přitom v klubu nastala před sezonou poměrně radikální změna, přišli noví hráči, trenér. Neměli kolovratští starousedlíci ve skrytu duše trochu obavu, jak to dopadne?
Změna byla naprosto zásadní. Naskytla se možnost, aby k nám přišli hráči z Horních Měcholup, včetně trenéra. Samozřejmě tam byly nějaké otazníky, nevěděli jsme, co přesně čekat. Ale kluci si fotbalově i lidsky sedli. A i díky tomu se nám ten podzim tak povedl.

Čekal jste, že půjde všechno takhle snadno?
Kluci, co za Kolovraty hráli, to vzali. Byli v pohodě. Jasně, přišlo hodně hráčů, vlastně jsme měli skoro nový tým, byl to svým způsobem risk. Ale nám to vyšlo, vytvořila se solidní parta. Navíc se to promíchalo. Jsou hráči, co kopali za Měcholupy a teď pomáhají naši rezervě a naopak.

Zkoušeli jste před sezonou stmelit kolektiv někde na teambuildingu?
Touhle cestou jsme nešli. Odmakala se příprava a po druhém kole se všechno zapilo. Tam se myslím parta stmelila pořádně. (směje se)

Jak vůbec funguje spolupráce s prvním týmem?
Tréninky máme dohromady áčko i béčko. Co se týče trenérů, tak jsme se s Kubou Slezáčkem znali, funguje to mezi námi skvěle. A to fotbalově i lidsky. Jsme skoro stejně staří. On je trenér áčka a má rozhodující slovo, nicméně se vždycky domlouváme o tom, který hráč půjde za rezervu i o dalších věcech. Trénujeme třikrát týdně a všechno je bez problémů.

Podzimem jste prošli suverénně, jen dvakrát jste remizovali. Byla první polovina sezony podle vašich představ?
Jsem s podzimem naprosto spokojený. Ano, dvakrát jsme remizovali a obě ty plichty byly zasloužené. Nebyly to z naší strany ideální zápasy. Třeba proti céčku Újezdu jsme hráli v týdnu a klidně jsme mohli i prohrát.

Máte k dobru šest bodů na druhé místo. Navíc jste nad béčkem Štěrbohol vyhráli 7:1. Co vás ještě může zabrzdit?
Pořád musíme makat, jsme v polovině sezony. Mohou přijít zranění, kluci chodí do práce. Spoléhat se na to, že nám v případě problémů přijdu pomoci kluci z áčka, nechceme. Jich taky není dvacet. Určitě jsme rádi, jak se podzim povedl, ale dál pracujeme s pokorou. A nikdo nemůže brát jako samozřejmost, že to první místo udržíme. V přípravě se pracuje pořád stejně.

Čekáte, že jaro bude těžší?
Je nám jasné, že se na nás každý bude chtít vytáhnout a porazit nás.

Máte ale v průměru více než šest vstřelených branek na zápas. Spíš bych čekal, že přijedou týmy a budou v jedenácti bránit...
Asi to tak v některých případech bude, na to se musíme také připravit. Dáváme hodně gólů, ale určitě nechceme soupeře nějak zesměšňovat. Mladé kluky baví hrát dopředu.

Zdá se, že hráči naplňují svým přístupem vaše očekávání, ne?
Vědí, že musí odvést nějaký výkon, pak může přijít odměna v podobě postupu. Pokud by to chtěl někdo odchodit, tak nemá nárok. Ano, náš cíl je postup, a kluci se snaží plnit to, co po nich chceme. Klukům je jasné, že je to v zimě bude bolet, ale musí to tak být.

Budete rezervu nějak speciálně posilovat, nebo počítáte jen s hráči širšího kádru áčka?
Speciálně posilovat béčko nebudeme. Věříme, že to bude fungovat stejně jako na podzim. Co se týče přípravy, začali jsme 15.  ledna a všechno jede, jak má. Je tam jen jedno zraněné rameno, a to z hokeje. Chodili jsme se udržovat, přece jenom je ta zimní pauza dlouhá.

Tipnete si, zda dojde v Kolovratech na dva postupy?
Samozřejmě bych si to přál, chtěl bych to. Dva postupy, to je přání nás všech. To se totiž jen tak nezažije, byl by to ohromný úspěch, kdyby se to povedlo.

Vy v Kolovratech působíte dlouho a zažil jste v klubu i časy daleko horší. Jak moc jste si vy sám tuhle půl sezonu užil?
Je pravda, že já už jsem v Kolovratech zažil snad všechno. Od postupu do přeboru až po pád do druhé třídy, kdy jsme na podzim měli dva body. Takže teď si to všechno užívám a mám z toho radost. Snažím se totiž chodit na zápasy áčka i béčka, když si k tomu přidáte tréninky, je toho hodně. Ale vyhrává se a věřím, že to bude pokračovat i na jaře.



Fotografie

Související články