Foto: PFS
Dětský fotbalový pohár 2019 byl zahájen

Dětský fotbalový pohár 2019 byl zahájen

Velkolepý turnaj, na který se prvňáci a druháci pražských základních škol těšili už od začátku roku, byl v úterý odstartován v hale VŠE Třebešín. Hned následující dva dny se konaly další základní kola v hale na Pankráci a ve Vinoři. Které školy se radovaly z postupu?

I přes úterní chumelenici dorazilo na úvodní základní kolo Dětského fotbalového poháru do třebešínské haly 6 týmů. Dva týmy složila základní škola Hostýnská a Dubeč, které ve společné skupině doplnil tým ZŠ Olešské a ZŠ Bohumila Hrabala.

O úvodní výkop celého turnajového ročníku se postaraly týmy ZŠ Hostýnská 1 a ZŠ Bohumila Hrabala. V tu chvíli ještě nikdo z přítomných netušil, že se jedná prakticky o předběžné finále. V konečném pořadí turnaje se totiž právě ZŠ Bohumila Hrabala radovala z prvního místa před ZŠ Hostýnká 1, která zaostala o 5 bodů. To se zdá jako propastný rozdíl, kdyby ale v tomto prvním utkání zvítězila ZŠ Hostýnská 1, titul by vyhrála ona. Ale není nutné smutnit, první dva týmy totiž postupují do semifinálového kola DFP, ve kterém budou mít hráči příležitost se znovu utkat.

Drama na Pankráci

Také ve středu v hale na Pankráci se turnaje zúčastnilo 6 týmů, které se mezi sebou stejným systémem utkaly o první dvě postupové příčky. ZŠ Novoborská dokonce postavila čtyři týmy a sklidila za svůj přístup pochvalu. Chtěla hlavně, aby si všechny její děti zahrály bez ohledu na výsledky. I kvůli tomu nakonec týmy ze ZŠ Novoborské obsadily 6.,5.,4. i 3. místo. Odvezly si tak bronzový pohár, a to se počítá.

Týmy ZŠ Bítovská a ZŠ Tupoleva měly po svých čtyřech zápasech shodný počet 12 bodů. Oba týmy čekal jejich závěrečný zápas. A to proti sobě. Utkání nakonec lépe zvládla ZŠ Tupolevova a po výhře 3:1 se radovala z prvenství na turnaji.

Jeden gól rozhodl

Do Vinoře na okraj Prahy zavítalo, jak jinak, také 6 týmů. ZŠ Fryčovická, ZŠ Dr. Edvarda Beneše, ZŠ Praha-Vinoř, ZŠ Generála F. Fajtla, které doplnily dva týmy ze ZŠ Spektrum. Stejně jako den předtím se dva týmy před jejich závěrečným vzájemným zápasem dostaly na cifru 12 bodů, a čekalo je tak závěrečné finále o první místo. O to více se situace zkomplikovala, když toto krásné a napínavé utkání skončilo smírně 1:1. Oba týmy tak měly na svém kontě 13 bodů a musel tak rozhodnout rozdíl ve skóre. ZŠ Generála Fajtla sice vstřelila o dva góly více než jejich soupeř, ale obdržela o tři víc, a tak se musela spokojit s druhým místem, které však znamená postup do semifinálových klání.

Při závěrečném vyhlášení všechny zúčastněné děti obdržely od Pražského fotbalového svazu medaili, náramek, placku a kartičky patronů. Každý tým navíc dostal fotbalový míč. Všem týmům, které nepostoupily, děkujeme za účast a budeme se těšit zase v příštím roce.

Kompletní tabulky naleznete zde


Fotografie