Foto: PFS
Dětský fotbalový pohár je téměř v polovině základní části

Dětský fotbalový pohár je téměř v polovině základní části

Populární turnaj je v plném proudu. Během dvou týdnů má za sebou již šest odehraných kol z třinácti. V druhém hracím týdnu bojovalo 25 týmů o šest postupových míst. Komu se to podařilo?

Úterní ráno přivedlo do haly Jedenáctka osm týmů ze čtyř škol: ZŠ Mendelova, ZŠ Hostivař, Prague British Interntional School (PBIS) a ZŠ Zárubova. Všechny tyto zúčastněné školy postavily dva celky, které byly rovnoměrně rozděleny do dvou skupin po čtyřech týmech.

Skupinu A vyhrál tým PBIS 1 s plným počtem devíti bodů, spolu s ním se šesti body do semifinále postoupila ZŠ Mendelova 1. Týmy ZŠ Hostivař 2 a ZŠ Zárubova získaly po jednom bodu. O poznání zamotanější byla situace ve skupině B. Tu suverénně bez obdrženého gólu sice vyhrála ZŠ Hostivař 1, ale o druhém semifinalistovi musela rozhodnout minitabulka tří týmů se třemi body. Skóre nakonec poslalo na druhé místo ZŠ Zárubovu 1, třetí pozice připadla PBIS 2 a se čtvrtým místem se musela spokojit ZŠ Mendelova 2. Každá ze škol tak měla jeden tým v semifinále.

Oba semifinálové zápasy byly překvapivě jednoznačné - PBIS vyhrála nad Zárubovou poměrem 5:0 a Hostivař porazila Mendelovou 8:1 Finále mezi vítězi bylo podstatně dramatičtější. Hostivař 1 nakonec vyhrála gólem v poslední minutě 3:2 a radovala se z triumfu v turnaji.

Skalp favoritů na Pankráci
Také ve středu pořadatelé přivítali osm týmů rozdělených do dvou skupin. Ve skupině A úřadovala ZŠ Kutnohorská, která ji s 9 body vyhrála. Druhým semifinalistou se stala ZŠ Jitřní 3, za kterou skončila ZŠ Jitřní 1 a ZŠ Jeremenkova. Ve skupině B byla suverénní ZŠ Gutova se skóre 11:1 a byla právem považována za favorita turnaje. Spolu s ní, jen díky lepšímu skóre, se do semifinále probojovala ZŠ Vratislavova před ZŠ Jitřní 2, která také získala 4 body. Pořadí skupiny B uzavřela ZŠ Věda.

Oba semifinálové zápasy přinesly velké překvapení. V tom prvním se utkala ZŠ Kutnohorská se ZŠ Vratislavovou, která hrála ze zabezpečené obrany. To se nakonec vyplatilo a po skóre 0:0 musely rozhodnout penalty. V těch byly úspěšnější střelci Vratislavovy. Druhé semifinále bylo ještě více šokující. ZŠ Jitřní 3 se dostala rychle do vedení díky perfektně zahranému přímému kopu. Po celý zbytek utkání žáci ze ZŠ Gutova pálili jednu šanci za druhou a závěrečný hvizd tak rozhodl o postupu ZŠ Jitřní 3, která poté těsně vyhrála také finálové utkání nad Vratislavovou.

Návrat na Jedenáctku
Závěrečný turnaj uplynulého týdne se odehrál opět v hale Jedenáctka, kam dorazilo 9 týmů z pěti škol. Po dvou týmech přivedly základní školy Ke Kateřinkám, Mikulova, Klíček a EDUCAnet. Tuto osmičku doplnil jeden tým z Květnového vítězství, který dostál svému jménu a ovládl celý turnaj bez jediné obdržené branky. Skupinu vyhrál s maximálním počtem bodů a skóre 23:0, semifinálové utkání v poměru 6:0 nad týmem ZŠ Kateřinky 1. O jeho soupeři pro finále se rozhodovalo v derby mezi dvěma týmy ze ZŠ Mikulova. V něm byl úspěšnější tým č. 1, který zvítězil 7:0. Finále tak slibovalo zajímavé utkání. A opravdu se bylo na co koukat. Vyrovnanou bitvu nakonec dvěma slepenými góly rozhodli žáci z Květnového vítězství.

Fotogalerii z druhého hracího týdne naleznete pod článkem.

Kompletní pořadí jednotlivých kol naleznete rozkliknutím ZDE


Fotografie